Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Antifeixisme i xenofòbia, Ciutat, Corrupció, Defensa del català, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Video

Mostres de suport a en Jaume Bonet

Publicat per dia 14 març 2012 – 10:233 Comentaris | 538 views

Mostres de suport a en Jaume Bonet

Share to Google Plus

Arran de la vaga de fam iniciada per Jaume Bonet, membre de l’Associació Jubilats per Mallorca, el passat 29 de febrer, diversos col·lectius i persones afins a la seva lluita s’han acostat fins a Can Alcover per donar mostres de suport en aquests durs moments.

El Col·lectiu Albaïna també ha posat de manifest el seu suport:

Des del Col·lectiu Albaïna donam ple suport a la manifestació “Sí a la nostra llengua” que convoca l’Obra Cultural Balear el proper 25 de març a les 18h a la Plaça d’Espanya. Considerant les actuals rebaixes al coneixement a l’administració de la llengua pròpia, el català, un atac a la nostra identitat i dignitat com a poble, feim una crida a la gent de Sóller i de la resta de Mallorca a acudir a la marxa.

També manifestam el nostre absolut recolzament amb en Jaume Bonet, membre de Jubilats per Mallorca, que des del dia 1 de març realitza una vaga de fam per la llengua. Una acció, dura però necessària en les circumstàncies actuals, en que una persona es juga la salut i la vida en defensa de la nostra llengua i que és totalment ignorada per part del Govern.

Col·lectiu Albaïna

19 de març de 2012

Avui hem rebut una altra mostra de suport, aquest cop de part d’Endavant:


COMUNICAT DE PREMSA D’ENDAVANT (OSAN)

AL VOLTANT DE LA VAGA DE FAM PER LA LLENGUA

 Tot i que el discurs de l’espanyolisme sempre ens ha volgut fer creure que els mallorquins i les mallorquines som un poble vençut, que no lluita per defensar-se, els fets ens demostren, una vegada més, la falsedat d’aquesta construcció ideològica. Avui fa 15 dies que Jaume Bonet, membre de Jubilats per Mallorca, va començar una vaga de fam per a demanar al Govern de les Illes que aturi els seus atacs contra la llengua catalana. Aquesta vaga de fam no és un fet aïllat, sinó que forma part de tota una estratègia de resistència popular que va començar poc dies després que el Partit Popular arribés al Govern de les Illes.

D’aquesta manera, davant aquesta vaga de fam, des d’Endavant (OSAN) volem fer les següents valoracions:

- En primer lloc, enviar tot el nostre suport polític i humà a Jaume Bonet, qui està posant en perill la seva vida per una causa noble i justa. Exemples com el seu són els que ens animen, dia a dia, a seguir lluitant per uns Països Catalans lliures i socialistes.

- En segon lloc, volem deixar ben clar que aquelles persones que han fet que Jaume Bonet hagi pres una decisió tan dràstica són les dirigents i càrrecs públics del Partit Popular. Per a nosaltres totes elles, sense cap excepció ni una, són enemigues de la nostra llengua. Així doncs, totes elles, sense excepció, seran responsables del que pugui passar a Jaume Bonet.

- En tercer lloc, animam a tothom a continuar la lluita en defensa del català, així com contra totes les agressions socials que patim a Mallorca, i que Jaume Bonet també denuncia amb la seva vaga. Cal seguir amb les accions populars i amb la lluita als carrers per defensar la nostra llengua. Nosaltres sempre hem confiat en la capacitat de resposta i mobilització dels mallorquins i les mallorquines, i tenim ben clar que aquesta és la millor forma de lluitar per la nostra llengua.

- En quart lloc, pensam que totes les persones que estimen la llengua catalana a Mallorca i la resta dels Països Catalans han de mostrar el seu suport explícit cap a la vaga de fam per la llengua. Cal socialitzar aquesta contundent acció, tot portant la lluita de Jaume Bonet als carrers dels nostres pobles i barris.

