Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Autodeterminació, Ciutat, Drets bàsics, Estat espanyol i el Món, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Memòria històrica, Politiqueig

La lluita pro-sahrauí commemora el 40è aniversari de la creació del Front Polisario

Publicat per dia 22 maig 2013 – 9:00Cap comentari | 247 views

La lluita pro-sahrauí commemora el 40è aniversari de la creació del Front Polisario

Share to Google Plus

El passat dilluns 20 de maig, diverses entitats properes a la lluita i causa sahrauí, Associació d’Amics del Poble Sahrauí, Escola en Pau, Joves Units per la Lluita Sahrauí, es concentraren davant Delegació de Govern per commemorar el 40è aniversari de la creació del Front Polisario, legítim representant del poble sahrauí, que lluita per l’alliberament de la seva terra ocupada il·legalment pel Regne del Marroc de de 1975. A més a més, s’aprofità l’avinentesa per condemnar enèrgicament la mort del pres sahrauí a les presons marroquines, Mohamed Burhim, en vaga de fam per denunciar les miserables condicions de vida dels presos polítics sahrauís al Marroc.

A continuació, podeu llegir el manifest que es va expressar a la concentració:

Amics i amigues del Poble Sahrauí,

Avui, 20 de Maig, ens CONCENTRAM aquí per a commemorar el 40è aniversari de la creació del Front Polisario, legítim representant del poble sahrauí com es reconegut per l’ONU, que lluita per l’alliberament de la seva terra, primer contra el colonialisme de l’Estat Espanyol i, i des de 1975, contra l’ocupació del Sàhara Occidental pel Regne del Marroc.

En tot aquest temps el Poble Sahrauí ha demostrat que la seva lluita per la independència és indestructible en qualsevol circumstància, amb les armes a la mà contra els ocupants, en el si de l’ONU des de l’Acord de Pau del 1991 i en els diferents i canviants escenaris diplomàtics. Dins la Unió Africana en la qual la República Àrab Sahrauí Democràtica exerceix una vicepresidència, i tot cercant el suporti la solidaritat dels pobles amants de la llibertat.

L’actitud política del Poble Sahrauí demostra una responsabilitat que moltes de les nacions de la comunitat internacional haurien de prendre exemple, molt especialment els països còmplices de la tirania de Rabat.

I com la lluita del poble sahrauí hores d’ara continua, els amics i amigues del Poble Sahrauí seguim complint el nostre compromís amb aquest poble germà i donam tot el nostre suport als valents i valentes activistes sahrauís que, en els territoris ocupats i baix una cruel repressió, continuen també la seva lluita pacífica, sortint als carrers dia rere dia , sense desmai, fent saber als ocupants i al món sencer que la seva lluita només té un destí: la llibertat i la independència del Sàhara Occidental.

Tristament, aprofitam la concentració per a condemnar enèrgicament la mort del pres sahrauí a les presons marroquines, Mohamed Burhim, en vaga de fam contra les condicions de vida dels presos politics sahrauís al Marroc. Exigim la alliberació de tots els presos politics, el cessament de la violació sistemàtica dels drets humans, l’anul·lació dels judicis contra ciutadans i ciutadanes sahrauís i el lliure accés dels observadors, premsa i organismes humanitaris al territori del Sàhara Occidental ocupat.

Des de les nostres Associacions, Amics del Poble Sahrauí, Escola en Pau i Joves Units per la Lluita Sahrauí, i fent-nos ressò de la tantes vegades demostrada solidaritat de la nostra societat, exigim a Nacions Unides una implicació decidida en favor del respecte dels Drets Humans al Sàhara Occidental ocupat que honoraria els seus principis fundacionals, i al Govern Espanyol la mateixa actitud que hauria de començar amb l’admissió de l’estatus diplomàtic del Front Polisario davant les autoritats de Madrid, i el reconeixement de la República Àrab Sahrauí Democràtica per a resoldre definitivament aquest conflicte d’acord amb la legalitat internacional.

Visca el Sàhara lliure! Visca el Front Polisario! Visca la lluita del Poble Sahrauí!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.