Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Art i cultura, Autodeterminació, Illes Balears i Pitiüses, Països Catalans, Sóller

[Crònica] Exitosa II Marxa de torxes pel dret a decidir de Sóller

Publicat per dia 30 desembre 2012 – 13:16Cap comentari | 290 views
Share to Google Plus

Més de 200 persones han participat la nit del 29 de desembre a la segona edició de la Marxa de Torxes pel dret a decidir. La marxa, acompanyada dels xeremiers Pau i Càndid i encapçalada per la colla bastonera de Gràcia “Cop a cop”, ha recorregut els principals carrers de Sóller en dues llargues fileres de torxes i amb nombroses banderes estelades i senyeres. Un cop arribats a la Plaça, lloc on finalitzà la marxa, els portaveus de la Comissió 31D Sóller, Francesc Pérez i Maria Arbona, procediren a la lectura del manifest de la Comissió 31D de Sóller. Un manifest que carregà en contra de les retallades dels drets socials i nacionals a càrrec dels governants del Partit Popular, com és el cas de la intenció del ministre Wert per a espanyolitzar els infants a les aules, l’eliminació del requisit del català a l’administració, o l’eliminació del calendari festiu de la segona festa de Nadal, entre d’altres. A més, fou un crit a continuar lluitant, a seguir treballant per tal d’aconseguir una democràcia plena on el dret a decidir sigui possible, i cap a la sobirania nacional.


Tot seguit, les persones que participaren a la Marxa de Torxes es desplaçaren al col·legi Sant Vicenç de Paül per a gaudir d’un sopar de germanor i per a ballar a ritme del reivindicatiu grup de música tradicional Al-Mayurqa.

Des de la Comissió 31D es fa una valoració molt positiva dels actes de celebració de la Diada de Mallorca a Sóller, amb un augment notable de la participació respecte dels anys anteriors i demostrant així com aquesta festa va arrelant i es va consolidant a la Vall.

Comissió 31D Sóller
30 de desembre del 2012

Cap comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.