Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Autodeterminació, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Països Catalans, Sa Pobla

Sa Pobla celebra una Diada combativa i farcida d’activitats

Publicat per dia 29 desembre 2012 – 19:37Cap comentari | 277 views

Sa Pobla celebra una Diada combativa i farcida d’activitats

Share to Google Plus

Compartim la crònica de la Diada a sa Pobla que es celebrà ahir i que ens han fet arribar des de l’Associació Pinyol Vermell:

Crònica de la Diada a sa Pobla de l’any 2012.

Un any més, la festa de L’Estendard a sa Pobla va esdevenir tot un èxit i un referent de mobilització i reivindicació. Aquest any, la trobada va ser el resultat d’una confluència de forces, en la qual hi van convergir les diferents organitzacions i entitats de l’Esquerra Independentista de Mallorca (EIM).

El passat 28 de desembre d’aquest 2012, Pinyol Vermell i l’EI van arrrencar amb els actes de bon matí. Com cada any, els més matiners van penjar la senyera al campanar. Tot seguit,  cap a les 12:00 h del migdia, s’iniciaven alguns dels actes amb la diada infantil, pensada pels més petits. Obria l’espectacle una animada actuació d’artistes locals que oferia jocs i malabars amb acompanyament musical. Continuaren els actes amb una interpretació teatral de Rondalles Mallorquines, amb les quals commemoraven la memòria de Alcover. S’hi congregà una cinquantena de persones. Ja cap al migdia, dos nous nuclis sorgits recentment a sa Pobla, Sepc sa Pobla i Arran Nord, es reunien al Parc de Can Cirera Prim per dinar conjuntament i autogestionar-se.

A les 17:00h de l’horabaixa s’iniciaven els actes polítics. S’obria, amb Quim Arrufat (CUP-AE) i Biel M. Canyelles (Pinyol Vermell), l’acte més mediàtic del dia i el qual va crear més expectació de la diada poblera. D’aquesta manera, des de Pinyol Vermell s’explicaren molt breument els motius històrics més rellevants  que donen lloc al 31-D i que fan que aquest dia sigui reivindicat com a Diada de Mallorca i Diada Nacional.

Ja fetes les presentacions pertinents, Quim Arrufat -actual diputat al Parlament de Catalunya- va explicar la feina feta més recentment des d’aquesta nova formació. Va fer un breu repàs de tot el procés dut a terme a través dels centenars d’assemblees, d’arreu del Països Catalans. Un cop presentat el projecte, va parlar sobre les polítiques capitalistes dels diferents governs reformistes de l’Estat Espanyol; unes polítiques que, segons Arrufat “ens han portat a la situació actual”. Un situació caracteritzada per precarietat i unes polítiques, amb les quals no tenim cap mena de futur. L’acte va tenir un participació força exitosa. L’assistència va rondar més d’un centenar de persones, entre les quals s’hi trobava públic de tota classe i edat.

A les 19:00h, Arran Mallorca va dur a terme la manifestació juvenil amb el lema: “Trenca amb tot el que t’asfixia. Contra les retallades i la repressió, el jovent de Mallorca passam a l’acció”. A l’acte es varen fer sentir lemes com “No és una crisi, és una estafa o El jovent del Països Catalans, seguem Arran”. S’hi van manifestar prop d’un centenar de persones.

A les 20:00h, Endavant encapçalava el seu acte polític. En aquest acte hi van ser presents alguns dels moviments socials més significatius de les lluites de Mallorca aquest darrer any. La Plataforma d’Afectats per les Hipoteques, la Plataforma Pro-social, l’Assemblea Antipatriarcal, els represaliats de La UIB i també la formació de la CUP. A més a més, na Meritxell Gené va companyar l’acte amb algunes de les seves cançons i la colla de bastoners de Gràcia hi actuà. El teatre de la congregació estava ple, de gom a gom.

Finalment, a les 22:30h, i amb la panxa ben plena després del sopar oferit per l’Associació poblera, Al-Mayurqa tancava la vetllada amb una interpretació cèlebre i amb la qual els assitents van poder gaudir i participar d’una ballada que podríem adjectivar, gairebé de Pinyol Vermell.

A sa Pobla, 29 de desembre de 2012

Associació Pinyol Vermell

Fotos dels diferents actes de la jornada:

Font: xarxes socials.

Vídeos de l’actuació de Meritxell Gené:

Font: Associació Pinyol Vermell.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.