Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Antifeixisme i xenofòbia, Defensa del català, Illes Balears i Pitiüses, Politiqueig

Comunicat contra la intenció de Bauzá d’acabar amb la immersió lingüística

Publicat per dia 23 juliol 2013 – 15:34Cap comentari | 260 views

Comunicat contra la intenció de Bauzá d’acabar amb la immersió lingüística

Share to Google Plus

L’associació Joves de Mallorca per la Llengua ha fet públic avui un comunicat en el qual critica les paraules (i els fets) de Bauzá sobre la seva pretensió d’acabar amb la immersió lingüística a les Illes. El podeu llegir a continuació.

El president Bauzá ha bravejat a Madrid que Balears ha estat la primera comunitat autònoma a eliminar la immersió lingüística davant els seus companys de partit, entre ells, el president del Govern, Mariano Rajoy. El que és molt trist d’aquesta afirmació és que en part és certa, ja que des  que varen entrar al Govern només persegueixen aquesta curolla.

José Ramón Bauza  però, no té en compte les estadístiques que demostren que més d’un 70% de les famílies d’alguns centres de les illes han triat el català com la llengua vehicular de l’escola on han d’aprendre els seus fills. Tampoc mira els sondejos on ja no li atribueixen una majoria absoluta a causa de la seva política que ataca la base de qualsevol societat, la sanitat i l’educació.
Per no haver de donar unes explicacions massa complexes, repeteix que el vertader culpable del fracàs escolar a les Balears és la immersió, marcant una línia simplista i demagògica.

Seguint amb la demagògia, el president s’omple la boca dient que aquestes iniciatives són per fomentar la llibertat de les famílies a l’hora d’elegir la llengua. Des de Joves de Mallorca per la Llengua estem massa cansats que els nostres governants juguin al que no són; un farmacèutic que delibera com un pedagog o arqueòlegs i professors de ciències que reinventen la lingüística.

No se n’adonen que estan tornant a crear un problema volent solucionar un altre, que té clarament una altra solució. Aquest govern, des del seu primer dia, serà recordat com el govern que va rompre amb el consens que hi havia en matèria lingüística, un “suposat problema” que la nostra societat va assumir d’una manera molt madura dins el marc democràtic.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.