Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Autodeterminació, Ciutat, Convocatòries, Defensa del català, Drets bàsics, Ecologia, Economia alternativa, Ensenyament, Estat espanyol i el Món, Feminisme, sexualitats i antipatriarcat, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Manacor, Mobilitat i territori, Salut, Treball i economia

Els moviments socials de diferents àmbits confluiran demà a la #MareaCiutadana23F contra el cop d’estat financer

Publicat per dia 22 febrer 2013 – 18:26Cap comentari | 255 views
Share to Google Plus

Demà es preveu que una acolorida marea ciutadana ompli els carrers de les principals ciutats de l’Estat. Fa mesos que circulava una crida a unir totes les lluites sectorials sota el lema “23F: Marea ciutadana contra el cop d’estat dels mercats”. La intenció de la mobilització és ajuntar sengles lluites tot assenyalant el factor comú d’aquestes: el cop d’estat financer que suposà la reforma constitucional, la qual supedità tots els recursos de l’Estat al pagament del deute il·legítim generat pel propi sistema financer.

El dia de la convocatòria, 23 de febrer, no és casual. Es trià aquesta data fent una referència a l’intent de cop d’estat del 1981 per relacionar-lo amb el
cop d’estat financer que patirem a mitjans de 2011. El donaren els dos grans partits de l’Estat a instàncies de l’Unió Europea, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional, tot per a donar “confiança” als mercats i que puguin seguir amb la seva inversió especulativa, ara que han garantit que es prioritzarà el pagament del seu deute. 20130223_mareaciutadana_palma

Mobilitzacions a Ciutat i a Manacor

A Palma, desenes de persones pertanyents a diversos col·lectius porten setmanes preparant i consensuant la protesta, la qual es va fer pública la setmana passada i es convocà sota l’etiqueta unitària #MareaCiutadana23F. Des d’aleshores, molts de col·lectius que lluiten en els fronts que conformen cadascuna de les marees ciutadanes s’han adherit a la convocatòria i han fet una crida a participar-hi. Podeu llegir al final d’aquesta publicació la crida a participar de la convocatòria, que s’iniciarà a les 17h a la plaça d’Espanya.

A part, el nou col·lectiu ReAcció Ciutadana de Llevant ha convocat una concentració a Manacor per secundar la mobilització estatal.

Expliquem una mica les marees que conformaran la manifestació i quins col·lectius s’han adherit a elles.

Marea blanca: En defensa de la sanitat pública

La incipient Assemblea de Treballadors i Usuaris de l’Hospital Son Espases (ATUHSE) ha estat treballant aquestes setmanes per començar a construir la Marea Blanca a Mallorca. Inspirades per les mobilitzacions i les vagues en l’àmbit sanitari a Madrid contra la privatització de la sanitat pública, aquest grup ja ha iniciat accions per construir un moviment sanitari fort a Mallorca. Ens consta que han contactat amb altres centres sanitaris per fer-lis extensiva la convocatòria.

Marea verda: En defensa de l’educació pública

La Plataforma Crida, que ja demostrà la força que tenia a les tancades del passat 28 de novembre que secundaren més d’un centenar de centres, ha confirmat la seva adhesió a la convocatòria. Tenen per davant un difícil repte: combatre la LOMCE, una llei excloent, sexista, antidemocràtica i tecnòcrata. A part, la PUDUP-Illes també ha manifestat la seva adhesió a la convocatòria.

Marea violeta: Contra els retalls en igualtat

A falta de dues setmanes pel 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, nous col·lectius feministes comencen a presentar-se en societat, com són l’Assemblea AntipatriarcalFeministes en Acció, sumant-se a d’altres ja existents com Dret a decidir. Per ara sols els dos darrers han confirmat l’assistència a la marea violeta, la qual esdevindrà una lluita prioritària d’aquí pocs dies.

Marea taronja: Stop desnonaments i contra les retallades en drets socials

Després d’arreplegar més de cinc centes persones a plaça d’Espanya per exigir l’aturada dels desnonaments, el dret a l’habitatge i oposar-se al genocidi financer, la Plataforma d’Afectades per les Hipoteques de Mallorca ha fet una crida a sumar-se a la manifestació i concretament a la seva marea taronja. A més, altres col·lectius en defensa dels drets socials, com n’és PROSOCIAL, han manifestat la seva adhesió a la mobilització.

