Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Antifeixisme i xenofòbia, Autodeterminació, Ciutat, Criminalització i repressió, Illes Balears i Pitiüses, Opinió

Un judici polític

Publicat per dia 20 febrer 2011 – 20:47Cap comentari | 256 views

Un judici polític

Share to Google Plus

Pel seu interès, reprodueixo una carta que ens han fet arribar:

 

Un judici polític

No amagaré les meves intencions car, com diu un amic “els judicis polítics es guanyen amb lluita, solidaritat i mobilització social”. Dimecres 23 i dilluns 28 de febrer a les 9’30h. estan citats a declarar davant el jutge dos joves independentistes que la Policia Nacional Española va detenir i va acusar d’haver agredit a membres d’aquest cos armat.

Em consta que el dia dels fets formaven part del grup d’ordre de l’organització unitària que convocava la manifestació independentista del 30 de desembre. També, que són militants visibles de la lluita política en favor de la independència dels Països Catalans.

Els fets que han motivat aquesta compareixença judicial estan relacionats en la càrrega policíaca contra un nombrós grup de joves que participaven en aquesta manifestació. La càrrega va rebre el suport de provocadors feixistes que vigilaven la marxa. No és gens gratuïta aquesta adjectivació de feixistes, car els dies següents foren identificats i entrevistats per la premsa on quedava clara la seva ideologia ultradretana i radicalment contrària als manifestants. Val a dir que, segons també es relatà a la premsa, el Delegado del Gobierno en las Islas Baleares, Don Ramon Antonio Socias Puig, va remetre una carta d’agraïment a aquestes persones per el seu suport a la policia en el transcurs de la càrrega.

Tot plegat sona a una música molt escoltada aquests dies en moltes altres manifestacions que es convoquen a països musulmans on les forces policíaques amb el suport de persones addictes al respectiu règim, ataquen als manifestants que reclamen llibertat, a la vegada que, igual que aquí, en detenen si és possible els seus caps. El motiu és clar, escalivar i impedir qualsevol espai de protesta o manifestació pública contràries al règim. Tot plegat un exemple prou amenaçador contra les veus discordants. Europa i el món també ho haurien de saber.

Salvant les distàncies l’estratègia és la mateixa. Per tant totes les persones que estimen la llibertat i estimen aquesta terra han de fer costat a aquests dos joves. Perquè el que es pretén no és tan sols crear-los una gran angoixa i problema personal, sinó que ens volen traslladar la por a qui en vol compartir la lluita. És ben senzill, es tracta d’un judici polític per impedir el nostre dret a ser i a decidir. Aquests dies 23 i 28 cal ser puntual davant el jutjat.

 

Joan Vicenç Lillo i Colomar.

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.