Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Antifeixisme i xenofòbia, Ciutat, Criminalització i repressió, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori

Es demana la investigació del cas de la ciclista increpada per la policia el passat 1 de juny

Publicat per dia 7 juny 2013 – 10:07Cap comentari | 240 views

Es demana la investigació del cas de la ciclista increpada per la policia el passat 1 de juny

Share to Google Plus

Després dels fets ocorreguts el passat 1 de juny, quan una ciclista, que membre d’Endavant i de Biciutat Mallorca, va ser increpada per la policia espanyola pel fet, en primer lloc, d’anar en bici per Avingudes -on, recordem, no existeix carril bici- i, en segon lloc, per dirigir-se als agents en català, l’associació Biciutat ha reclamat que es realitzi una investigació del cas.

Biciutat Mallorca va sol·licitar ahir 6 de juny a la Delegació de Govern que es realitzi una investigació per aclarir la veracitat d’aquests fets i que en el cas de mostrar-se com a cert, que se sancioni els agents policials implicats en aquesta d’abús de poder que, a més, actuaren en un àmbit que no és pas de la seva competència, ja que la regulació del trànsit urbà correspon a la Policia Local-.

Biciutat, a més, ha expressat que aquesta flagrant extralimitació posa de manifest el profund desconeixement per part dels policies implicats de la normativa que regeix la mobilitat ciclista -tant la de rang municipal com la de rang estatal- que reconeix als ciclistes el dret de circular per la calçada. Un desconeixement que, per desgràcia, comparteix una minoria de conductors que pretenen limitar l’accés de les bicicletes a les vies urbanes.

En aquest sentit, Biciutat recorda el seu compromís per aconseguir que la convivència de la bicicleta amb els altres mitjans de transport i vianants de la ciutat sigui harmoniosa i lliure de tensions. Per això, l’associació vol reafirmar públicament el dret dels ciclistes a circular per la calçada d’acord amb la normativa actual -on només s’estableix la prohibició de fer-ho a velocitat anormalment reduïda però que permet als ciclistes ocupar la part central del carril situat més a la dreta-.

Finalment, recordam que Alerta Solidària va fer públic un comunicat en el qual donava a conèixer aquests fets patits per una veïnada de Palma, el qual podeu llegir a aquest enllaç.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.