Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Antifeixisme i xenofòbia, Criminalització i repressió, Illes Balears i Pitiüses, Publicació oberta

[Vídeo] ‘KurdoLibertad’ s’enfrenta a un judici amb pena de presó de 3 anys

Publicat per dia 25 gener 2017 – 20:343 Comentaris | 769 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

A principis del pròxim mes de febrer jutgen amb una petició de 3 anys de presó a un antifeixista mallorquí, ”KurdoLibertad”, als jutjats de Palma per haver-se hagut de defensar d’una agressió nazi feixista durant un concert de la banda musical Taverners en favor de la llengua i la cultura mallorquina en el bar Riu Dols l’any 2013.

El feixista era present al bar, amb un tatuatge d’una esvàstica, un 88 i un skin. Sense fer paraula alçà el braç, en gest feixista, i va anar a colpejar al Kurdo. En defensa pròpia es defensà. Ara li demanen 3 anys, al feixista cap.

15871634_371188199915645_3863414148743351812_n

El greu del cas no és tan sols la impunitat total dels feixistes de l’illa que causen múltiples incidents sense cap mena de conseqüència, sinó que a Kurdo ja és la segona vegada que el jutgen i té antecedents penals per un altre cas relacionat amb feixistes, on es va haver de declarar culpable malgrat no haver participat en l’acció amb 6 mesos de presó per un delicte de lesions contra un reconegut nazi feixista dels ”Supporters Mallorca”, Carlos O. R. àlies ‘Charlie’. Involucrats en molts conflictes violents contra homosexuals, immigrants i militants d’esquerra. Per aquest motiu existeix un risc molt alt de què aquesta vegada el militant antifeixista no pugui evitar l’entrada a la presó.

Aquest no és un cas aïllat, aquí una llista de les agressions feixistes més significatives en els darrers anys als carrers de l’illa que demostren la seva total impunitat.

- 2004: Joves marquen una esvàstica en el braç d’un noi de 15 anys amb un encenedor, autors reconeguts neonazis de Palma, es facilita la informació a la policia. CAP DETINGUT.

- 2007: Brutal agressió feixista a dos marroquins en el carrer Marquès de Fontsana. CAP DETINGUT.

- 2008: Agressió a dos colombians militants de la CGT en els limítrofs de la plaça Gomila, un d’ells va acabar en coma i va haver de ser operat. CAP DETINGUT.

- 2008: Pocs dies després d’aparèixer pintades feixistes amenaçadors en el seu reixat, explota un artefacte explosiu a la seu de la CGT causant danys i destrosses vàries a un portal de veïns i diversos cotxes aparcats. CAP DETINGUT.

- 2011: Ataquen al bar de l’Atlètic Balears a Son Gotleu amenaçant de mort a la treballadora allí present així com atacant a altres militants antifeixistes allí presents, rebentant la cafetera i cristalls de l’establiment d’una família treballadora. Multa econòmica a dues d’elles.

- 2014: Rebenten el Casal Popular “Voltor Negre”, local d’Arran, no hi ha ferits però si bastants danys materials. CAP DETINGUT.

- 2015: Copegen a un manifestant que protestava davant un acte feixista en el monument de la Feixina, en homenatge al creuer Balears. Després van copejar a un indigent per queixar-se de la deposició de flors davant el monument.

El feixisme és el pitjor enemic dels treballadors i avança si no l’hi combat, CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA! KURDO LLIBERTAT!

Pròximament us informarem de tots els actes de solidaritat que s’estan organitzant. Aquí podeu veure el vídeo denuncia realitzat per difondre la solidaritat obrera i assenyalar la impunitat feixista a Mallorca.

Podeu seguir el cas repressiu  a les seves xarxes socials, Facebook: KurdoLibertad i Twitter: @Kurdo_Libertad.

3 Comentaris »

 • Antonio escrigué:

  Porque no hablas, amigo cedric, de las veces que has ido de valiente con 10 amigos de tus llamado “antifascistas” a pegar a chavales que estan celebrando el triunfo del mundial o eurocopa de la seleccion española por el mero hecho de llevar una camiseta de la seleccion??? 
  O por tu condicion de ultrilla de ir a pegar a niños menores de edad por el hecho de ser aficionados del mallorca?? 
  Por cierto como te defines finalmente?? Anarquista?? Comunista?? Separatista?? Una mezcla explosiva de todo ello…. 
  Venga guapeton suerte dentro, los cobardes siempre acaban pasandolo mal…

 • Antonio escrigué:

  Porque no hablas, amigo cedric, de las veces que has ido de valiente con 10 amigos de tus llamado “antifascistas” a pegar a chavales que estan celebrando el triunfo del mundial o eurocopa de la seleccion española por el mero hecho de llevar una camiseta de la seleccion??? O por tu condicion de ultrilla de ir a pegar a niños menores de edad por el hecho de ser aficionados del mallorca?? Por cierto como te defines finalmente?? Anarquista?? Comunista?? Separatista?? Una mezcla explosiva de todo ello…. Venga guapeton suerte dentro, los cobardes siempre acaban pasandolo mal…

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.