Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Coneixement lliure, Difusió i pensament crític, Illes Balears i Pitiüses, Mitjans alternatius, Video

Sa TevaVisió es presenta en societat

Publicat per dia 5 setembre 2012 – 23:024 Comentaris | 495 views
Share to Google Plus

Avui dematí s’ha presentat Sa TevaVisió, un projecte de televisió participativa i democràtica que pretén ser un referent informatiu a les Illes. El projecte l’impulsa un grup de professionals lligades a Barri TV, una associació formada al 2008 que ja duu una pila d’anys creant continguts audiovisuals, així que porten a les seves espatlles una enriquidora etapa que de ben segur les haurà carregades d’experiència. Creuen que ha arribat el moment d’apostar fort per aquest model autogestionat i horitzontal de televisió, ja que en els moments complexos en què vivim on, a més, desapareixen mitjans de comunicació locals i crítics, es necessita fer bon periodisme lliure, de base i plural sense pressions ni condicions d’institucions ni grups de poder.

Per això, porten més de dos mesos treballant en Sa TevaVisió, que pretén veure la llum l’1 de gener de 2013. Inicialment només emetran per internet, però tenen un objectiu clar: arribar a la TDT. Volen fer seu el buit deixat per Ràdio Televisió de Mallorca, mitjà que tancà l’actual executiu del PP després d’un progressiu desmantellament sota les mentires de ser una televisió deficitària.

Ja tenen tres programes prevists per quan comencin a rodar: un informatiu diari de cinc minuts amb tres peces informatives, un programa setmanal dedicat a la cultura i un altre d’entrevistes. Han redactat uns criteris bàsics de programació als quals s’han d’atendre tots els participants; l’objectiu és ser un mitjà participatiu, autogestionat, sense pressions de grups de poder, que defensa la democràcia i la Carta dels Drets Humans.

Durant els quasi quatre propers mesos que resten perquè Sa TevaVisió sigui una realitat, s’ha iniciat una campanya de captació de sòcies per tal d’autogestionar-se. Aquestes poden ser individualitats, que abonarien una quota anual de 20€, o entitats sense ànim de lucre i amb personalitat jurídica, que n’abonarien 60€. D’aquest darrer grup queden exclosos els partits polítics, els sindicats i les administracions públiques. Calculen que haurien d’assolir l’ambiciosa  xifra d’entre 5.000 i 6.000 sòcies per a poder aconseguir la llicència a la TDT.

També preveuen celebrar un festival de les cultures els dies 13 i 14 d’octubre a Ses Voltes per autogestionar-se; ara que també estan estudiant altres vies de financiació col·lectiva com el micromecenatge. Sa Tevavisió també podrà comptar amb publicitat, sempre i que respongui a uns criteris ètics marcats i supervisats per l’assemblea directiva, que explicarem a continuació.

El sistema organitzatiu serà mitjançant diverses assemblees. Les sòcies tendran dret a participar a les assemblees generals, que se celebraran on-line,  en les quals podran votar les propostes que provenen de l’assemblea directiva. Aquesta darrera assemblea estarà formada per individualitats i representants de les entitats sòcies i els càrrecs seran rotatius: es renovaran cada tres i sis mesos, respectivament. Paral·lelament, coexistiran un equip de coordinació, que és un grup de persones que farà feina de suport per al bon funcionament de la televisió, i un equip de programes, que s’encarregaran de dur a terme totes les fases de la producció dels programes amb col·laboració amb els participants.

A més, essent sòcia es tendrà dret a assistir gratuïtament als tallers de formació que aniran impartint per així empoderar la gent perquè generi els seus propis continguts audiovisuals, així com utilitzar el material d’enregistrament, d’edició i el plató.

Des de contrainfo.cat, saludem amb entusiasme aquest engrescador projecte. Creiem necessari crear els nostres propis mitjans de comunicació lliures, autogestionats i horitzontals amb vistes d’esdevenir una veritable eina al servei de totes per tal de transformar la societat. Benvingudes companyes!

Podeu obtenir molta més informació sobre Sa TevaVisió a la seva pàgina web: www.sateva.tv.

4 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.