Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Autodeterminació, Coneixement lliure, Illes Balears i Pitiüses

31 de Desembre, Diada de Mallorca

Publicat per dia 26 desembre 2010 – 17:28Cap comentari | 223 views
Share to Google Plus

Programa de la Festa de l’Estendard 2010

Dimecres, 15 de Desembre.

(OCB)20.30 h, local parroquial de Sant Marçal, Marratxí. Conferència “Marratxí durant els segles medievals. De la conquesta al 1500”, de Guillem Morro. Xocolatada popular. Ho organitza: Gent de Marratxí.

Dijous, 16 de desembre.

(OCB)20.00 h, plaça de Llucmajor. Lectura del manifest i cantada de La Balanguera a plaça i xocolatada popular al Cafè Colon.

Diumenge, 19 de desembre.

(OCB)15.00 h, local de joves d’Ariany. Diada de jocs (ping pong i escacs). Ho organitza: Joves d’Ariany.

(OCB)19.00 h, saló parroquial d’Andratx. Conferència “La Sibil•la, patrimoni de la humanitat”, i projecció del DVD El cant de la Sibil·la i les matines de Mallorca, a càrrec d’Amadeu Corbera. Xocolatada popular.

Dimarts, 21 de desembre.

(Endavant) Hotel d’Entitats, Ferreria, 9, Palma.
19:30 h, Taula Rodona: “CONSTRUCCIÓ NACIONAL i TRANSFORMACIÓ SOCIAL”
· Tomeu Martí (OCB)
· Xesc Ramis (STEI)
· Gonçal Bravo (COS)
· Pep Juárez (CGT)
Endavant (Organització Socialista d’Alliberament Nacional) donarà el tret de sortida als actes de la Diada de Mallorca 2010 amb un debat sobre les lluites populars de caràcter social i la situació nacional de Mallorca. Els quatre ponents, provinents del món sindical i de la militància cultural, debatran al voltant de diverses qüestions relacionades amb la crisi del capitalisme i l’actual moment històric que estem vivint a Mallorca i als Països Catalans.
(OCB)20.00 h, Club Pollença. Conferència “La Sibil•la, patrimoni de la humanitat”, i projecció del DVD El cant de la Sibil•la i les matines de Mallorca.

(OCB)20.00 h, biblioteca pública de Sant Llorenç. Conferència “La Sibil•la, patrimoni de la humanitat”, i projecció del DVD El cant de la Sibil•la i les matines de Mallorca.

(OCB)20.30 h, sala d’audicions del Convent de Santa Anna de Muro. Curs d’Història de Muro. Lectura del manifest i sonada de La Balanguera amb xeremies.

Dijous, 23 de desembre.

(OCB)20.00 h, Centre Cultural de Santa Maria. Conferència “La Sibil•la, patrimoni de la humanitat”, i projecció del DVD El cant de la Sibil•la i les matines de Mallorca. Celebració de Nadal amb torró i mistela.

(OCB)20.00 h, biblioteca pública de Consell. Conferència “La Sibil•la, patrimoni de la humanitat”, i projecció del DVD El cant de la Sibil•la i les matines de Mallorca. Celebració de Nadal. Ho organitza: Museu de l’Aforisme.

Divendres, 24 de desembre.

(OCB)24.00 h, local de l’OCB d’Algaida. Xocolatada popular.

Dissabte, 25 de desembre.

(OCB)19.30 h, edifici polivalent de Galilea. Lectura dramatitzada de La Colcada, a càrrec de Catalina Pont. Explicació i contextualització del poema. Lectura del manifest i interpretació de La Balanguera per la coral Veus de la tardor. Copa de cava i un poc de torró i coca.

Diumenge, 26 de desembre.

(OCB)11.30 h, saló parroquial de Puigpunyent. Lectura dramatitzada de La Colcada, a càrrec de Catalina Pont. Explicació i contextualització del poema. Lectura del manifest i interpretació de La Balanguera per la coral Veus de la tardor. Copa de cava i un poc de torró i coca.

(OCB)19.00 h, església parroquial de Costitx. Actuació de la coral Filarmonia.

(OCB)20.00 h, Auditòrium de Campos. Actuació conjunta de Música Nostra i l’Orquestra de Cambra de Llucmajor. Dins el marc del XXI Concert de Sant Esteve.

