Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Coneixement lliure, Illes Balears i Pitiüses

Ja és al carrer el nou número del periòdic Cultura Obrera

Publicat per dia 14 març 2012 – 16:552 Comentaris | 356 views
Share to Google Plus

Fidel a la seva cita bimensual, el nou número del periòdic Cultura Obrera ja és al carrer. Com sempre, està farcit de continguts diversos i interessants. Cal recordar que és una publicació totalment autogestionada i que la podeu obtenir mitjançant subscripció o en els punts de venda que s’indiquen més avall. També podeu consultar els números antics al web del periòdic, www.culturaobrera.org

Repassant el nou número veiem que en la secció d’actualitat es parla del nou cicle de lluites que comença enguany, i que sembla que girarà al voltant de la reforma laboral i de la repressió estudiantil (com ha estat el cas de València). També es fa referència, per exemple, al naixement del Col·lectiu Arrels, així com també d’altres propostes que han protagonitzat l’actualitat aquests mesos com ara l’assemblea de Toma la Ciudad, que ha recuperat un espai al bell mig de Ciutat per convertir-lo en un jardí-hort. També es parla de la pròxima trobada de Grups i Individualitats Llibertàries de Malorca, que s’ha de celebrar aquesta setmana. La presentació de l’EcoXarxa Mallorca i una anàlisi de la situació actual de les assemblees sorgides del movmient 15-M també es tracten a fons en aquest número del periòdic. Finalment, podem llegir articles sobre la situació de guerra a Colòmbia, o també sobre els darrers moviments geoestratègics de l’OTAN a l’Àsia.

A banda de l’actualitat, també podem gaudir de la resta de seccions, com ara l’entrevista (a Chico García, de Mentenguerra), el suplement satíric Il corriere de s’era o l’article sobre antropologia (aquest pic sobre “allò que l’antropologia ens ensenya sobre el poder”). En la secció de salut s’analitza l’anorèxia com un dels mals de la societat de consum. També hi ha espai per a la història, amb un article sobre els presos i l’amnistia durant la transició. A continuació hi podem llegir un article que explica l’ataca frontal als drets de la classe trablladora que suposa la Reforma Laboral. El debat sobre l’espiritualitat i la seva complexa relació amb la transformació social també hi té cabuda amb un article d’opinió que aporta nous arguments. També hi trobam la secció de ressenyes, (Sa)tira crítica de Juanito i l’article de la contraportada, que en aquesta ocasió ens parla dels mitjans de comunicació alternatius.

Aquests són els punts de venda:

2 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.