Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Autodeterminació, Defensa del català, Illes Balears i Pitiüses, Països Catalans, Publicació oberta

Manifest de l’Esquerra Independentista de Mallorca per la Diada Nacional

Publicat per dia 18 desembre 2014 – 17:51Cap comentari | 286 views
Share to Google Plus

Reproduïm el comunicat enviat per l’organització ARRAN de cara a la Diada Nacional del 31 de desembre d’enguany. Enguany, els actes organitzats pel moviment independentista, segons indiquen, “no passa tan sols per la clàssica manifestació i posterior concert, sinó que enguany s’afegeixen un dinar popular el mateix dia 30 i molts actes previs que marcaran les dates amb les activitats, participació i reivindicacions populars.”

De fet, el dia 30 s’organitza un acte polític a la plaça del Tub a partir de les 12h on hi haurà dinar i concert. Així mateix, es partirà en bloc fins a la tradicional manifestació convocada el mateix dia a les 18.00h al passeig del Born.

 

31 de desembre de 2014

Manifest de l’Esquerra Independentista de Mallorca

El 31 de desembre és pel nostre poble una data que representa quelcom que les classes dominants sempre ens han negat: la nostra pertinença a la catalanitat, als Països Catalans. La nostra Diada és per tant un gest que ens permet reivindicar Mallorca i el seu poble treballador com a realitat sotmesa a la triple opressió que representen l’espanyolisme, el capitalisme i el patriarcat.

Aquest 2014 ha estat un any de continuades agressions contra les classes populars de la nostra illa. Hem vist com el conflicte educatiu s’ha allargat per la intransigència ultraespanyolista del Partit Popular, com els conflictes laborals s’han anat succeint, com l’església catòlica ha atacat les qui lluiten pels drets de la dona, i com l’especulació ha tornat a posar el nostre territori al seu punt de mira. Nous i vells atacs que una vegada més han 10414839_336155026588169_336684700245007494_ntrobat respostes. Els millors exemples: el TIL i la reforma de la Llei d’Avortament, que han caigut en mig de contundents mobilitzacions populars.

En definitiva, aquest any ens ha demostrat la importància i la eficàcia de les mobilitzacions populars àmplies i enfrontades als interessos de l’estat. També, però, s’ha vist més que mai la necessitat de vehicular un bloc polític que pugui esdevenir l’eina de canvi que el nostre poble necessita. Davant els cants de sirena del nacionalisme autonomista o d’una esquerra espanyolista que no reconeix la nostra realitat nacional, la Unitat Popular com a eina de canvi i transformació real, com a eina de ruptura.

L’Esquerra Independentista de Mallorca, com cada any, reafirmam el nostre compromís a impuslar i participar la lluita des de tots els fronts per caminar cap a la independència dels Països Catalans i la construcció del socialisme feminista. Ja sigui davant acomiadaments a una empresa, els assassinats masclistes que enguany s’han eduït les vides de tres mallorquines, la destrucció d’un altre espai natural, les operacions policials contra el jovent lluitador, els atacs del feixisme espanyolista…davant qualsevol agressió de qualsevol tipus d’agressió, hi serem.

Avui com ahir, la victòria del nostre poble, tant a Mallorca com a la resta dels Països Catalans, passa per construir el nostre propi camí. Un camí que no pot passar pel marc legal dels estats espanyol i francès, sinó que implica practicar la desobediència en tots els àmbits. Només així podrem avançar cap a la plena sobirania, construcció del socialisme i la destrucció del patriarcat.

Desobeïm per uns Països Catalans independents, socialistes i feministes!

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.