Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Antifeixisme i xenofòbia, Autodeterminació, Conflictes, imperialisme i militarisme, Criminalització i repressió, Estat espanyol i el Món, Illes Balears i Pitiüses, Publicació oberta

Recaptats a Mallorca més de mil euros per les dones de Kobane

Publicat per dia 5 desembre 2016 – 11:46Cap comentari | 435 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

A Mallorca, durant les darreres setmanes, s’ha difós la campanya de solidaritat econòmica amb una cooperativa de dones de Kobane. Més concretament, es tracta de la creació d’un forn cooperatiu gestionat per dones en aquesta ciutat del nord de Rojava (Kurdistan sirià). Hom pot pensar que aquesta és una iniciativa de poca importància en un context de guerra com el que es viu a tota la regió de l’orient mitjà, però cal saber veure la transcendència d’una iniciativa com aquesta. D’una banda, es tracta d’un projecte d’apoderament de les dones en un context tradicionalment patriarcal. D’altra banda, som davant d’una iniciativa que forma part de la reconstrucció física, però també del teixit econòmic i social, d’una ciutat que va ser destruïda per l’Estat Islàmic fa dos anys. A més, cal destacar que el que està passant al nord de Síria supera el fet de la guerra, ja que s’està desenvolupant un procés revolucionari que supera de molt el conflicte armat. Per això, és d’especial rellevància donar suport econòmic a les iniciatives que hi formen part.

Així les coses des de Mallorca ja s’han recaptat 1.099 euros gràcies als actes organitzats per l’Ateneu lo Tort de Manacor, l’Ateneu de Felanitx i l’Ateneu de Pollença i a les donacions de la Coordinadora Llibertària de Mallorca i d’Alternativa per Pollença.

Les persones i grups que encara no heu pogut col·laborar amb aquesta iniciativa de recollida econòmica,  teniu una altra oportunitat de participar-hi al sopar que s’ha organitzat al local de la CNT de Palma el pròxim divendres dia 9. I, si no podeu venir, també podeu fer la vostra aportació directament mitjançant la plataforma coofunding.net.

Per acabar, totes i aquelles i aquells que desconegueu el que està passant a Rojava. Vos animam a informar-vos sobre aquest apassionant oasi de fraternitat i solidaritat que s’està conformant enmig de la violència i la guerra que promouen el capitalisme, l’imperialisme i l’integrisme. A la xarxa trobareu desenes de textos i vídeos al respecte. També podeu informar-vos quotidianament de la situació al Kurdistan a través del bloc de Kurdiscat.

cartell-palma

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.