Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Antifeixisme i xenofòbia, Ciutat, Corrupció, Criminalització i repressió, Defensa del català, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses

La policia espanyola reté i denuncia un jove per parlar en català

Publicat per dia 25 febrer 2012 – 13:387 Comentaris | 542 views
Share to Google Plus

L’organització Endavant ens ha fet arribar aquest comunicat en què explica que, avui dematí, a la concentració antimonàrquica, la policia espanyola ha retingut i denunciat un jove, que pertany a l’organització Endavant, pel fet de parlar en català:

Els fets han succeït el matí d’aquest dissabte durant la concentració antimonàrquica per la declaració d’Iñaki Urdangarín. Distints membres de la policia espanyola han iniciat un registre, sense cap motiu aparent, al jovent que portava la pancarta de l’organització juvenil Maulets.

Ha estat llavors quan un company, militant d’Endavant i membre de la campanya Tenim la paraula: a Mallorca, en català!,  ha accedit, contestant en català a l’agent. De tot d’una, aquest ha menyspreat que s’hi adrecessin en català i ha exigit que li parlassin en castellà, ja que ell era ‘de Málaga’ i ‘es una cuestión de respeto’. El company, que en cap moment s’ha negat a mostrar la bossa a l’agent, ha dit que no tenia cap problema en parlar en castellà tot i que no tenia obligació de fer-ho. L’agent s’ha posat nerviós i ha reiterat al company que estava ‘obligat’ a parlar-li en castellà. En aquest moment, el policia s’ha endut el company devora la furgoneta per prendre-li les dades. Se l’ha retingut i se l’ha denunciat per ‘falta de respeto a los agentes de la autoridad’. Durant la retenció, que ha durat uns 10 minuts, un policia ha insinuat que es produiria una detenció.

No ha estat l’únic cas d’agressió lingüística que s’ha produït aquest migdia. Altres joves també han estat vexats per parlar en català i se’ls ha advertit i amenaçat amb que ‘hablen español porqué estamos en España’.

Des de la campanya Tenim la paraula: a Mallorca, en català! volem mostrar el suport al company i denunciar l’actitud feixista i il·legal de la policia espanyola. Així mateix, volem anunciar que prendrem mesures legals a més i que seguirem denunciant qualsevol cas d’agressió o discriminació lingüística.

Més info a: http://www.ara.cat/politica/Palma-Urdangarin-catala-guardia_civil-denuncia-Instituto_Noos_0_652734836.html

7 Comentaris »

 • Cil Buele escrigué:

  Que es prepari aquest company! Si a més d’un policia foraster avui, li pertocava després un jutge també foraster, ja es pot imaginar allò que l’espera pel cap baix: una “falta lleu a un agent de l’autoritat” que ja no hi haurà déu que li llevi de damunt l’expedient tota la vida… Som en mans forasteres… Ens cal la independència dels Països Catalans!

 • Jeniwei escrigué:

  Crec que no hem de mesclar coses: basta que la policia no sigui feixista i sigui humil i respecte els ciutadans.

 • ferran escrigué:

  no és l’unica persona a qui això ha passat. dissabte també hi va haver una altra persona que va ser multada. Primer va ser identificada i la varen fer esperar uns 10 minuts. quan li retornaren el dni la sorpresa va ser que també tenia una multa

 • Fora les forces d'ocupació escrigué:

  És justament per això que aquesta gent són a la nostra illa. El CNP és una organització armada al servei de l’estat espanyol i per tant amb un objectiu evident: reprimir i silenciar als moviments socials, en especial l’Esquerra Independentista.

  Cal mostar mostrar el nostre rebuig a la policia espanyola: que tenguin ben clar que Mallorca no és espanya, que aquí no són benvinguts, i que tenim un poble orgullós i combatiu que no cedirà a la seva repressió.

 • matas escrigué:

  Es catalans a mallorca tambe son forasters! que crec que no vos queda clar que a mallorca, mallorqui no catala pesats!No vos cansareu mai de dir dois? I si voleu xerrar catala , partiu cap a barcelona i deixau fer mallorca!

 • Pere escrigué:

  Arriba a ser ridícul el discurs de policia “espanyola” i que el CNP està al servei de l’Estat espanyol. Tot estat i tot govern té la seva policia que vetlla pels seus interessos, que no són altres que els del capital. Si la policia fos catalana o mallorquina seria bona? Si les seves porres i bales fossin fetes a Lloret, serien legítimes?
  va, siguem seriosos i articulem un discurs menys demagògic i més creïble i efectiu. Abandonem aquestes dicotomies de espanyol-dolent i català-bo.

 • marita escrigué:

  Estic totalment dacord amb en matas…per xerra catala partiu de sa nostra illa per que aqui se xerra en mallorqui basta de putes catalanades que li xerri en mallorqui i si le diu cualque cosa ido aixo ja si mos fara mal mentres tant que xerrin amb els mossos…a…que no en tenim aqui per que nomes son catalans…menos mal!!!amunt mallorca i el mallorquins de veres no els cap de faba que nk saben ni de von son!!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.