Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Antifeixisme i xenofòbia, Coneixement lliure, Difusió i pensament crític, Granadures desinformatives, Mitjans alternatius, Opinió

Granadures Desinformatives del mes d’agost.

Publicat per dia 3 setembre 2012 – 9:22Cap comentari | 238 views

Granadures Desinformatives del mes d’agost.

Share to Google Plus

Granadures desinformatives del mes d’agost

PREGONS

El rector de La Real va afirmar, a un pregó, que la llengua de Ramon Llull està en perill. El titular de Diario de Mallorca de dia 14: Pregón reivindicativo en La Real”,  ho comentava. Aquest diari repetia les seves paraules:  “porque vive uno de los momentos más duros desde que se instauró la democracia”. És clar, en l’idioma de Cervantes. Es pot dir que aquesta notícia informa?

IGUALTAT

Público és un diari que lluita per la igualtat de gènere, és clar això no significa que sigui bo. El dia 13 titulava: Los empleados de El Corte Inglés también llevarán uniforme. Saps per què? Per “fomentar la igualdad”. Aquest és el típic feminisme dels mitjans de deformació de masses. Per acabar amb la pobresa hi ha diferents mètodes també, una és matar els pobres.

PREGUNTES TANCADES

El dia 7 apareixia una enquesta per als lectors d’Última Hora “¿Está de acuerdo con excluir de la sanidad pública a los inmigrantes ilegales?”. Guanyava el sí, perquè l’enfocament ja determinava el pensament. I si s’hagués fet la mateixa enquesta però d’una altra manera? Per exemple: “Creu que les persones tenen dret a la salut per davant dels rescats bancaris?”.

“SIN HACHAZOS”

Quina diferència hi ha entre IU, PSOE o PP? Alguns diuen que poca, que tots aquests conservadors s’han acomodat, que són incapaços de trobar alternatives per incapacitat o manca d’imaginació. Una mostra? El titular de dia 6 a El País:IU apuesta por ajustar el sector público andaluz pero sin “hachazos”. El PP diu que no fa “hachazos” sinó ‘ajustes’. IU diu que és el partit dels ‘ajustes’ i el dels “hachazos” és el PP. Quan només es contemplen les coses com són i no com haurien de ser, només es mira enrere, ‘s’ajusten’ els arbres i els “hachazos” són mitologia.

PAÏSOS DEMOCRÀTICS

Els treballadors d’una mina de platí es van manifestar a Sud-Àfrica. Per tant, es va fer una notícia. Però no s’explicava que havien estat assassinats més de trenta manifestants. Tampoc s’informava (com ja ho feien altres mitjans) que una empresa britànica és la propietària de la mina. El titular era suau, sense paraules com repressió, assassinat, règim, massacre… La Policía dispara contra los mineros en Sudáfrica. Es podia llegir al diari Público de dia 30. I si hagués estat a Cuba o Síria? Molta sort que Sud-Àfrica és democràtica, és a dir, amiga d’Occident.

TIRADOR

Un home va agafar un arma i es va posar a matar indis, El País de dia 5 ens informava: Un tirador mata a siete personas en un templo sij en Wisconsin. Es veu que era un ciutadà blanc. On es la paraula terrorista? I la paraula cristià? Al manco han escrit “tirador” i no ‘despistat’.

TERRORISTA

El País de dia 5 titulava: Un terrorista islamista ensayó un ataque con un avión teledirigido. Ara sí, la paraula “islamista” i “terrorista” apareix encara que només es “cree que preparaban un atentado”.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.