Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Antifeixisme i xenofòbia, Conflictes, imperialisme i militarisme, Economia alternativa, Estat espanyol i el Món, Illes Balears i Pitiüses, Publicació oberta, Video

Espot per l’Objecció Fiscal i dades pressuposts generals de l’Estat

Publicat per dia 16 maig 2013 – 9:42Cap comentari | 254 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Aquest espot sobre l’objecció fiscal assenyala directament algunes de les institucions socialment més qüestionades que es nodreixen dels nostres imposts: l’exèrcit, l’església i la monarquia. El vídeo de Sa Tevavisió també assenyala com a refusable el deute de l’Estat.

Cada any, les partides dels pressuposts generals de l’Estat dedicades a diferents finalitats canvien i a més no són clares. Per exemple, a l’exèrcit no es dedica només la partida declarada a defensa, sinó que també es finança des de partides dedicades a indústria, exteriors i altres. Això fa que a vegades des dels col·lectius socials tinguem dificultats en donar xifres exactes o que a vegades donem dades que són diferents a les d’altres. Però de qualsevol manera el que està clar és que cada any l’Estat dedica una bona part dels nostres impostos a fins totalment antagònics amb la justícia social.

Per enguany, des de la Campanya d’Objecció Fiscal 2013 a Mallorca s’ha estat fent una feina de recerca basada en els pressuposts generals de l’Estat. La nostra estimació és la següent:

objeccio_fiscal2En 2012, l’exercici sobre el que fem enguany la nostra declaració d’hisenda o de l’IRPF, es destinaren 11.877’33 milions d’euros a la despesa militar (3’8 % del total del pressupost), a control social (policia i institucions penitenciàries) es dedicaren 10.624 milions (3,4 %), a la monarquia es destinaren 556’12 milions d’euros (0’18 %), a l’església 159 (0’05 %) i al pagament del deute públic uns 28.848 milions (9’25 %). La suma de tots aquests percentatges representa el 16’70 % del pressupost i aquesta és la xifra que estem proposant a les nostres xerrades com a xifra a objectar.

De ben segur que aquestes dades fan reflexionar a qui les llegeix, però per a una millor consideració donarem dues dades més. D’una banda, cal tenir en compte que als pressuposts de 2012 només es dedicaren 3.976 milions d’euros a sanitat (1’28 %) i 2.220 a educació (0’71 %). Comparau-los amb les dades anteriors. D’altra banda, cal assenyalar l’augment anual de la partida dedicada al deute. Així, si en 2012 es va dedicar el 9’25 % del pressupost al deute, enguany s’ha pressupostat un 11’16 %. Cadascuna que tregui les seves pròpies conclusions.

Si voleu conèixer aquestes dades amb més profunditat, vos convidam a una de les moltes xerrades que estem fent durant aquest mes per difondre aquesta campanya. Consultau les dates a l’agenda de contrainfo.cat.

Si voleu descarregar el video de Sa Tevavisió per donar-li difusió, ho podeu fer des d’aquest enllaç.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.