Dilluns, 27 de desembre.

(OCB)18.00 h, placeta de Sant Marc de Sineu. Actuació de la coral i xocolatada popular.

(OCB)19.00 h, plaça del Bisbe Planas, Sant Jordi. Interpretació de La Balanguera a càrrec de la Colla de Xeremiers del Drac. Lectura del manifest, sons de dimonis i Dractukada. Ho organitzen: Club Prat de Catí, Associació de Veïns, Club de Futbol, Arpellots Havaneres Band, Associació de la Tercera Edat i Ampa Sant Jordi.Sant Jordi. Ho organitzen: Club Prat de Catí, Associació de Veïns, Club de Futbol, Arpellots Havaneres Band, Associació de la Tercera Edat i Ampa Sant Jordi.

(OCB)19.00 h, Es Quarter,  Sencelles. Recital poètic de Can Seixanta. Conferència “Recordar la festa de l’Estendard!”, de Jordi Llabrés. Lectura del manifest i cantada de La Balanguera amb els Xeremiers de Sencelles. Cava i dolços.

(OCB)19.30 h, local parroquial de Calvià. Conferència “La ruta del Rei En Jaume i la Festa de l’Estendard”, de Gaspar Valero, presentació del número 8 de L’Estaló i xocolatada popular.

(OCB)20.00 h, plaça de Santa Maria la Major, d’Inca. Festa de l’Estendard 2010. Processó dels participants amb la senyera, acompanyats pels xeremiers. Pregó de Cristòfol Soler i actuació de l’orfeó L’harpa.

(OCB)20.00 h, local de l’OCB de Manacor. “El dilluns de l’Obra”. Conferència “Aproximació al repertori musical català de l’Edat Mitjana i del Renaixement”, a càrrec de Bàrbara Duran. Copa de cava i lectura d’una carta adreçada als socis.

(OCB)20.30 h, plaça de l’Església de Binissalem. Lectura del manifest a càrrec dels Dimonis de la Fil•loxera. Lliurament del testimoni de l’any que ve als geganters. Batucada de la Fil•loxera acompanyant el ball dels gegants. Xocolatada popular.

(OCB)21.00 h, Factoria de So, Santa Maria. Concert dels cantautors Francesc Ribera, “Titot” i Taverners.
20.00 h, Centre Social Sa Tanca, Deià. Conferència “La Sibil•la, patrimoni de la humanitat”, i projecció del DVD El cant de la Sibil•la i les matines de Mallorca.

(OCB)19.00 h, Sa Congregació, Sa Pobla. Concert d’Oliva Trencada, que presentarà temes del disc Saltamartí, basat en poemes de Joan Brossa.

Dimarts, 28 de desembre.


(OCB)18.00 h, bar Es Pont de Sóller. “Glops de lletres i vins”, a càrrec d’Eulària Arlés. Espectacle que combina la poesia amb el vi.

(OCB)18.30 h, Llubí. Actuació dels cantautors Francesc Ribera “Titot” i David Rosell.

(OCB)20.00 h. Bunyola. Xocolatada popular.

(JEN-PSM)II JORNADES INTERNACIONALISTES JEN-PSM
20:00 h, Presentació del llibre de la feina feta pel PSM-EN durant aquests quatre anys de govern. Al teatre Mar i Terra.
22:00 h, Sopar de Nadal dels JEN-PSM amb intervencions de les delegacions convidades.Al Bar Marítim (Es Jonquet).
01:00 h, Concert a càrrec de Taverners. Al bar Es Pinzell.

(OCB)20.00 h, Ca ses Monges, Maria de la Salut. Presentació del llibre L’escola durant la República, a càrrec del Museu d’Història de l’Educació d’Inca. Xocolatada popular. Ho organitza: Associació Fent Carrerany.

(OCB)20.00 h, sa Rectoria Vella, Vilafranca. Conferència “La Sibil•la, patrimoni de la humanitat”, i projecció del DVD El cant de la Sibil•la i les matines de Mallorca.

(OCB)21.00 h, Teatre de Petra. Actuació dels cantautors Francesc Ribera “Titot” i David Rosell.

