Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Autodeterminació, Conflictes, imperialisme i militarisme, Estat espanyol i el Món, Publicació oberta

Commemoració del 17 d’abril: Dia Internacional dels Presos Polítics Palestins

Publicat per dia 22 abril 2013 – 8:191 Comentari | 295 views

Commemoració del 17 d’abril: Dia Internacional dels Presos Polítics Palestins

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

El passat dimecres 17 d’abril es commemorà el Dia Internacional dels Presos Polítics Palestins. Reproduïm a continuació el comunicat que es va elaborar per a l’ocasió per part de Taula per Palestina:

Avui, dia 17 d’abril, és el Dia Internacional pel Presos Palestins. Avui és el dia oficial on commemorem la contínua lluita per l’alliberament de tots els presos palestins que es troben a les diferents presons de la Palestina Ocupada, també coneguda amb el nom artificial d’Israel. És el dia escollit que representa la constant opressió que sofreix el poble palestí des dels dies de la seva invasió i colonització (1948) fins l’actualitat. Prenem el 17 d’abril com una eina no només de denuncia a l’estat d’Israel, sinó també com a difusió d’una part de la realitat dins Palestina.

Des de fa dècades, més de 650.000 palestins han estat detinguts sense raons lògiques i de forma il•legal per les forces militars d’Israel. Actualment hi ha, entre tant homes i dones com infants palestins, un nombre que s’eleva fins a les 6.000 persones detingudes dins presons sionistes. No és sorprenent només el nombre de presos sinó les condicions per les quals han de passar, ja des del moment que els arresten de forma totalment arbitrària i sofreixen un procés d’aïllament on no tenen dret ni per veure les seves famílies ni dret a tenir un advocat per recórrer la seva sentència. El sistema jurídic i penitencial d’Israel empara la vulneració dels drets bàsics que la població palestina ha de tenir. A part d’això, tampoc tenen accés a l’educació ni a una òptima alimentació ni higiene personal. La tortura en els interrogatoris és també una imatge que es repeteix sovint. Les conseqüències sempre són dramàtiques tant a nivell físic com psicològic fins arribar a la mort d’alguns presos. La carència d’assistència mèdica malauradament ha provocat algunes morts que es podrien haver evitat. Hem d’insistir que trobem presos amb infermetats cròniques, alguns amb càncer i molts més que es troben en vaga de fam protestant contra aquestes situacions. Actualment, la vaga de fam des de l’agost del pres palestí Samer Issawi ha encadenat tota una sèrie de conseqüències com és el fet que 800 presos hagin començat vagues de fam solidaritzant-se amb Issawi. Més tard, s’han sumat 4.500 més com a resposta per la mort del màrtir Jaradat.

Per tot això, volem donar a conèixer a la població de Mallorca la veritat sobre l’estat d’Israel i les seves polítiques d’apartheid sobre el poble palestí. Denunciem els crims contra la humanitat comesos per Israel, demanem que tant el Govern Espanyol com la Unió Europea i la comunitat internacional pressionin per aturar aquest genocidi, i exigim l’alliberació de tots els presos palestins així com la llibertat per a Palestina.

Visca Palestina!

Taula per Palestina

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.