Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Coneixement lliure, Criminalització i repressió, Estat espanyol i el Món

L’FBI s’apodera d’un servidor de Riseup.net, important proveïdor autogestionat que dóna servei a milers d’activistes

Publicat per dia 21 abril 2012 – 8:49Cap comentari | 315 views

L’FBI s’apodera d’un servidor de Riseup.net, important proveïdor autogestionat que dóna servei a milers d’activistes

Share to Google Plus

El passat 18 d’abril es va conèixer la notícia que l’FBI havia requisat un servidor compartit per xarxes de Riseup i May First/People Link de Nova York. El servidor estava operat ara mateix per l’European Counter Network, el proveïdor de serveis independent i alternatiu més antic d’Europa. Aquest servidor oferia un servei de correu anònim, entre d’altres coses, que feien servir grups i persones d’arreu del món.

Com se sap, la privacitat és un bé molt important a la xarxa, especialment per l’activisme. Per això serveis com Riseup.net, proveïdor que té origen a Seattle i Nova York i que funciona de manera autogestionada donant cobertura a més de 15.000 llistes de correu, tenen molta importància a l’hora de construir una xarxa alternativa, combativa i segura.

Amb aquesta acció policial uns 300 comptes de correu electrònic i entre 50 i 80 llistes de correu, així com alguns webs, han estat retirats d’Internet. S’han vist afectades per aquesta maniobra repressiva artistes, acadèmics, grups feministes, grups de drets gay, centres comunitaris, documentació i arxius de programari lliure, llistes de distribució com la de “cyber rights” (que és la llista més antiga sobre aquest tema a Itàlia), un grup de solidaritat amb persones migrants de Mèxic o grups de suport a les lluites indígenes i laborals d’Amèrica llatina, Carib i Àfrica. Fins i tot contrainfo.cat té la seva llista de correu interna emmagatzemada i gestionada per Riseup, tot i que en aquest cas el nostre servei no s’ha vist afectat.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.