Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Antifeixisme i xenofòbia, Autodeterminació, Criminalització i repressió, Drets bàsics, Estat espanyol i el Món, Illes Balears i Pitiüses, Memòria històrica, Països Catalans, Sa Pobla

Comunicat de premsa de Pinyol Vermell en referència als actes de la Diada a Sa Pobla i la seva criminalització

Publicat per dia 5 gener 2011 – 14:32Cap comentari | 246 views

Comunicat de premsa de Pinyol Vermell en referència als actes de la Diada a Sa Pobla i la seva criminalització

Share to Google Plus
En primer lloc, l’associació Pinyol Vermell, com ha fet sempre, vol comdemnar la violència de qualsevol mena, ja sigui provinent d’ETA, com d’un estat o de qualsevol ciutadà o ideologia política. 

En segon lloc, volem expressar el rebuig per part de tots els membres de la nostra entitat davant la farsa mediàtica que s’ha duit a terme per part dels mitjans de comunicació arran de la xerrada antirepressiva que se celebrà el passat 29 de desembre.
En referència directa a aquest punt volem explicar que els periodistes que vengueren a l’acte en cap moment sol·licitaren una entrevista amb el representant de l’entitat. Tampoc mostraren cap mena d’interès en saber la nostra opinió ni els motius pels quals havíem organitzat la xerrada.
Davant les acusacions de la premsa en què s’afirmava que l’organització vetava l’entrada als mitjans a la xerrada, hem de remarcar que el representant de l’associació va deixar molt clar que ens negàvem a concedir la nostra imatge amb finalitats sensacionalistes. No obstant això, en cap moment es va dir que no poguessin fer preguntes, prendre notes o contrastar-ne la informació. Ben al contrari, els convidàrem a quedar a l’acte i la resposta fou negativa.
En tercer lloc, volem explicar els motius de la xerrada que eren, d’una banda, reivindicar que un estat que s’autoproclama com a “democràtic”, pressumptament vulnera els drets humans de la ciutadania.
Per altra banda, l’associació en cap cas ha fet apologia de la violència. Simplement, volíem donar llum a distints casos en què, pressumptament, l’estat ha vulnerat els drets bàsics de la seva ciutadania.
Una vegada explicats  els motius de la xerrada, volem desvincular l’Ajuntament de Sa Pobla i la batlia de tots els actes i decisions duites a terme per Pinyol Vermell durant tota la seva història, així com constatar que l’Ajuntament només ha duit a terme les seves obligacions amb les associacions del poble.
Finalment, l’associació Pinyol Vermell vol demanar que els partits polítics i els mitjans de comunicació no utilitzin la imatge de la nostra entitat per manipular-la i treure’n crèdit polític.
També volem aprofitar l’avinentesa per demanar la dimissió del portaveu del Partit Popular, Biel Serra, perquè consideram que un cap de llista del nostre municipi ha de condemnar tot tipus de violència exercida per qualsevol persona i/o organització.
Per això, li demanam que condemni taxativa i públicament el genocidi produït durant la Guerra Civil, la postguerra i durant tota la dictadura franquista, ja que les víctimes, llavors foren milions de persones; al mateix temps, molts alts càrrecs del mateix partit signaven un grapat de sentències de mort!
Visca la pau, la felicitat, la llibertat d’expressió, el diàleg, visca Sa Pobla, la seva gent i visca la terra!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.