Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Coneixement lliure, Difusió i pensament crític, Mitjans alternatius

Contrainfo.cat estrena la publicació oberta

Publicat per dia 9 agost 2012 – 9:023 Comentaris | 457 views
Share to Google Plus

Una de les pràctiques habituals de la contrainformació és que la tasca informativa la facin les mateixes activistes que participen en les lluites socials. Per això des de Contrainfo.cat hem decidit fer una nova passa perquè aquest projecte sigui més participatiu: la publicació oberta. I això què vol dir? A continuació, explicam de manera breu aquesta nova etapa del projecte:

Què és la publicació oberta?

Significa que, a partir d’ara, qualsevol persona pot publicar directament notícies, cròniques i articles al nostre web. Aquest model participatiu s’ha fet servir en els darrers anys en molts projectes contrainformatius, com per exemple Indymedia. La publicació oberta permet que qualsevol persona pugui publicar notícies en un mitjà, de manera que es redueix al mínim el paper de l’equip redactor i els continguts esdevenen més rics i plurals. És una fórmula que permet, encara més, que les lluites socials siguin les agents actives de la comunicació.

Quins avantatges té?

El principal avantatge de la publicació oberta és que instaura un model comunicatiu totalment oposat al dels mass media, en el sentit que qualsevol activista, sense intermediàries, esdevé periodista. Això, no només construeix un mitjà més participatiu, sinó que sovint permet una informació de major qualitat.

Com funciona?

A partir d’ara Contrainfo.cat compta amb un formulari que qualsevol persona, de manera anònima si vol, pot emplenar i enviar-lo directament a publicació. En aquest formulari s’han d’emplenar alguns camps com el titular o el cos de la notícia. També hem elaborat una guia que explica amb detall com s’ha de fer per redactar la notícia, ja que hi ha alguns criteris formals que s’han d’adequar a la línia de Contrainfo.cat. Per aquesta raó és possible que passi un temps entre l’enviament de la notícia i la seva publicació en portada.

Es pot publicar qualsevol notícia?

Sí i no. Qualsevol notícia es pot publicar, des de Contrainfo.cat no som gens partidàries de la censura. Ara bé, la naturalesa del nostre mitjà és ben concreta: donar cobertura a les lluites socials de Mallorca, especialment a les que són més crítiques i transformadores. Per això hi ha uns criteris de publicació que posen límits al que es pot publicar. Totes aquelles informacions o enfocaments que entrin en conflicte amb els principis de Contrainfo.cat, no seran publicades. Recordeu que els continguts publicats al web estan sotmesos a una llicència Creative Commons que podeu consultar aquí.

Aleshores a partir d’ara a Contrainfo.cat només hi haurà les notícies que enviï la gent?

No. Hem decidit introduir la publicació oberta de manera experimental i per enriquir els continguts i la participació en el projecte, però hi segueix havent un equip redactor que seguirà elaborant notícies i publicant allò que organitzacions, col·lectius o qualsevol persona faci arribar mitjançant correu electrònic, twitter o facebook. Els dos sistemes seguiran funcionant simultàniament.

Des de contrainfo convidam totes les persones i col·lectius a participar publicant notícies, articles i cròniques d’esdeveniments!

3 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.