Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Autodeterminació, Ciutat, Criminalització i repressió, Difusió i pensament crític, Illes Balears i Pitiüses

El fiscal demana 9 anys a 4 independentistes

Publicat per dia 15 desembre 2011 – 19:322 Comentaris | 340 views

El fiscal demana 9 anys a 4 independentistes

Share to Google Plus

Comunicat d’Endavant (OSAN) davant la petició, feta avui on la Fiscalia demana, en total, nou anys de presó i 13.000 euros en indemnitzacions i multes per ultratge a la bandera espanyola i agressió a agents de Policia durant la manifestació de la Diada 31 de Desembre de l’any passat:

El passat mes de gener 4 militants de l’Esquerra Independentista de Mallorca (EIM), dos d’ells membres d’Endavant (OSAN), varen ser detinguts per la policia espanyola, acusats injustament de causar els incidents de la manifestació de la Diada de Mallorca de l’any 2010.
 
Durant aquest any el procés judicial ha anat avançant i, a hores d’ara, el fiscal demana tres anys de presó per un dels joves, i dos per als tres restants, a més d’unes multes que pugen a 13.000€.
 
Des d’Endavant (OSAN) volem remarcar una vegada més que aquests militants no han comés cap dels actes que se’ls imputen. Com ja vàrem dir quan foren detinguts, responsabilitzam a la policia espanyola dels fets succeïts al final de la manifestació. Fou ella la que no impedí les agressions feixistes i la que entrà al bloc de l’Esquerra Independentista agredint als manifestants sense cap motiu ni provocació. Cal afegir que a hores d’ara no s’ha iniciat cap procés contra els feixistes provocadors que iniciaren els incidents, la qual cosa mostra, del bell nou, la complicitat entre l’extrema dreta i la policia espanyola, així com la persecució i criminalització que pateixen l’independentisme i els moviments populars a Mallorca.
 
Des de la nostra organització volem deixar ben clar de bell nou que ni aquests militants ni l’Esquerra Independentista ens arronsarem davant la repressió; per això durant els actes d’aquesta Diada de Mallorca donarem a conèixer el cas mitjançant actes, xerrades, accions durant la manifestació, i tot allò que considerem necessari per a socialitzar el cas de les 4 independentistes mallorquines.
 
Finalment, volem mostrar la nostra solidaritat i suport a tots els militants i persones que pateixen la repressió a la nostra illa, i molt especialment a les persones que àra mateix estan patint una autèntica cacera de bruixes pels aldarulls causats per la policia local durant les festes de Sant Agustí d’enguany a Felanitx.

 
 
La repressió mai ens tallarà les ales!!
 
 
 
Endavant (OSAN)
18 de desembre de 2011.
Mallorca, Països Catalans.

2 Comentaris »

1 Pingbacks »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.