Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Antifeixisme i xenofòbia, Illes Balears i Pitiüses

[Actualitzat] Atac feixista al Casal Popular Voltor Negre – Dilluns 27 concentració de suport

Publicat per dia 24 octubre 2014 – 22:541 Comentari | 502 views

[Actualitzat] Atac feixista al Casal Popular Voltor Negre – Dilluns 27 concentració de suport

Share to Google Plus

Avui vespre s’ha produït un atac feixista al Casal Popular Voltor Negre, al carrer Eivissa, 10.

Al voltant de les deu del vespre una vintena de nazis han mig entrat al local cercant brega, cercant mal ambient i amb estris per atacar a les persones, que es trobaven al casal tranquil·lament xerrant fent caixa de resistència per a les Feministes Encausades.

Els feixistes han romput els vidres de l’entrada i destrossat les cadires i taules que trobaven al seu pas. Per sort, un grup de persones del casal, amb molta valentia i sang freda, els ha tallat el pas i no ha deixat que entressin més endins. La majoria, excepte tres, han quedat a fora tirant objectes trencant els vidres, alguns dels quals han impactat a persones que es trobaven al casal.

L’acte vandàlic s’ha realitzat amb pocs segons, deixant sense possible acte de resposta a les persones que es trobaven en aquell moment al local, que l’únic que han pogut fer ha sigut protegir-se i impedir l’entrada. Quan han acabat, s’han dispersat per diferents carrers i no s’ha tornat a saber res d’ells.

Veïnats espantats de seguida han baixat i s’han preocupat per les persones que eren al Casal en el moment de l’acció i han cridat a la policia perquè fes acte de presència.

Es tracta d’un atac realitzat per una vintena de feixistes, la gran majoria entre 20 i 25 anys. Una part d’ells amb camisetes dels Supporters del RCD Mallorca, la secció ultra dels aficionats mallorquinistes. En cap cas, però, aquest acte es pot entendre com una rivalitat futbolística, sinó que ha estat un atac directe cap a un col·lectiu que està fent molta feina antifeixista a Ciutat.

La jornada del divendres al Casal Popular Voltor Negre estava enfocada a donar suport tant econòmic com polític a la lluita de les Feministes Encausades. La jornada ha sigut trencada per un grupuscle de descontrolats. Davant el vandalisme feixista, la solidaritat i la lluita és l’única via, que es podia veure en actes com el que avui es realitzava al casal.

Concentració de suport

Els joves del Casal Popular Voltor Negre han convocat una concentració de suport el proper dilluns 27 a les 20h a la plaça de Cort de Palma per denunciar aquests fets.

A continuació podeu trobar una galeria mostrant com ha quedat el casal:

Afegim el comunicat que ha emes Arran Palma avui mateix:

Avui, divendres 24 d’octubre al Casal Popular Voltor Negre s’hi ha produït una greu agressió feixista per part d’una quinzena de nazis procedents de la concentració organitzada per Supporters Mallorca a la Plaça de les Tortugues a Palma. Aquestes persones que exhibien simbologia feixista i logos del Real Mallorca, han entrat amb violència al Casal quan s’hi celebrava un acte de l’Assemblea Antipatriarcal, en aquell moment hi havia una desena de joves que s’han vist agredides. Durant l’atac els han llançat cadires i taules, tot trencant els vidres de l’entrada i varis béns materials del local.

Com ja s’ha esmentat, prèviament a l’atac, ha tengut lloc la concentració mallorquinista (cal remarcar que, tot i que aquesta ha estat convocada pel grupuscle neonazi, no tots els assistents són afins a aquesta ideologia), després d’aquesta unes joves antifeixistes han estat increpades pels voltants de la Plaça de les Tortugues. Clarament aquest no és un fet aïllat i està directament relacionat amb tot el que ha succeït al Casal avui.

No és la primera vegada que el Casal Popular Voltor Negre i el jovent que hi participa han patit agressions feixistes, de fet aquestes s’han dut a terme amb freqüència. En moltes ocasions han aparegut pintades incitant a l’odi i a la violència, així com amenaces. A més, també s’han registrat agressions físiques a algunes joves que hi són assídues.

Aquests grupuscles neonazis, davant la manca d’organitzacions polítiques feixistes (MSR, Alianza Nacional, Plataforma per Catalunya, etc) s’organitzen al voltant de les grades juvenils del Real Mallorca. El mallorquinisme hauria de fer front a aquesta situació i intentar acabar amb la connivència de la directiva amb aquests grups que enalteixen el feixisme.

Davant tots aquests fets, cal donar una resposta clara i contundent, tornarem a sortir al carrer tantes vegades com faci falta per dir prou a totes aquestes agressions. El Casal Popular Voltor Negre continuarà la seva dinàmica habitual, obrint els dies que calgui i treballant al barri per crear consciència social. La consciència social que el feixisme ens vol prendre i nosaltres defensarem sempre.

Cap agressió sense resposta!

El feixisme avança si no se’l combat!

 Palma, Mallorca, Països Catalans, 24 d’Octubre del 2014

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.