Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Antifeixisme i xenofòbia, Autodeterminació, Corrupció, Criminalització i repressió, Defensa del català, Illes Balears i Pitiüses

[Opinió] Els del PP tenen raó

Publicat per dia 21 març 2012 – 10:41Cap comentari | 239 views

[Opinió] Els del PP tenen raó

Share to Google Plus

En han fet arribar aquest article que volem compartir amb tots vosaltres:

Els del PP tenen raó

Estic per donar la raó al PP en moltes coses. És vera que la normalització lingüística d’un país com el nostre crea consciència nacional, en aquest cas, i per no anar debades, la dels Països Catalans. Tenen raó i com a espanyols que són i vencedors de la guerra, en no deixar que tira a tira els hi robin la victòria. Saben que és molt perillosa pels seus interessos nacionals la creixent consciència de pertinença a una nació que no és la seva. I tenen raó quan pensen que ho han d’aturar i quan abans millor. És a dir mentre duri el ròssec d’aquell gran crim contra la humanitat, d’aquell gran mal, d’aquella gran mentida i por que va provocar el franquisme. Encara hi són a temps. És pura estratègia militar. Sense eufemismes.

No és que s’equivocassin en la seva anomenada transició, en permetre l’existència de trets d’identitat d’altres pobles,d’altres nacions sotmeses a la seva, com l’ús permès de la seva llengua, és que no els va quedar més remei. Calia adequar-se als temps moderns i, al cap i a la fi, es tractava d’economia (estúpid!), europea en aquest cas. Tanmateix varen saber repuntar una constitució que, més endavant, com s’ha demostrat, tornaria a deixar les coses al seu lloc. En això estan.

Però, i deixau-me mostrar una debilitat professional: com un bosc cremat una i altra vegada és tossut en la seva regeneració i de mica en mica va establint els efectius que són l’avançada cap a estadis més desenvolupats del seu ecosistema fins a tornar reeixir el bosc, així mateix nosaltres fem.

I en això estam. Encara dividits, sí, però cadascú al seu redol, en la seva funció, com les diferents plantes del bosc, en regenerar i desvetllar la consciència de pertinença a un mateix poble. No debades patirem un incendi que ho va devastar tot. Llavors, ben aviat, assolirem el grau elevat d’unitat i de progrés que com a persones i com a nació amb trets propis som capaços d’assolir i ho podrem aportar a la humanitat sencera.

Com esclaus, com ara, mai. I en això estan. Tenen raó.

Joan Vicenç Lillo i Colomar

20març2012

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.