(OCB)20.00 h, Casa de Cultura, Felanitx. Assemblea de socis i sòcies de l’OCB de Felanitx.

(OCB)20.00 h, Sala Polivalent del Teatre, Capdepera. Conferència “El turisme abans de la República”, de Pep Terrassa. Presentació de la cançó i el videoclip Això no és… un Capdepera blues, de Suso Rexach. Petit refresc. Ho organitza: Cap Vermell.

(OCB)20.30 h, Cas Metge Dolç, Campanet. Lectura del Llibre dels Fets, de Jaume I, introduïda per Catalina Valriu. Xocolatada popular.

Dimecres, 29 de desembre.

(JEN-PSM)II JORNADES INTERNACIONALISTES JEN-PSM
9:30h, Visita al Parlament de les Illes Balears.
11:30 h- 14:00h, Jornada de treball. Respostes a la crísi.
- Crísi socio-econòmica amb Jaume Garau.
- Crísi lingüística i cultural amb Tomeu Martí.
- Crísi ecològica amb Margalida Ramis Portaveu del GOB.
14:15 Dinar- trobada amb moviments socials:
- Tomeu Martí, Cordinador de l’OCB
- Joan Amer
- Margalida Ramis del GOB
- Representant de l’STEI-i
- Representant de l’esquerra independentista
- Representant plataformes ciutadanes
16:00 h, Grups de treball: Economia, Cultura, Medi Ambient
18:00 h, Debat i presentación de conclusions.
20:00 Acte 31D de l’OCB al Teatre Principal de Palma

(Ajuntament de Palma)20:00 h.Lectura del Pregó de la Festa de l’Estendard 2010,  a càrrec de l’escriptora Llúcia Ramis
Dimecres, 29 de desembre
Lloc: a la sala de plens de Cort.

(Pinyol Vermell)Diada de Sa Pobla, Plaça Major

[12 H] Representació del poema la Colcada de Pere d’Alcàntara Penya per Miquel Lladó.
…[Tot el dia] Exposicó “Les dues cares de la conquesta”

Can Verdal18 H
LAURA RIERA ( Terrassa)
NATXO CALATAYUD (Terra Centre Social. País Valencià)
XAVIER PELLICER ( Alerta Solidària)
SA CONGREGACIÓ ESPAI JOVE

[20 H] Inauguració del local de Pinyol Vermell amb degustacions de productes de la terra i mostra fotogràfica Sahara Lliure ( Carme i Maria del Mar Ramis Tauler)

[21:30 H] Actes reivindicatiu per la llibertat d’expressióA
BIEL MAJORAL
TAVERNERS iadIADA DE SA POBLA 29 DE DESEMBRE
PLAÇA MAJOR

(Maulets) 17:30 h, a la font de la rambla.
MANIFESTACIÓ ANTIRREPRESSIVA
Per que venir a la manifestació contra la repressió del dia 29 de Desembre?
1. Pels 5 de Palma. Per que 5 joves militants de Maulets han estat citats a la policia espanyola i acusats d’amenaces per la organització feixista espanyola Círculo Balear, que es dedicà a provocar als assistents de la gran manifestació contra la corrupció d’enguany.
2. Pel control policial. Per que casos com els 5 de Palma han deixat entreveure com la pol…icia espanyola es dedica a recaptar informació amb criteris polítics que després organitza en fitxers il·legals. Tot amb un sol objectiu: tenir ben controlat al jovent independentista organitzat de Mallorca.
3. Per la repressió durant la vaga general. Per que la policia actuà de forma implacable contra els piquets i detingué de matinada a un militant de Maulets a la Universitat.
4. Per tot el que ja ens han fet. Per que anys de lluita independentista i socialista ens han deixat una llarga llista de multes, agressions, detencions, càrregues policials, etc. No podem deixar que es surtin amb la seva.
5. Per que demà pot ser qualsevol. És important mostrar el nostre suport als joves que pateixen la repressió. Que no es sentin sols/es, que tothom vegi que la lluita és l’únic camí…perquè si la repressió no s’atura, nosaltres tampoc!
Perquè si la repressió no s’atura…Nosaltres tampoc!