Finalment, no volem acabar aquest comunicat sense enviar una abraçada ben forta a Jaume Bonet, i donar-li les gràcies per mostrar-nos el camí de la dignitat col·lectiva.

Avui com ahir, tenim la paraula: a Mallorca en català!

 Endavant (OSAN)

15 de març de 2012.

Palma. Països Catalans

Per exemple, els Maulets ens han fet arribar el següent comunicat:

L’assemblea de Palma de Maulets, el Jovent Independentista i Revolucionari, volem mostrar el nostre total suport a l’associació Jubilats per Mallorca i concretament a la vaga de fam que duu a terme un dels seus membres, Jaume Bonet, des de fa ja 15 dies. Aquesta acció ha esdevingut un clam en defensa de la nostra llengua, el català, davant la política ultraespanyolista del PP que s’ha marcat com a objectiu eliminar-la de les institucions.

El valent gest de Jaume ens ha de servir d’exemple a tota la societat mallorquina: només la lluita, la fermesa i el compromís aconseguiran aturar les pretensions d’una dreta rància que, amb el poder de les institucions, vol imposar-se a tot un poble. També ells han de prendre nota, i és que ni les seves lleis, ni la seva prepotència, ni la seva repressió, aconseguiran fer callar la nostra veu, i els darrers mesos, els carrers de Palma, Felanitx i Sa Pobla ja han parlat molt clar: el poble de Mallorca estima la seva llengua i està disposat a defensar-la.

Maulets saludam amb admiració la valent iniciativa de Jubilats per Mallorca i anunciam que tampoc el jovent ens quedarem quiets davant el feixisme del segle XXI, i ens mantindrem en peu de guerra pels nostres drets nacionals i socials, amb la convicció de que només en uns Països Catalans independents i socialistes podrem mantenir i desenvolupar la nostra llengua amb total normalitat.

A Mallorca, en català!

14 de març de 2012

També, la CGT va voler expressar la seva solidaritat amb el company en vaga de fam:

Des del Secretariat Permanent de CGT-BALEARS volem expressar públicament el nostre suport i solidaritat amb el company JAUME BONET, i la resta de membres de Jubilats per Mallorca, que estan duent a terme una VAGA DE FAM a Can Alcover, de Palma, en defensa de la llengua catalana, i contra la política lingüicida de la dreta neo-franquista del PP que ens governa.

En un context de reformes laborals, de retallades socials, d’augment de l’atur, de destrucció de drets i d’un empobriment generalitzat de la població, resulta també del tot inadmissible l’anul·lació dels drets democràtics que a Mallorca, a les Illes Balears i a la resta de territoris de llengua catalana, suposa la sistemàtica agressió, arraconament i menyspreu de la nostra llengua, per part d’una dreta espanyolista, hereva directa de la dictadura de Franco.

Igualment, CGT de les Illes Balears s’adherirà a totes les iniciatives ciutadanes en defensa de la nostra llengua i cultura, i convida a totes les seves afiliades i afiliats a participar activament en aquesta lluita comuna, ja que tenim ben clar que l’acció sindical i l’acció social són inseparables.

Illes Balears, 8 de març de 2012.

També, Memòria de Mallorca va manifestar el seu suport a la causa:

Memòria de Mallorca se solidaritza amb el companys Jaume Bonet i amb Jubilats per Mallorca en la vaga de fal que està duent a terme per la defensa dels drets lingüístics del nostre poble i contra la política d’agressió i menys preu que aplica el PP Balears a la llengua catalana.

