Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Antifeixisme i xenofòbia, Conflictes, imperialisme i militarisme, Estat espanyol i el Món, Illes Balears i Pitiüses, Mitjans alternatius, Publicació oberta

Finalitza la campanya de suport econòmic a una cooperativa de dones de Kobane

Publicat per dia 15 desembre 2016 – 9:33Cap comentari | 245 views

Finalitza la campanya de suport econòmic a una cooperativa de dones de Kobane

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Les darreres setmanes s’han realitzat diferents actes de recaptació als diferents ateneus de l’illa

Finalment, després d’unes setmanes d’intensa activitat, ha acabatla campanya de solidaritat econòmica amb les dones de Kobane, de la qual ja s’ha informat amb diferents notes i articles. Per tot això, la gent que hem impulsat aquesta iniciativa aquí a Mallorca volem fer un breu balanç d’allò que ha suposat.

La campanya tenia un clar objectiu econòmic, però també de difusió de la difícil i a la mateixa vegada extraordinària situació que es viu a Rojava, el Kurdistan de Síria.

Així les coses, una vegada realitzats tots els actes de recaptació que han tengut lloc als diferents ateneus que hi ha a l’illa -Lo Tort de Manacor, Ateneu de Felanitx, Ateneu de Pollença i a la seu de la CNT de Palma i de l’Ateneu Estel Negre- i també ja rebudes les generoses donacions de la Coordinadora Llibertària de Mallorca, d’Alternativa per Pollença i del sindicat CNT, així com d’altres a títol individual, dir que en total s’han aconseguit 1521 euros. Una quantitat que aquí a l’Europa rica pot significar poc però que de ben segur les dones de la cooperativa de pa de Rojava on aniran a parar els doblers agrairan. Està clar que estam parlant només d’un petit granet d’arena, però d’una multitud diversa de granets es conformen les platges que resisteixen els temporals.

Així mateix, pensam que en aquests actes també s’ha aconseguit l’objectiu de donar a conèixer la lluita revolucionària del poble kurd, i cada vegada de més àrabs, assiris o turcmans, contra les reaccions islamistes i autoritàries i per la construcció del Confederalisme Democràtic, un projecte de convivència a mig del caos i del sectarisme. A més, el silenci còmplice dels grans mitjans de comunicació davant d’aquesta lluita per la justícia i la llibertat (La revolució silenciada o ignorada com l’han titulada llibres i documentals) ha estat, a part del suport econòmic, una de les nostres motivacions per dur a terme aquesta campanya.

Per acabar, només ens queda donar les gràcies a tota la gent que ha col·laborat d’una manera o d’altra perquè aquesta acció hagi estat possible, tant a les organitzadores dels actes com a les persones que han respost a les diferents crides.

Contra l’Estat, el Patriarcat i el Capital!

Visca la revolució social!

Visca la lluita del poble kurd!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.