Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Autodeterminació, Defensa del català, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Països Catalans, Pollença

Una estelada penja des d’avui del Puig dels Beguins, a Pollença

Publicat per dia 6 novembre 2012 – 19:091 Comentari | 457 views

Una estelada penja des d’avui del Puig dels Beguins, a Pollença

Share to Google Plus

Aquest estiu va néixer a Pollença el col·lectiu de joves Soca i Arrel. La primera acció que realitzaren va tenir lloc el passat 8 de setemrbe i va ser una concentració davant l’Aeròdrom militar del Port de Pollença sota el lema “Prou privilegis militars” i “La costa és de tots”.

El col·lectiu aquesta setmana ha protagonitzat una altra acció reivindicativa en defensa de la llengua catalana. L’acció va consistir a penjar una estelada al Puig dels Beguins, amb la intenció de proclamar Pollença com a territori lliure i català. També, es pretén demostra el posicionament a favor del dret a l’autodeterminació dels pobles oprimits i defensar la llengua i cultura dels Països Catalans.

Per conèixer una mica aquest col·lectiu, en farem una breu presentació. Com ja hem dit, Soca i Arrel (SiA) és una organització de joves, de tall clarament independentista i revolucionari, que lluita per uns Països Catalans unificats, independents, ecològics, no patriarcals i sense classes en una societat on les llibertats col·lectives siguin les garants de les llibertats individuals, des d’un punta de vista local, segons expressa el mateix col·lectiu.

En l’àmbit organitzatiu, funcionen de manera assembleari, ja que defugen “del funcionament burocràtic i d’estructura piramidal del sistema actual”. També, funcionen amb autonomia i de manera separada dels partits polítics.

Com a objectius es plantegen la mobilització i participació dels sectors juvenils de Pollença per crear alternatives a l’ordre social vigent i treballar per la llibertat del poble català i l’autodeterminació. També creuen en un model de societat sense classes tot rebutjant tots els sistemes i formes de dominació, d’explo i d’opressió.

Els podeu conèixer una mica més i llegir els seus principis complets a la pàgina de Facebook: http://www.facebook.com/soca.arrel

1 Comentari »

  • Josep Bonnín escrigué:

    Endavant i no afluixeu en absolut, és imprescindible que la lluita estigui al carrer. Ni una passa endarrere per la defensa de les nostres llibertats i dignitat de poble i cultura. Visca els Països Catalans socialistes, independentistes i lliures!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.