Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Autodeterminació, Ciutat, Corrupció, Criminalització i repressió, Defensa del català, Drets bàsics, Ensenyament, Felanitx, Illes Balears i Pitiüses, Manacor, Marratxí

[Actualització] Més llaços i cançons per denunciar la política lingüística de Bauzá

Publicat per dia 5 abril 2012 – 22:55Cap comentari | 284 views
Share to Google Plus

La campanya «enllaçats pel català» continua més viva que mai. Aquesta setmana hi ha hagut instituts que han penjat llaços a les seves façanes, com l’IES Ramon Llull de Ciutat. També el CEPA Mancomunitat des Pla s’ha adherit ala campanya i el Casal La Victòria, seu del col·lectiu Albaïna.

 

 

 

 

També ha aparegut enllaçat el famós bou d’Osborne, a prop de Montuïri.

D’altra banda, fa uns dies l‘assemblea de la UIB va penjar un llaç a la Conselleria d’Educació.

Altres accions s’han duit a terme, com la següent, a Manacor:

 El poble de Manacor s’ha despert enllaçat. Un grup de ciutadans anònims manacorins ha decidit oposar-se a les mesures que el Govern de Bauzá està duent en contra de la llengua catalana. Una senyera gegant a l’Auditori amb el lema “Enllacem ca nostra” convidava avui matí a que els ciutadans de la capital de Llevant se sumessin a la iniciativa. El punt neuràlgic del poble, sa Bassa, també anava plena de llaços, fins i tot ben a dalt de la famosa farola. Sant Jaume, el bust de Mossèn Alcover i algunes rotondes també han estat decorades amb llaços.

Els motius són clars: rebutjar la croada contra la nostra llengua, la seva marginació als mitjans de comunicació i les mesures de coacció als centres educatius que han decidit dir prou. Els ciutadans de Manacor que han demostrat la disconformitat enllaçant la ciutat conviden a tothom a que se sumi a la mesura i pengin a ca seva el seu llaç. També conviden la ciutadania a oposar resistència contra les mesures que eliminen la nostra cultura.

Grup de ciutadans manacorins.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

També, a Felanitx, un grup d’estudiants ha elaborat una cançó versionada amb una lletra que defensa la llengua i critica la política lingüística de Bauzá. Aquesta acció vol donar suport a l’IES Marratxí, que va ser amenaçat d’investigació després que un alumne pengés al youtube un vídeo en el qual també hi sortien altres alumnes i professorat versionant una cançó a favor del català.

Una setantena d’alumnes de l’IES Felanitx vàrem realitzar un vídeo contra la política anti-cultural de Bauzá i contra la decisió del seu equip de govern de retirar els llaços per la llengua dels instituts públics. Es tracta d’una cançó famosa versionada per solidaritzar-nos amb l’IES Marratxí, com ho feren ells amb “illes dins un riu”, de Tomeu Penya. En el cas de l’IES Felanitx, el tema escollit és el de “Jenifer”, dels Catarres (dels quals vàrem rebre suport), que ha passat a anomenar-se “Oh! José Ramón!”. El grup de cantants i intèrprets hem estat únicament alumnes amb iniciativa pròpia i la gravació va tenir lloc el temps d’un esplai. Cal recordar que alguns de nosaltres ja vàrem tornar a penjar el llaç quadribarrat a la façana de l’IES després de la seva retirada per part d’un treballador d’IBISEC. Finalment, el llaç quadribarrat fou substituït per un altre de color carabassa, com ho han fet les escoles valencianes, i que simbolitzaria la mescla del groc i el vermell de la senyera. Tot i això, el quadribarrat continua penjat al hall del centre.

Alumnes de l’IES Felanitx enllaçats pel català

Aquí teniu el vídeo, amb l’opció de subtítols i amb la lletra de la cançó a la informació:

Per cert, l’IES Marratxí ha penjat el vídeo definitiu de la cançó:

Una altra cançó és la del Moviment per la Llengua:

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.