Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Antifeixisme i xenofòbia, Ciutat, Illes Balears i Pitiüses, Publicació oberta

Nazis fora de Mallorca

Publicat per dia 29 maig 2014 – 15:141 Comentari | 469 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

nazisHolger Apfel és un exlíder neonazi a Alemanya, va ser dirigent fins a l’any passat del Partit Nacional Democràtic (NPD) principal força feixista del seu país.

Actualment ha decidit traslladar-se a Mallorca per regentar un restaurant a la Platja de Palma, s’Arenal, anomenat ”Maravillas Stube”.

Aquest home -per dir-li de qualque manera-, va deixar el seu escany al parlament suposadament per un escàndol de vinculació homosexual amb uns militants del seu partit. Ell ha assegurat davant els mitjans de comunicació que el seu local no tornarà un punt de trobada de l’extrema dreta i que qualsevol persona és benvinguda al seu negoci, independentment de la seva raça o ideologia esquerrosa, no obstant afirma no renuncia a la seva postura feixista autodenominant-se a si mateix de ”posicions patriòtiques”.

La realitat és que l’activitat nazi-feixista a la nostra illa és constant, tant per elements autòctons com estrangers.

Volem destacar que malgrat que Holger Apfel a les seves declaracions als diaris digui que el seu restaurant no sirà un punt de trobada d’elements d’ultradretà, recentment s’ha fet públic a la premsa una investigació policial per la presència de cartells nazis a l’Arenal, escrits en alemany fent apologia contra els jueus cap a la constitució del quart Reich.

També hem de recordar que no és el primer incident d’aquest tipus que es produeix a aquesta zona, ja l’any passat es varen produir greus enfrontaments al carrer del Jamón entre turistes nazis i venedors ambulants d’origen subsaharià així com al 2011 es van detenir a 9 persones més relacionades amb una altra agressió del mateix caire ideològic.

Des de Mallorca Antifeixista denunciam la presència de tal personatge a la nostra illa, i de la impunitat de tots els elements feixistes. Mentre tota l’escalada repressiva gira entorn de la joventut obrera i combativa, que és sancionada i constantment criminalitzada per mostrar la seva opinió i organitzar-se envers el sistema capitalista.Els sectors socials que defensen grans genocidis com el franquisme i l’holocauste se’ls permet organitzar-se i tenir càrrecs dins l’Estat impunement. Per això feim una crida cap a l’organització d’unitat obrera i popular contra el capitalisme i feixisme, dues cares de la mateixa moneda, en definitiva, el pitjor enemic dels treballadors i treballadores.

Article relacionat: L’exlíder del partit neonazi alemany NPD obre un restaurant a Palma

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.