Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Coneixement lliure, Desobediència, Sóller

La xarxa oberta, lliure i neutral a Sóller

Publicat per dia 26 setembre 2013 – 10:021 Comentari | 292 views

La xarxa oberta, lliure i neutral a Sóller

Share to Google Plus

Les companyes del Col·lectiu Albaïna ens han fet arribar el següent text on ens informen de la presentació d’un nou projecte que presenta una alternativa a l’Internet que utilitzam normalment, el projecte Guifi.net:

Anunciam que dissabte dia 5 d’octubre a les 19h, tendrà lloc la presentació del projecte Guifi.net a Sóller al Casal La Victòria (C/ Victòria 44). Explicarem en què consisteix, quins avantatges ens pot oferir i exposarem uns quants casos pràctics.

Guifi.net es tracta d’una xarxa veïnal de telecomunicacions que pretén ser una alternativa a l’Internet convencional. Els encarregats de muntar i mantenir la xarxa són els mateixos veïns que l’utilitzen d’un mateix poble, barri o comarca, cosa que els permet connectar-se entre ells sense necessitat de pagar un teleoperador, i, inclús, els permet compartir la seva línia d’Internet amb els veïns.

Es diu que, a diferència d’Internet, és una xarxa oberta, lliure i neutral, i obté un caire social important perquè intenta resoldre qüestions com l’accés de tothom a la informació, la privacitat i l’ètica de les empreses de telecomunicacions. A més a més, les característiques de la xarxa permeten utilitzar-la per resoldre problemes de connectivitat quotidians difícils de resoldre amb l’Internet actual, com, per exemple, fer arribar connexió a Internet als olivars de la nostra vall o millorar la connexió a llocs dels afores a on la qualitat de l’ADSL és baixa.

El projecte de Guifi.net va néixer l’any 2004 a la comarca d’Osona, degut als continus problemes que tenia la població per poder tenir una connexió a Internet decent. A poc a poc, la xarxa s’ha anat estenent per tota la península Ibèrica, essent la majoria de nodes a Catalunya i al País Valencià.

La pàgina web principal del projecte és: http://guifi.net
La pàgina web informativa de guifi.net a Sóller és: http://guifinetsoller.wordpress.com/

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.