Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Art i cultura, Ciutat, Coneixement lliure, Difusió i pensament crític

Demà comença la III Fira del llibre anarquista de Mallorca

Publicat per dia 30 setembre 2015 – 17:39Cap comentari | 256 views
Share to Google Plus

La Fira del Llibre Anarquista de Mallorca torna aquest any amb la intenció de consolidar una iniciativa sorgida de la Coordinadora Llibertària de Mallorca (CLM). Enguany es celebra la seva tercera edició convençudes de la necessitat de disposar d’un acte de gran format capaç de reunir les diferents sensibilitats de l’anarquisme illenc, així com apropar-se a d’altres companyes, contrastar visions i conèixer lluites d’ultramar. En la seva curta història, la Fira ha representat un punt important de difusió de les idees i pràctiques anarquistes, amb una segona edició que va augmentar el seu ressò i assistència i que va ser encara més atractiva que la primera.

Un dels motius que van contribuir a aquest èxit fou sens dubte el lloc triat per a la segona edició, el Parc de Ses Veles, al barri de Foners de Ciutat. Una plaça amable i ben concorreguda per unes veïnades que ens van acollir d’allò més bé. Per això enguany repetim ubicació i dates, amb una clara voluntat de fer un pas més en la consolidació d’aquest espai de debat, crítica i reflexió. Com a novetat, donada la quantitat d’actes i propostes interessants confirmades enguany, s’amplia en un dia la celebració de la Fira i s’hi han afegit més continguts, demà comença i fins diumenge es realitzaran actes molt variats.

Com en d’altres edicions, la Fira contindrà un seguit d’actes culturals, presentacions de llibres i debats que giraran entorn de diverses qüestions: la crítica a l’estat del benestar i la democràcia, així com la deriva institucional per una part dels moviments socials o les lluites al carrer, serviran per a contrastar punts de vista en un any de fort context electoral. Tanmateix, no es volien deixar de banda aspectes essencials per a les nostres vides com ara les lluites antirepressives i anticarceràries, els feminismes, la defensa del territori, les pràctiques comunitàries o l’agitació cultural. Paral·lelament a tots aquests actes, podrem gaudir de la presència de llibreries, distribuïdores i editorials d’aquí i d’arreu que ens duran un bon aliment per al nostre cervell, també hi podreu trobar propostes relacionades amb les arts escèniques.

La Fira està organitzada per la CLM amb la participació d’altres persones que comparteixen la il·lusió de mantenir i consolidar una trobada d’aquestes característiques. Es tracta d’un esdeveniment totalment auto-finançat per tal d’assegurar la seva radical independència. Per aquest motiu, s’han organitzat actes previs que difonguin la Fira a l’hora que facilitaran la seva viabilitat econòmica, com va ser la Guiri Festa realitzada aquest cap de setmana passat a Sa Possessió. Durant la fira es realitzaran menjars que ajudaran a autofinançar l’acte.

Serà una fira rica en continguts, profunda en els debats i radical en les propostes. Ens veiem a la Fira, visca el debat viu!!!

Programa de la III Fira del Llibre Anarquista

Programa de la III Fira del Llibre Anarquista

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.