Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Antifeixisme i xenofòbia, Defensa del català

Comunicat en suport a la docent de l’IBANAT perseguida per l’antimallorquinisme

Publicat per dia 24 abril 2017 – 14:39Cap comentari | 675 views

Comunicat en suport a la docent de l’IBANAT perseguida per l’antimallorquinisme

Share to Google Plus

UOB dóna suport a la docent de l’IBANAT perseguida per l’antimallorquinisme

Unió Obrera Balear, sectorial d’Ensenyament, dóna suport a la docent de l’IBANAT assetjada per la premsa madrilenya amb sucursal a Mallorca i pel grupuscle antimallorquí “Círculo Balear”, pel simple fet d’ensenyar en català. Consideram intolerable i un escàndol que més de quaranta anys després de la mort del dictador Franco encara es persegueixi i s’intimidi els docents que ensenyen en la llengua pròpia i oficial de les Balears.

El cas que ha servit d’excusa per aquest nou atac a la llengua i la identitat dels mallorquins no se sosté per enlloc, atès que la persona que pretén obligar la docent a fer les classes en castellà és un argentí que ja fa deu anys que viu a Mallorca. Ens demanam com reaccionaria aquest senyor si un mallorquí, un italià o un xinès es presentàs a Buenos Aires i exigís rebre les classes en la seva llengua, i per a més befa després de rodar deu anys per l’Argentina.
Reclamam a l’IBANAT que no es doblegui davant aquesta nova campanya de l’antimallorquinisme contra la nostra llengua, defensi el dret de la docent a ensenyar en català i no obligui la resta dels alumnes a deixar de rebre les classes en la llengua pròpia d’aquesta terra, com passava en els temps més foscos del franquisme o amb el TIL de José Ramón Bauzá.

Per la nostra banda, ens posam a disposició de la docent objecte d’assetjament per oferir-li el suport sindical i jurídic que ella consideri oportú.

Palma, 19 d’abril de 2017

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.