Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Antifeixisme i xenofòbia, Autodeterminació, Ciutat, Drets bàsics, Estat espanyol i el Món, Illes Balears i Pitiüses

Concentració en suport al poble sahrauí

Publicat per dia 22 febrer 2011 – 22:00Cap comentari | 212 views

Concentració en suport al poble sahrauí

Share to Google Plus

CONCENTRACIÓ

PER COMMEMORAR EL 35è ANIVERSARI DE LA PROCLAMACIÓ DE LA RASD

Divendres 25 de Febrer, 19 hores, Delegació de Govern (C/ Constitució, 4)

L’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears comunica:

Que el dia 27 de Febrer s’acompliran 35 anys des de la proclamació de la R.A.S.D. (República Àrab Sahrauí Democràtica) en unes condicions terribles per al poble sahrauí: el 26 de Febrer de 1976 les tropes espanyoles abandonaven el territori tot deixant la població civil en mans dels Exèrcits maurità i marroquí, en virtut dels il·legals Acords Tripartits de Madrid, que mai es publicaren al BOE ni acceptaren les Nacions Unides. Per tal de garantir la supervivència del poble sahrauí com a comunitat nacional davant l’ocupació militar del Sàhara Occidental per a satisfer les ànsies annexionistes del Marroc, l’endemà el Front Polisario proclamà la RASD. Estat reconegut per més de 80 nacions i membre fundador de l’organització Unió Africana.

Que 35 anys després, el Referèndum d’autodeterminació que devia exercir el poble sahrauí d’acord amb les resolucions de l’ONU resta pendent, i que cap govern espanyol des de la Transició ha mogut un dit, més enllà de declaracions retòriques que a res comprometien, per tal que es resolgués el conflicte amb respecte escrupolós a la legalitat internacional.

Que l’actual govern del Sr. Rodríguez Zapatero ha fet unes passes més enllà cap a la consolidació de la INDIGNITAT d’una ocupació militar en nom d’uns suposats “interessos nacionals”, tot permetent i justificant les increïbles mesures repressives del govern marroquí contra la població civil sahrauí, especialment des de la destrucció violenta del Campament de la Dignitat prop de l’Aaiún, Novembre de l’any passat, repressió que afecta fins i tot als mitjans de comunicació espanyols amb el silenci còmplice del govern central.

Que per tots aquests motius, l’AAPSIB convoca una CONCENTRACIÓ a Palma davant Delegació del Govern Central per al proper divendres 25 Febrer, a les 19 hores, per tal de donar suport al poble sahrauí i a les seves institucions democràtiques nacionals.


Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears

http://saharaillesbalears.org

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.