Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Autodeterminació, Defensa del català, Països Catalans, Publicació oberta, Sa Pobla

[Crònica] La diada de sa Pobla torna ser de Pinyol Vermell

Publicat per dia 31 desembre 2014 – 12:44Cap comentari | 260 views

[Crònica] La diada de sa Pobla torna ser de Pinyol Vermell

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Crònica de la Diada a sa Pobla

El dia 28 es va viure una Diada atípica al municipi de sa Pobla a causa de la pluja que va ser present durant tota la jornada. Tanmateix, però, es va seguir consolidant el projecte que any rere any hem anat implementant amb la Diada al municipi . L’associació Pinyol Vermell va tornar a organitzar una jornada farcida d’actes que reforçaren la trajectòria d’anys anteriors i convertiren la festa de l’estendard en un dels esdeveniments de l’any a sa Pobla.

De bon dematí, com cada any, es va col·locar l’estendard al punt més alt del nucli pobler que és el campanar de l’església de sant Antoni Abat. També, es col·locà la bandera poblera de les quatre barres al costat. A continuació, a les 11:30 hores, es va suspendre la diada infantil a causa de la forta pluja que no va cessar durant tota la jornada: i malabars, ni música, ni rondalles per les més petites. Una vertadera llàstima.

Al capvespre es va presentar un nou projecte, el Casal Jaume Serra Cardell. Durant la xerrada que fou a les 18 hores a la Congregació, s’explicaren les propostes inicials d’aquest projecte que es vol convertir en un nou referent cultural i social al municipi. A l’acte es pogueren veure familiars del republicà i s’observà la presència de la militància de diferents col·lectius com: Vuit de desembre ̶que és impulsora del projecte- , Arran Mallorca Nord i Pinyol Vermell. També hi havia presents algunes altres activistes destacades del municipi.

A les 19 hores, es va fer la xerrada titulada «785 anys d’existència, 300 de resistència, el poble català a Mallorca», en què els convidats, Tomeu Martí i Àlvar Hervalejo, varen fer un repàs històric de la Diada i dels fets del tricentenari del 2015. A part de la perspectiva històrica també es feren valoracions de la situació actual del 31-D i de la causa catalana. A la xerrada, a més, hi participaren activistes de l’organització Pinyol Vermell.

Finalment, la Diada culminà en un gran concert que féu revifar la participació en aquest 2014 a la festa de l’estendard. L’actuació dels grups Xarxa, Fora de Lloc i del punxa-discs Barbes Roges va donar el to alegre i festiu de la jornada amb la seva música.

Aproximadament, l’organització ha calculat que durant el dia s’acostaren unes 60 o 80 persones a les diferents activitats realitzades. Entre les persones assistents als actes també és destacable la presència de la majoria dels portaveus de l’oposició al govern del PP actual, com ara les del PSM i ERC, així com també el nou líder del PI pobler.

Fotos a:

https://associaciopinyolvermell.wordpress.com/2014/12/29/diada-de-mallorca-a-sa-pobla-2014/

I vídeos a:

https://www.youtube.com/user/pinyolvermellEIM/videos

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.