D’altra banda els Estudiants de Llengua i literatura catalanes han escrit una carta a en Jaume, a més del manifest:

Estimat Jaume,

Us escrivim aquesta lletra en nom de tots els estudiants de llengua i literatura catalana que ens hem vist sensibilitzats per la vaga de fam que duis a terme. Com no podia ésser d’altra manera, nosaltres també ens trobam indignats per la situació actual en què es troba, en molts àmbits, la llengua catalana i la nostra cultura, i efectivament pel tractament de marginalitat que rep ara mateix d’aquells qui ens governen. La nostra llengua, com totes les del món, no només és un mitjà de comunicació. Entre altres coses també essencials és sobretot un patrimoni cultural de valor incalculable, i el més important: la nostra llengua és alhora la nostra manera de veure el món, la realitat, de relacionar-nos amb ella i viure-la. Pensam que el vostre gest, la vostra causa i la vostra força us honoren, i és per mor d’això que tots nosaltres volem trametre-vos el nostre suport en la vostra convicció per aquesta lluita tan important en la recerca d’una situació digna i respectuosa per a la nostra llengua, la nostra cultura; per a la nostra realitat. Volem que sapigueu que la vostra salut ens fa passar pena i que no us trobareu tot sol, que tots nosaltres, joves en gran part, mourem també cel i terra per a defensar el que creim just i necessari, perquè volem i esperam poder viure plegats un canvi en tot plegat.

Rebeu la més càlida aferrada en nom de tots nosaltres,

Estudiants de llengua i literatura catalanes de la UIB.

Manifest
De tots és sabut que l’actual govern lingüicida des de la seva entrada ençà ha fet una política d’agressió contra la nostra llengua, el català, i l’ha volgut soterrar i assassinar brutalment emparant-se en allò que ells diuen bilingüisme, que realment vol dir bilingüisme unilateral, puix que tan sols una part de la societat peculiarment els catalanoparlants, coneixen i han de conèixer ambdues llengües, mentre que els castellanoparlants no coneixen la pròpia. Això ha estat un continuum de fets l’un rere l’altre: el català com a mèrit, la llengua catalana com un element no necessari per a la sanitat o els cossos de policia… Inclús a partir de l’any que ve secessionisme a les aules. I ja no parlem de mitjans de comunicació: IB3 emet les pel•lícules en castellà. Curiosament, però, defensen el bilingüisme i la igualtat, malgrat que hi ha milers de canals televisius en castellà i tan sols tres o quatre en català, dels quals, IB3 no ho és completament. Tots aquests atacs han donat lloc a diversos moviments en contra del govern, fins i tot de persones que militen el propi partit governant, però sembla que la imposició i el terrorisme democràtic es mantenen: la missió del govern, sembla ser, doncs, assassinar la llengua i cultura pròpies d’aquí, i si segueixen així ho aconseguiran. Això ha fet que persones com J. Bonet i els Jubilats de Mallorca iniciïn una vaga de fam, entre d’altres moviments a favor de la llengua i, òbviament, els estudiants del grau de llengua i literatura catalanes i els de llicenciatura de filologia catalana donen un gran suport a totes aquestes persones i associacions que lluiten per la nostra idiosincràsia: defensar la nostra identitat és fonamental a tots els nivells i, a més, ens hi va el futur, nosaltres també haurem de fer feina, arribat el moment, a favor de la llengua pròpia, i aquesta no és el castellà, per suposat. En definitiva, doncs, volem agrair, i així ho hem fet, a aquestes persones que fan vaga de fam a favor del català. Tot el nostre ànim i la nostra unió a la causa: no ens faran callar.

Estudiants de llengua i literatura de la UIB.

 

Per aquells que vulgueu visitar en Jaume l’horari d’aquesta setmana és el següent:
De les 10’00h fins a les 11’00h
De les 12’00h fins a les 13’00h
De les 16’00h fins a les 17’00h
De les 19’00h fins a les 20’30h

Excepció feta de les hores especialment concertades, les visites dels socis de Jubilats per Mallorca i familiars.
Per concertar hores s’ha de telefonar als telèfons 697972750 o al telèfon 971729446

Recull de fotografies:

3 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.