Marea vermella: Contra la reforma laboral

Després d’un 2012 marcat per dues Vagues Generals, en les quals es produí un notable ascens de la presència anticapitalista degut a les distintes fórmules unitàries que es posaren en pràctica, també s’ha fet una crida a seguir lluitant contra la passada reforma laboral, la qual ha demostrat que destrueix llocs de feina a grapades en lloc de generar de nous.

Marea negra: En defensa de l’Administració Pública

Finalment, s’ha fet una crida a reactivar les mobilitzacions dels ‘divendres negres’, on el funcionarat sortia al carrer per rebutjar les retallades que han patit en la reducció dels seus sous, l’augment dels seus horaris laborals i l’impagament de la paga nadalenca.

Aquí teniu la crida per assistir a la manifestació:

MAREA CIUTADANA UNITÀRIA CONTRA LES RETALLADES, LA CORRUPCIÓ I PER UNA VERTADERA DEMOCRÀCIA

Les reformes antisocials, les retallades i el saqueig dels serveis i el patrimoni públic estan duent d’una manera dràstica a tota la societat, i en especial a la gent treballadora i persones depenents, a una espiral d’empobriment fins a límits que poden ser irreversibles. Els governs de Rajoy i de Bauzá són totalment transmissors de la dictadura de la cleptocràcia financera. No tenen cap legitimitat ni una, però continuaran jugant el seu paper en la mesura que la ciutadania no els aturi els peus.

La reforma laboral està complint un per un tots els objectius pels quals va ser imposada: ha deixat a les persones treballadores sense drets, a voluntat de la rapinya empresarial, i també sense feina, amb un atur en augment vertiginós i fora de control, com indica la darrera enquesta de la EPA: més de 170.000 persones sense feina a Balears, i gairebé sis milions en el conjunt de l’estat.

Al robatori immens de drets i de recursos vitals s’afegeix el descrèdit total de les estructures institucionals, econòmiques i de la classe política, fruit de l’extensió generalitzada de la corrupció. Un sistema electoral trampós, podrit de partitocràcia i bipartidisme, ja és un carreró sense sortida per a les aspiracions de millores per a la població. En especial per al jovent i per a les futures generacions que, si no li posam remei, heretaran unes condicions miserables d’esclavatge, opressió i repressió.

Cal que la ciutadania doni una passa decidida per aturar aquesta dinàmica, per aturar les retallades, l’avarícia financera i els polítics corruptes, per construir una societat sense exclusions ni privilegis. Per superar aquest règim del 78, basat en la monarquia, el bipartidisme polític, la burocratització sindical, la negació del dret d’autodeterminació dels pobles i l’herència dels aparells de coerció de la dictadura. Per assolir una vertadera democràcia, horitzontal i participativa, amb l’objectiu del repartiment de la riquesa, del treball i del conjunt dels drets de les persones: laborals, socials i democràtics.

Per això, cal que el proper dia 23 de febrer, coincidint amb el 32è aniversari del cop d’estat de 1981, hi hagi una MAREA CIUTADANA, per aturar el cop d’estat dels mercats. Una MAREA inclusiva i d’unió de totes les marees i fronts de lluita:

  • En defensa dels serveis públics i universals: sanitat, educació i serveis socials.
  • En defensa del dret a l’habitatge: ni un desnonament més.
  • En defensa de la dignitat de la vida: per la justícia social i ambiental
  • Per la defensa d’una vertadera sobirania popular i dels drets dels pobles a decidir.
  • En defensa de la llengua catalana i l’educació en català.
  • Per una convivència en igualtat de gènere, abolint el patriarcat i el masclisme.
  • Per la germanor entre tots els pobles del món i totes les ètnies, i contra el racisme i les seves lleis.
  • En defensa de les llibertats personals i col·lectives, i d’una vertadera Democràcia, transparent, horitzontal i participativa. Contra la repressió judicial, policial, política i social.
  • Contra el deute deute il·legítim. Per l’Auditoria ciutadana del deute.

23 F 2013: ATUREM EL COP D’ESTAT FINANCER

NO DEBEM, NO PAGAM
PER LA DEMOCRÀCIA, LA LLIBERTAT I ELS DRETS SOCIALS

Fem visible l’indignació i la lluita, uneix-te a la marea amb la que més t’identifiquis! Vina d’un color!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.