Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Coneixement lliure, Països Catalans

Contrabanda FM: una altra ràdio lliure en perill

Publicat per dia 22 juny 2012 – 13:21Cap comentari | 243 views

Contrabanda FM: una altra ràdio lliure en perill

Share to Google Plus

Contrabanda FM és una històrica ràdio lliure que emet a les ones barcelonines des de 1991. La seva graella inclou més de trenta programes que difonen temàtiques i realitats diverses en una emissió que és de 24 hores els set dies de la setmana. Contrabanda FM, amb el seu funcionament assembleari i autogestionat, sense subvencions, publicitat ni patrocinis, difón problemàtiques que no tenen cobertura en els mitjans convencionals i ho fa des d’una pluralitat de perspectives que contrasta amb l’estructura monolítica de la comunicació de masses.

Ara, però, aquest projecte es troba greument amenaçat. El motiu no és altre que el Pla integral de la Generalitat que pretén regular les emissions que es fan des del Carmel sense tenir en compte la particularitat de les ràdios lliures i no-comercials, sobre les quals no hi ha cap legislació específica que concreti l’accés a llicències. Així, Contrabanda FM va rebre l’ordre de tancament del centre emissor de Turó de Rovira, on es troba l’antena de la ràdio. Seguir emetent des del Turó, superat el termini de 20 dies des de l’avís, suposaria la imposició d’una multa de més de 100.000 euros per part de l’Administració.

Si aquesta amenaça es complís, podria implicat que en molts barris de Barcelona no arribés el senyal de cap ràdio lliure, ja que se suma a les interferències que MolaFM provoca al 96.6 de Ràdio Bronka i Ràdio Pica des de fa gairebé dos anys i les interferències de Rock’n'Gol a Ràdio Línea IV al 103.9.

Tanmateix, des dels seus inicis fa més de 30 anys, les radios lliures han viscut tancaments, sancions de tot tipus, desplaçaments forçats del dial i interferències tant per part d’emissores comercials pirates com per emissores legals, que emeten amb una potència major de la permesa. Per això Contrabanda FM, en un comunicat, ha senyalat que es tracta d’una “nova ofensiva contra les ràdios lliures i mitjans alternatius en el context polític actual de retallades socials, econòmiques i de drets. L’onada repressiva contra les movilitzacions que s’hi oposen, la manca de comunicació i transparència des de les altes esferes i el silenciament dels únics canals no dependents del joc polític i del mercat, formen part d’una mateixa estratègia”.

Per això s’ha engegat una campanya de suport i solidaritat per mantenir viva aquesta ràdio lliure i les altres que, de retruc, també es troben amenaçades.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.