Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Autodeterminació, Conflictes, imperialisme i militarisme, Defensa del català, Difusió i pensament crític, Estat espanyol i el Món, Illes Balears i Pitiüses, Països Catalans

Jubilats per Mallorca fa una campanya informativa sobre l’espoli fiscal i les seves consequències

Publicat per dia 13 gener 2017 – 11:37Cap comentari | 256 views

Jubilats per Mallorca fa una campanya informativa sobre l’espoli fiscal i les seves consequències

Share to Google Plus

Ahir, dimecres dia 11, es realitzà a Palma, a Can Alcover, una roda de premsa de presentació de la Campanya Anticolonialista, una de les dues campanyes a les que l’associació Jubilats per Mallorca, d’acord amb les resolucions del darrer Congrés, fa comptes dedicar tots els esforços (l’altra campanya és una campanya en defensa del sistema públic de pensions, que es realitzarà des de la Plataforma d’Associacions de Jubilats i Pesionistes i que es presentarà, probablement, el mes de febrer vinent).

Maltractats per l’estat espanyol

És evident que els habitants de les Illes Balears hem anat perdent qualitat de vida de manera demostrada des de 1986 (i potser des de 1977, si filàssim prim), i que hem passat de tenir el PIB per habitant més alt de l’Estat, a estar en setena posició, abans de repartir inversions de l’Estat, i gairebé a la coa de tot, després d’haver repartit impostos.

És evident que aplicant les balances fiscals segons el mètode que es fa servir per a calcular-les entre els estats de la UE, entre els lands d’Alemanya, i entre els estats dels USA, patim un dèficit fiscal de caire colonial, ja que supera el 14% del PIB (els “comptes territorialitzats” que s’han inventat el ministre Montoro i companyia no són més que un engany per amagar l’escandalós dèficit fiscal que patim a les nostres Illes, segons “confessió” del propi Ángel de La Fuente, l’economista que els ha dirigit a la seva companya de facultat la Sra. Elisenda Paluzie). Ja és indigne que, després d’haver-ho denunciat i demanat moltes vegades sense aconseguir gairebé res de res, el Govern de les Illes Balears continuï demanant almoina al Govern d’Espanya.

És per això que es proposa fer una campanya informativa sobre l’espoli fiscal que patim i les conseqüències que té sobre la salut, l’educació, els serveis públics, els parcs públics, la qualitat de vida en general, i les perspectives d’un futur sostenible. Es convoca tota la població a fer accions amb l’exigència que cessi l’explotació colonialista que patim, i a estendre aquesta informació no només als residents, ans també als visitants, i a les instàncies internacionals a les que es pugui arribar.

RECOBREM LA NOSTRA DIGNITAT

NO VOLEM CAP ALMOINA

VOLEM QUE DEIXIN DE ROBAR-NOS

Manifest de la Campanya Anticolonialista:

1. A favor d’una hisenda pròpia (independentment de la solidaritat -d’anada i tornada- que es pugui establir a l’àmbit estatal i/o internacional). Contra l’espoli fiscal que patim de part de l’Estat espanyol.

2. A favor de tenir les mateixes condicions amb què entraren a la UE les illes de Grècia, les illes de Dinamarca i l’estat insular de Malta. Contra la venuda que l’Estat espanyol ens va fer quan va entrar a la Unió Europea.

3. A favor de la gestió pròpia dels ports i dels aeroports que ens permeti regular i controlar la principal de les fonts productives actuals, i el seu impacte sobre l’aigua, l’ambient, el territori, la cultura, la convivència i la butxaca. Contra l’ofec que ens suposa l’actual política portuària i aeroportuària de l’Estat espanyol.

4. A favor del control sobre les nostres aigües territorials per autoritzar-hi, només, aquelles activitats que siguin bones per a mantenir-ne la sostenibilitat. Contra les prospeccions petrolieres a les aigües que ens enrevolten i a la mar en general.

5. A favor de la plena democràcia del nostre poble i de tots els pobles del món. Contra el TTIP i altres tractats que facilitarien l’augment del colonialisme USA sobre el pobles europeus.

A més dels punts de consens anteriors, que afecten principalment aspectes econòmics i ecològics, també seran objecte de denúncia i del treball de la campanya els aspectes culturals següents:

- És clarament colonialista el fet que a un territori hi hagi una llengua amb un grau d’obligatorietat de coneixement superior al grau d’obligatorietat de coneixement de la llengua pròpia dels indígenes d’aquell territori. Per això volem que el coneixement de la nostra llengua hi sigui, com a mínim, tan obligatori com ho és, actualment, el coneixement del castellà (i/o com ho pugui arribar a ser el coneixement de qualsevol llengua).

- És clarament colonialista que les comunicacions que ocupen un espai comunicacional públic limitat (ràdio, TV, etc.) s’hi facin, majoritàriament, en llengües diferents de la pròpia del territori. Per això volem regular l’ús del nostre espai comunicacional de manera que, a la suma de totes les comunicacions públiques i privades que l’ocupen, la nostra llengua hi tengui una presència, com a mínim, del 50%, i que, mentre això no s’aconseguesca, les ràdios i televisions públiques emetin el 100% de la seva programació en català.

- És clarament colonialista que una universitat pública exigesca, amb caràcter general i per a totes les carreres, un grau de coneixement de l’anglès superior al grau d’exigència general de coneixement de la llengua pròpia del territori. Per això volem que la UIB (excepte a les carreres que  ho duen implícit) deixi d’exigir amb caràcter general un nivell de coneixement de l’anglès que la majoria d’alumnes no tenen ni de català ni de castellà.

- En defensa de totes les llengües i cultures minoritàries i/o minoritzades del món i, per tant, també de la nostra. Contra la progressiva colonització cultural que els grans mitjans de comunicació practiquen de cada vegada més. Se’ns vol imposar una cultura global i colonitzada, amb formes anglosaxones que no es corresponen, tanmateix, amb l’autèntica cultura de la gent d’aquells països. Per això volem potenciar les formes culturals pròpies, sense que això afecti les modificacions culturals positives que han produït els processos de progrés social i d’alliberament de diversos col·lectius, i molt especialment el moviment d’alliberament de la dona. Volem que els poders públics potenciïn les nostres festes i les nostres expressions culturals (i, d’entrada, ja hi farem feina sense esperar que els esmentats poders s’hi posin de bon de veres).

- Per poder gestionar amb eficàcia la situació a la qual ens han abocat les circumstàncies i l’atac secular, constant i patent de l’Estat contra la nostra pròpia supervivència com a poble, necessitam que el sistema educatiu sigui completament gestionat i dirigit per la nostra comunitat educativa, per poder influir en l’ordenament de les característiques pròpies de la nostra realitat.

Articles relacionats:

- UOB considera que la manca de valentia del Govern davant l’espoli fiscal condemna 43 centres als barracons i l’amiant

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.