Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Antifeixisme i xenofòbia, Estat espanyol i el Món, Illes Balears i Pitiüses, Publicació oberta

[Opinió] El Bloque Juvenil es treu la careta donant suport al sindicat italià ultradretà Blocco Studentesco

Publicat per dia 26 març 2015 – 11:40Cap comentari | 255 views
Share to Google Plus

Per posar-nos en context és primordial conèixer qui són Blocco Studentesco i trob que la millor forma és reproduir l’article Desallotjada a Roma la seu d’un sindicat estudiantil ultradretà realitzat per Pol Castellví publicat despús-ahir a la Directa.

Desallotjada a Roma la seu d’un sindicat estudiantil ultradretà

El Blocco Studentesco, empeltat a l’organització neofeixista italiana CasaPound okupava un local des d’on realitzava campanyes proselitistes a les estudiants.

La policia ha segellat el local del Blocco Studentesco després d’acció policial on no van produir-se ni detencions ni càrregues. El desallotjament va dur-se a terme durant el matí del dilluns 23 de març quan un nombrós grup de policies va irrompre a la seu okupada d’aquesta organització juvenil al barri romà de Flamino tot i la forta resistència ultra. Durant el desallotjament van sentir-se crits dels mateixos membres del local dirigits a la policia i al veïnat exclamant “Stiamo lottando per l’Italia” (Estem lluitant per Itàlia).

Però qui són aquests “lluitadors”?

El Blocco Studentesco és una organització que va néixer el 2006 a Roma i s’articula tant en universitats com en instituts. Actualment té presència a gran part del territori, amb una trajectòria pràcticament paral·lela a l’organització neofeixista CasaPound, el referent del Casal Tramuntana.

El Blocco Studentesco neix dins del mateix centre feixista romà amb la intenció de fer arribar el discurs ultranacionalista i xenòfob a les aules. Per aquesta proximitat, la feina de Blocco Studentesco a les universitats és cada cop més difuminada i minsa. Ara mateix concentren totes les seves forces en fer campanya electoral pel centre social feixista. És per això que en diversos territoris i centres educatius els sindicats i col·lectius d’esquerres els estan guanyant terreny.

La seu, ja desallotjada, era un local d’uns 15 metres quadrats i tot i que no s’hi podien fer moltes activitats per la falta d’espai, era un local simbòlic per a l’organització. La seva situació era pròxima al Liceo Farnesina, un institut que van aconseguir ocupar el 2010 per protestar contra una reforma educativa. Durant uns dies, van aconseguir fer-se seu el centre i organitzar un concert de Zetazeroalfa, banda musical feixista del fundador de CasaPound, al gimnàs de l’institut.

Una altra de les actuacions que es recorden d’aquesta organització juvenil és l’intent d’apropiació d’una multitudinàra manifestació estudiantil l’octubre del 2008. Aquesta va acabar amb una batalla campal a Piazza Navona de Roma després que la policia deixés entrar a 300 antifeixistes a la plaça sense advertir-los de la presència del Blocco Studentesco que anaven armats amb pals envoltats per banderes tricolors italianes.

Solidaritat espanyola

A la plaça Perin del Vaga, situada al nord de Roma, s’hi va personar Andrea Antonini, vicepresident de CasaPound, que va qualificar d’intolerable i il·legal el desallotjament perquè s’ha produït sense notificació judicial.

Aquesta no ha estat l’única resposta al desallotjament, les organitzacions homòlogues a l’Estat espanyol com Llar Social Ramiro Ledesma de Madrid (a l’entorn del partit Moviment Social Republicà), la Liga Joven, la Falange, o el Sindacato Español Universitario també han enviat mostres de solidaritat a Blocco Studentesco a través de les xarxes.

capcelera_

Ja coneixem qui és el “sindicat” ultradretà Blocco Studentesco, un sindicat amb molt poca representació a Itàlia i amb un nom molt parescut al Bloque Juvenil. Ambdues organitzacions neofeixistes, disfressades de sindicat estudiantil, tenen poquíssima representació, especialment l’organització de Mallorca, que només té tres mesos de vida i l’únic que ha aconseguit és fer un compte a Twitter, un altre a Facebook i enganxar alguna que altra ferratina a Ciutat.

El SEPC ja va desemmascarar fa una setmana aquest “sindicat” amb el comunicat publicat en aquest projecte comunicatiu autogestionat. Integrants d’aquest sindicat, set persones, foren qui varen voler rebentar, fa avui un mes, la manifestació estudiantil contra el decret EU2015 i el 3+2.

ISAAC-BUJ_ARAIMA20150226_0265_45

A Mallorca, el Bloque Juvenil, així com diverses organitzacions feixistes d’arreu de l’estat, enviava ahir per les xarxes missatges de solidaritat als seus companys italians neofeixistes tot fent una crònica del desallotjament, argumentant que han fet activitats de caràcter social i cultural. Se’ls oblidà explicar que els immigrants no hi tenien cabuda.

És interessant visualitzar els seguidors que tenen: entre ells trobam el Circulo Balear, individualitats relacionades amb la penya mallorquinista Mallorca Boys, a més d’organitzacions clarament feixistes com Aldea Falangista, diverses organitzacions territorials tant del Movimiento Social Republicano com de Liga Joven, entre d’altres.

Quedava clar mirant quines són les organitzacions que segueixen per twitter quina era i quina és la seva ideologia i ara, amb aquestes mostres de suport juntament amb una altra publicació sobre l’Hogar Social Madrid, ja s’han llevat, i els hem de seguir llevant, la careta. Baix la careta apareix la retrògrada cara del feixisme, la cara real d’aquesta organització.

Quelcom s’està gestant a Mallorca, i no podem deixar que organitzacions com Bloque Juvenil es desenvolupin amb normalitat i per aquest motiu ha nascut la Plataforma Unitària Antifexista fa poc temps, plataforma de col·lectius que vol encarar conjuntament, i unitàriament, aquest fenomen per a què no es pugui fer més gros i poder respondre amb rapidesa i contundència possibles atacs.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.