Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Antifeixisme i xenofòbia, Ciutat

Atac al casal popular Voltor Negre

Publicat per dia 4 juliol 2013 – 15:018 Comentaris | 594 views

Atac al casal popular Voltor Negre

Share to Google Plus

Les companyes de l’Assemblea d’Arran han publicat el següent comunicat per denunciar un atac feixista al casal popular Voltor Negre dues nits consecutives: dissabte 29  i diumenge 30 de Juny, un atac més dels que el casal ve sofrint en els darrers temps.

Comunicat:

Des d’Arran Palma, volem denunciar els atacs produïts al Casal Popular Voltor Negre que han tingut lloc en dues matinades consecutives al llarg d’aquesta setmana, per part d’un grupuscle nazi-feixista espanyol.

El vespre de dissabte van intentar inutilitzar el pany de la porta aplicant-li pintura negre amb un esprai, però el dia següent vam poder accedir-hi perquè aquest no s’havia fet malbé.

La mateixa nit del diumenge van tornar-hi, aquesta vegada amb taules de fusta, sembla que per intentar fer palanca per sota la porta. Però es veu que això no els va ser possible i finalment van pegar una coça al centre de la porta, cosa que va fer que el mecanisme del pany es trencàs.

No és el primer atac que pateix el Casal, i segurament no serà l’últim, però cal dir que, malgrat tot, no ens aturarem, i que seguirem treballant als nostres espais per moltes agressions que rebem.

Mallorca, Països Catalans,02 Jul 2013

Aquest atac no ha estat, emperò, l’únic que ha patit el casal. Recordam que a final de març del 30, la ja desapareguda assemblea de Maulets trobà pintades feixistes i espanyolistes. També al maig del 2011, data que coincidia amb la darrera setmana abans de les eleccions, hi aparegueren pintades a favor del partit popular. Uns mesos més tard, aquest tipus de missatges reincidiren a l’indret.

El casal popular Voltros Negre no ha estat l’únic casal que ha rebut atacs. També, l’antic Ateneu de Palma, quan estava situat, al carrer de la Missió va ser atacat amb pintura i fins i tot agressions a les finestres i porta de la façana.

8 Comentaris »

 • Josep Bonnín escrigué:

  Són uns malparits! A veure si la policia s’esmerça tant en trobar-los com quan ha de reprimir a l’esquerra independentista.

 • Dabyt escrigué:

  Recordeu també l’atac a la CGT del carrer Angel Guimera.

 • PorCiutatis escrigué:

  Si després l’únic que feu quan els trobau in fraganti es avisar a la policia normal que aquests atacs es repetesquin.
  Cap agressió sense resposta? La resposta són comunicats? 
  Sembleu el PSOE fent comunicats de ploramiques. Després se vos emplenarà la boca amb acció directa, bla bla bla…

 • Pep Juárez escrigué:

  En nom de les companyes i companys de la CGT volem solidaritzar-nos amb les companyes d’Arran, i fer una crida a la unitat antifeixista com la millor eina de llibertat i tolerància.
  No oblidam que quan a la nostra seu del carrer Àngel Guimerà va esclatar una bomba feixsita, vàrem rebre el suport solidari de totes les que avui formen Arran, i de la resta d’entitats i persones anticapitalistes i antifeixistes de Mallorca.
  Aquest és el camí: si ens toquen a un o una, ens toquen a tots i totes.
   

  • pep escrigué:

   Salut company. En primer lloc t’agraeixo que empris un llenguatge no sexista:”si toquen a un o a una, ens toquen a tots i a totes.” Gracies. Ara bé desde el punt de vista de la lógica, Aristotil es farà creus a la tomba. A/ si toquen a un/a no toquen a tots/es. B/si tots/es Toquen a un/a,  S’en diu “linchament” pot ser fisic, o moral (tocar la moral). Per altra banda ja sabem que a Mallorca hi ha molt de jovent independentista, i que la CGT  ha llençat les xarxes a veure que pesca, ¡Bona pesca! Aviat a la CGT  hi haurà de tot menys anarquistes. Salutacions llibèrtaries. (escuses per les faltes d’ortografia).

 • anticacapitalista/antipatriarcal escrigué:

  Devant atacs com aquets cal fer pinya; totes a una!!!
   

 • Patetics escrigué:

  jajaja que anau plorant ara??? si sou es primers que anau fent pintades per tot de arran i ara ploarau perque vos fan pintades?? es nota que sou uns ninets mal criats.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.