Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Algaida, Antifeixisme i xenofòbia, Art i cultura, Calvià, Ciutat, Criminalització i repressió, Esporles, Feminisme, sexualitats i antipatriarcat, Illes Balears i Pitiüses, Inca, Manacor, Memòria històrica, Porreres, Son Servera, Video

Avui comença la Setmana de Teatre per la Recuperació de la Memòria Històrica de Mallorca

Publicat per dia 16 juliol 2013 – 17:54Cap comentari | 348 views
Share to Google Plus

L’Associació Memòria de Mallorca no està disposada a passar les pàgines més negres de la nostra història recent; no vol condemnar la memòria a l’oblit. Per això, com ja va fer l’any passat amb l’estrena de l’obra “Les llargues nits de Can Sales”, ha recorregut al teatre perquè no oblidem que el 19 de juliol de 1036, ja fa 77 anys, es va iniciar l’esfereïdora repressió feixista a Mallorca. Enguany han organitzat una Setmana de Teatre per a la Recuperació de la Memòria Històrica en la qual recorreran Mallorca durant 8 dies (del 17 al 24 de juliol) per fer arribar l’obra a diferents indrets de l’illa on es produïren 20130717_DiariMiliciana episodis de la guerra o de la posterior repressió franquista.

L’obra que es representarà enguany és “Diari d’una miliciana” de Jaume Miró. És la primera vegada que el text de Miró, guardonat amb el Premi Teatre Principal de Texts Dramàtics 2011, veu la llum en format espectacle amb una companyia d’actors i actrius catalanes. Es tracta del relat personal i íntim recollit del diari d’una voluntària de la Creu Roja destinada a Mallorca en l’expedició Bayo, entre agost i setembre de 1936. Narra els divuit dies de l’expedició, sobtadament interromputs pel silenci una vegada les cinc infermeres catalanes són capturades pels “Dragones de la Muerte”, una unitat de falangistes mallorquins fanàtics tutoritzada pel comte Rossi, enviat especial de Mussolini. Amb “Diari d’una milicina”, Miró vol llençar tres preguntes que a dia d’avui no tenen resposta: Qui escrigué el diari? Què va passar amb les voluntàries una vegada capturades? És possible resoldre un crim tants anys després?

Aquí teniu el calendari de les funcions que es representaran arreu de l’illa durant els propers 8 dies. El preu de les entrades és de 5€ i es vendran únicament a les taquilles de cada lloc una hora i mitja abans de l’hora que comenci la funció:

17 juliol 2013

Hora Convocatòria Localització
21:00 h. Teatre per la recuperació de la Memòria Història: "Diari d'una miliciana" (Calvià) Teatre per la recuperació de la Memòria Història: "Diari d'una miliciana" (Calvià) Mira dins l'esdeveniment!

18 juliol 2013

Hora Convocatòria Localització
21:00 h. Teatre per la recuperació de la Memòria Història: "Diari d'una miliciana" (Manacor) Teatre per la recuperació de la Memòria Història: "Diari d'una miliciana" (Manacor) Mira dins l'esdeveniment!

19 juliol 2013

Hora Convocatòria Localització
21:00 h. Teatre per la recuperació de la Memòria Història: "Diari d'una miliciana" (Ciutat) Teatre per la recuperació de la Memòria Història: "Diari d'una miliciana" (Ciutat) Ciutat - Seu de l'UGT

20 juliol 2013

Hora Convocatòria Localització
21:00 h. Teatre per la recuperació de la Memòria Història: "Diari d'una miliciana" (Porreres) Teatre per la recuperació de la Memòria Història: "Diari d'una miliciana" (Porreres) Mira dins l'esdeveniment!

21 juliol 2013

Hora Convocatòria Localització
21:00 h. Teatre per la recuperació de la Memòria Història: "Diari d'una miliciana" (Esporles) Teatre per la recuperació de la Memòria Història: "Diari d'una miliciana" (Esporles) Esporles - Centre de dia

23 juliol 2013

Hora Convocatòria Localització
21:00 h. Teatre per la recuperació de la Memòria Història: "Diari d'una miliciana" (Inca) Teatre per la recuperació de la Memòria Història: "Diari d'una miliciana" (Inca) Inca - Claustre de Santo Domingo

24 juliol 2013

Hora Convocatòria Localització
21:00 h. Teatre per la recuperació de la Memòria Història: "Diari d'una miliciana" (Son Servera) Teatre per la recuperació de la Memòria Història: "Diari d'una miliciana" (Son Servera) Mira dins l'esdeveniment!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.