Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Antifeixisme i xenofòbia, Ciutat, Criminalització i repressió, Drets bàsics, Estat espanyol i el Món, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

Prop d’un centenar de persones exigeixen a Palma l’alliberament d’Alfon

Publicat per dia 29 desembre 2012 – 21:521 Comentari | 307 views

Prop d’un centenar de persones exigeixen a Palma l’alliberament d’Alfon

Share to Google Plus

Ahir horabaixa, prop d’un centenar de persones es concentraren a la plaça d’Espanya de Ciutat per demanar la llibertat d’Alfonso Fernández, més conegut com Alfon. Desenes de concentracions similars es produïren a més de 30 ciutats de l’Estat.

Alfon és un jove de 21 anys del barri madrileny de Vallecas que porta empresonat preventivament des de la passada vaga general del 14-N. A Alfon el varen ditendre a pocs metres de ca seva quan es dirigia a participar d’uns piquets. L’acusen de tenència d’explosius, cosa que ell nega: mentre el detenien a ell i a l’al·lota, una tercera persona llançà una bossa als seus peus segons conta la seva mare en aquesta entrevista. Per a la família, el cas d’Alfon es tracta d’un muntatge policial.

A més, cal remarcar que Alfon està empresonat sota el règim FIES (Fitxer d’Interns d’Especial Seguiment), considerat el més dur del sistema penitenciari. Així ho decidí el centre penitenciari després de la primera setmana d’estar empresonat. Té les comunicacions restringides pel que ja no pot cridar a casa seva cada dia i només li faciliten dues cartes setmanals de les desenes que li arriben, havent estat revisat el seu contingut prèviament. Fa dos dies la jutgessa Mercedes Gutiérrez Suárez va denegar la petició de llibertat provisional al·legant risc de fuga.

La solidaritat amb Alfon s’esten tot i el silenci mediàtic

La família i amistats d’Alfon, membre dels Bukaneros que també està sent criminalitzat i represaliat, es varen organitzar ràpidament i formaren la Plataforma por la Libertad de Alfon per denunciar el muntatge policial.  Desenes de col·lectius d’arreu de l’Estat s’han adherit solidaritzant-se amb el cas. A més, s’ha iniciat un moviment de solidaritat que ha desbordat les fronteres estatals: centenars de pintades i algunes pancartes demanant la llibertat d’Alfon han aparegut a nombroses ciutats.

Tot i que ha arribat al Congrés de la mà de molts dels partits de l’oposició, el cas d’Alfon no està tenint gens de ressò als diaris convencionals. Sols els mitjans alternatius i alguns diaris digitals han informant del cas.

Més informació sobre el cas d’Alfon: http://alfonlibertad.wordpress.com/

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.