Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Art i cultura, Autodeterminació, Defensa del català, Illes Balears i Pitiüses, Països Catalans, Sóller

Crònica dels tres últims actes de la comissió 31D a Sóller

Publicat per dia 2 gener 2014 – 12:05Cap comentari | 240 views

Crònica dels tres últims actes de la comissió 31D a Sóller

Share to Google Plus

Compartim la crònica dels companys de la Comissió 31D a Sóller, plataforma que va nèixer amb l’objectiu de fomentar la Diada de Mallorca al municipi. Durant aquests darrers dies han organitzat una sèrie d’actes per commemorar-ne la data:

Crònica dels tres últims actes de la comissió 31D a Sóller

Havent ja passat i acabat amb èxit tots els actes de la diada que s’organitzen a la nostra vall, la comissió 31D no pot fer més que donar les gràcies a totes i a tots els que heu fet possible que es duguessin a terme. Totes les activitats que s’han fet no haguessin estat possibles sense la col·laboració desinteressada de un gran nombre de persones que hi han dedicat temps i esforços perquè tot sortís el millor possible.

El primer dels actes infantils, el conta-contes, va servir per acostar la diada, en forma de representació teatral, a un gran nombre d’infants que s’acostaren amb els seus pares i mares a la biblioteca. Entre rialles, molta participació i entusiasme i també, alguns plors, tant els més adults com els més petits varen aprendre d’on ve el símbol de les quatre barres de la nostra senyera.

El segon dels actes, la gimcana, va animar els carrers de la nostra vila amb el passacarrers amb el rei en Jaume, els cap grossos i els xeremiers. Aquests acompanyaren els participants al teatre Victòria, on es distribuïren per començar el joc. Amb un total de 5 diferents llocs amb diferents proves, els al·lots pogueren realitzar proves de música, de jocs populars i gastronomia entre d’altres.

La tercera Marxa de Torxes pel dret a decidir fou l’acte que acabà amb la commemoració de la Diada a Sóller. Un centenar de persones sortiren de les escales del convent amb antorxes i xeremiers fins a la plaça de la constitució on es llegí el manifest. Finalment, la nit acabà amb centenars de persones al sopar i amb un concert d’en Biel Majoral i d’en Titot i David Rosell al teatre Victòria.

Amb tot això, la comissió 31D seguim i seguirem reivindicant el 31D com la nostra diada nacional, tenint ben present els continus atacs per part de l’Estat Espanyol contra la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra identitat com a poble. La reivindicam com un espai on, entre la hostilitat, puguem
reafirmar-nos i seguir demostrant que estam vius i combatius.

Així mateix, volem remarcar que des de la comissió 31D feim una aposta clara per l’autoorganització i l’autogestió. Ho feim perquè creim que és la societat civil, sense cessions ni condicionaments externs, l’encarregada de realitzar aquests actes i, per això, animam tots els ciutadans de tots els pobles de Mallorca a sumar-se a aquestes iniciatives

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.