(Endavant)18.30 – 20.30h. La Gala de la Diada:
GALA POPULAR
Can Alcover (C/Sant Alonso, 24)
*Combat de Glosses i Hip Hop
Mateu Matas “Xurí” vs. Valtònic
*Concert
Titot i David Rosell
*“El poder i la fortor”
Actuació a càrrec de: Jaon Tomàs, Pau Vadell i Jaume C.Pons
*Acte polític i Cloenda
Xeremiers Pau i Càndid
(OCB)19.00 h, Centre Cultural Costa Nord, Valldemossa. Actuació del Grup de Ball, recital de Can Seixanta, actuació de la coral i lliurament dels premis Fàtima i Amed, dedicats a una dona i un home destacats del poble.

(OCB)20.00 h, Teatre d’Artà. Actuació de l’Orfeó Artanenc, sopar de pa amb oli i projecció de diapositives de la història de l’OCB d’Artà. Actuació de Vólvox i de gent d’Artà, que cantaran temes de la Nova Cançó i del rock català.

(OCB)20.30 h, Cases dels Tarongers, Lloret. Xocolatada i Conferència “La Sibil•la, patrimoni de la humanitat”, i projecció del DVD El cant de la Sibil•la i les matines de Mallorca.
Dijous, 30 de desembre.

(OCB)20.30 h, baixos de l’Ajuntament de Montuïri. Actuació de la coral intercultural Tenim cantera, de Felanitx, que interpretarà temes renaixentistes. Torró per brufar les festes.

(OCB)21.00 h, sala de la Rectoria, Santa Margalida. La darrera gran glosada de l’any, a càrrec de Mateu Matas “Xurí”; Llorenç  “Màgic Cloquell”; i Antònia  “Pipiu”. Posteriorment, xocolatada popular.

21h, Teatre Principal de Palma.

(OCB)Acte Principal de la Diada de Mallorca de l’OCB i presentació de la campanya “Mallorca, m’agrada”. Amb les actuacions d’Al-Mayurqa Clàssic i l’orquestra de cambra de Llucmajor (solistes: Miquel Brunet i Catalina Obrador), els Germans Martorell amb les col·laboracions de Mateu Matas Xurí, Francesc Ribera “Titot” i Maria Rosselló.

Dijous, 30 de desembre.

(Ajuntament de Palma)Programa de la festa de l’Estendard 2010.
A les 19:30 h. Salve a la Mare de Déu de la Salut a l’església de Sant Miquel.
A les 20:00 h. Ofrena de corones d’entitats, institucions, i de l’Ajuntament com a homenatge al Rei En Jaume, a la plaça d’Espanya.

Divendres, 31 de desembre.

(Ajuntament de Palma)Programa de la Festa de l’Estendard 2010.
A les 10:15 h. Col·locació de l’Estendard Reial de la Conquesta de Mallorca i de la Cimera del Rei Martí, amb el cerimonial acostumat, a la plaça de Cort.
A les 10:30 h. Solemne missa concelebrada, presidida pel bisbe de Mallorca, a la Seu.
A les 12:00 h. Representació de la Colcada, de Pere d’Alcàntara Peña, a càrrec de Miquela Lladó i els al·lots i al·lotes de l’Escola de Música i Danses de Mallorca, a la plaça de Cort.
A les 12:15 h. Parlament de la batlessa a la plaça de Cort.

(OCB)08.00 h, església parroquial de Muro. Despenjada de la senyera des del campanar.

(OCB)19.30 h, davant l’església de Búger. Lectura expressiva de La Colcada, amb l’Escola de Ball de l’OCB de Búger, i despenjada de la senyera des del campanar. Amb la col•laboració de la parròquia de Búger.

Diumenge, 2 de gener.

(OCB)14.00 h, Centre de Dia d’Esporles. Dinar popular, lectura del manifest i interpretació de La Balanguera a ritme de saxo.

(OCB)Mancor. Xocolatada popular.

Dissabte, 8 de gener.

(OCB)19.30 h, església de Sant Joan. Homenatge a les persones de Sant Joan que han fet de Sibil·la. Actuació de la Coral de Sant Joan i “performance” amb teatre, música i audiovisuals.

(OCB)A totes les activitats de commemoració del 31 de Desembre es llegirà un manifest i es cantarà l’himne de Mallorca, La Balanguera.

Font: www.diadademallorca.cat

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.