Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Autodeterminació, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Manacor, Països Catalans

Els carrers de Manacor reivindiquen la seva identitat catalana

Publicat per dia 11 setembre 2012 – 11:094 Comentaris | 599 views

Els carrers de Manacor reivindiquen la seva identitat catalana

Share to Google Plus

Avui, dia 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, en la que es té previst que es produeixi a Barcelona la major manifestació independentista de la seva història, els carrers de Manacor també reivindiquen la identitat catalana. Concretament, el carrer d’Espanya i la plaça de la Constitució han aparegut rebatejats amb els noms de carrer de la independència i plaça dels Països catalans, respectivament.

L’acció ha estat reivindicada pel Petit Comitè, que ens ha enviat el següent comunicat juntament amb unes fotografies que testimonien l’operació.

COMUNICAT PEL CANVI DE NOM DEL CARRER D’ESPANYA I PLAÇA DE LA CONSTITUCIÓ

Manacor, cap al reconeixement nacional dels Països Catalans.

Durant les darreres setmanes més de quaranta municipis dels Països Catalans han canviat els noms del seu “carrer d’Espanya” per “carrer de la independència”. Aquest és un petit fet simbòlic del qual ens volem fer ressò a Manacor, a través d’aquesta acció. El canvi de noms de la “plaça de la Constitució” per “plaça dels Països Catalans” i “carrer d’Espanya” per “carrer de la independència” és una afirmació de la catalanitat de Manacor.

Manacor és un poble d’escriptors, d’artistes, de cultura. Avui, davant dels atacs ultra-espanyolistes dels governs espanyol i balear, és més necessari que mai la defensa de la nostra cultura. La millor forma de defensar la cultura catalana és l’agermanament de tot el territori: Mallorca i la resta de les illes, País Valencià i Principat de Catalunya. Units en la idea de caminar cap a uns Països Catalans lliures i justos.

Manacor ha de ser la punta de llança de la Mallorca en defensa de la seva cultura. Som la ciutat amb més poetes en la nostra llengua per habitant i el niu d’on han sortit autors com Guillem d’Efak, Miquel Àngel Riera i Jaume Vidal, autors importants en la nostra llengua i ferms defensors de la identitat catalana de Mallorca. I més cal recordar-ho avui, dia 11 de setembre, diada del Principat: Un dia que passarà a la història com la manifestació independentista més gran viscuda.

Per tot això, feim una crida a tots els manacorins i manacorines per reivindicar la nostra identitat com a poble.

Petit Comitè

4 Comentaris »

 • Maria Assumpció Massanet i Arbona escrigué:

  Quin goig si poguessin tenir es noms d’aquest carrer; voldria dir q hem arribat a sa nostra maduresa i independència; que no seguiem sotmesos en ets espanyols que ens tracten de ciutadans de tercera i ens xuclen fins s’ànima

 • Joan Bonet i Boix escrigué:

  Que visquin els Països Catalans, i que Visca Manacor i la seva gent
  …LLIURES!!!! 

  • Siurellet escrigué:

   Que visquin, quQue visquin, que visquin però no amb nosaltres. ¡¡Això és Mallorca !!. A qui no li agradi, pot anar-se a CAT. que allá el rebran amb els braços oberts. Mallorca mai va ser repoblada per catalans. Si dius que ment, mostrem un document que així ho posi ¡¡Ja pots cercar! i si ho fas ¡que seria el primer! et pas uns 140 trets de la Biblioteca Nacional de França que si diu que els territoris que molt després va ser Catalunya van ser repoblats per occitans. Que ja està bé de dir mentides.e visquin però no amb nosaltres. ¡¡Això és Mallorca !!. A qui no li agradi, pot anar-se a CAT. que allá el rebran amb els braços oberts. Mallorca mai va ser repoblada per catalans. Si dius que ment, mostrem un document que així ho posi ¡¡Ja pots cercar! i si ho fas ¡que seria el primer! et pas uns 140 trets de la Biblioteca Nacional de França que si diu que els territoris que molt després va ser Catalunya van ser repoblats per occitans. Que ja està bé de dir mentides.

 • Memòria escrigué:

  Volem carrers dedicats als nostres valors i a la nostra gent!
  Joan Fuster, Karl Marx, Martí Marcó, Ernesto Guevara…per que no? I carrers dedicats a les persones assassinades pel feixisme espanyol a la guerra del 36? És un petit detall que val molt la pena, cal que els moviments populars ho tinguem present.
  Enhorabona als manacorins per l’acció, fora tota simbologia feixista i espanyolista dels nostres carrers!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.