Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Antifeixisme i xenofòbia, Illes Balears i Pitiüses

Alerta antifeixista: el partit PxC té la intenció d’implantar-se a Mallorca en les pròximes setmanes

Publicat per dia 21 octubre 2012 – 22:033 Comentaris | 453 views

Alerta antifeixista: el partit PxC té la intenció d’implantar-se a Mallorca en les pròximes setmanes

Share to Google Plus

És prou conegut històricament que els períodes de crisi solen ser un adob eficaç pel creixement dels plantejaments feixistes i xenòfobs. En els darrers anys hem conegut exemples suficients que demostren com grups d’extrema dreta, fent servir un discurs populista, guanyen terreny en molts de contextos. És el cas del Front Nacional a França, Alba Daurada a Grècia o Plataforma per Catalunya (PxC), un cas que ens toca de més a prop. Són tan sols tres exemples molt coneguts -en podem trobar molt més a Àustria, els Països Baixos, etc.- sinó que il·lustren que hom es pot presentar a unes eleccions defensant uns postulats obertament xenòfobs i arribar a obtenir un important pes electoral i presència a les institucions.

Si parlam d’això és perquè avui a Mallorca han saltat totes les alarmes quan el dBalears ha publicat un article signat per Enric Borràs en què s’explica que Plataforma x Catalunya té intenció d’implantar-se a Mallorca un cop hagin passat les eleccions catalanes del 25N. De fet, un dels responsables d’aquest partit ha assegurat per twitter que ja disposen de diversos contactes per fer el salt a la nostra illa.

 

Què és PxC?

Plataforma per Catalunya és un partit polític d’extrema dreta català, populista, xenòfob i islamòfob. Liderat per Josep Anglada, i amb l’eslògan “Primer els de casa”, centra el seu discurs en un major control de la immigració que arriba a l’Estat espanyol (sobretot provinent del Magrib i de Sud-amèrica), l’aplicació de “tolerància zero” davant la “delinqüència i el terrorisme” i la defensa dels “valors tradicionals” de la família.

Aquest partit utilitzà la ciutat de Vic com a plataforma per donar-se a conèixer. Allà obtingué, l’any 2003, el 10% dels vots. A partir de llavors el partit experimentà un creixement notable que el portà a obtenir, per exemple, més de 75.000 vots a les eleccions autonòmiques de 2010 (que no foren suficients per obtenir representació parlamentària). A les eleccions municipals de 2011, PxC obtingué quasi 66.000, xifres que li atorgaren fins a 67 regidories arreu de 28 municipis del Principat.
Per tenir una idea de quina mena de personatge és Josep Anglada, podeu visualitzar aquests vídeos:

El secretari de relacions nacionals i internacionals de PxC ho confirma

Com ha desvelat el periodista Enric Borràs, el secretari de relacions nacionals i internacionals de PxC, Enric Ravello, avançà a un seguidor mallorquí del partit xenòfob que després de les eleccions catalanes del 25 de novembre viatjaran a l’illa per obrir una delegació de PxC a Mallorca. Avui, quan s’ha publicat la informació al Diari de Balears, Ravello ho ha confirmat.

Curiosament Ravello va avançar l’arribada de PxC a Mallorca a Josep Lluís López Honrubia, un conegut ultradretà a Twitter. A través del seu perfil @andritxol, en el que queda patent la seva devoció pel partit xenòfob, Josep Lluís ha alarmat moltes vegades la xarxa social amb les seves declaracions feixistes, imperialistes, islamòfobes; moltes de les quals es podrien declarar completament il·legals. Alguns exemples del seu radicalisme exaltat: va justificar la matança de l’ultradretà Breivik a Noruega al·legant la qual va ser conseqüència del multiculturalisme; ha demanat vàries vegades l’extermini de la població de Gibraltar per a annexionar el territori a l’Estat espanyol així com la invasió de Portugal i l’atac al Marrocha condemnat la presència de migrants al barri de Son Gotleu; ha declarat municipi islamitzat a Sa Pobla i ha demanat la il·legalització de l’homosexualitat.

A continuació, vos deixem un petit recopilatori de les barbaritats que promulga aquest personatge, el qual ho podeu ampliar consultant les seves piulades més conegudes:

3 Comentaris »

 • joseba escrigué:

   
  Ya intentaron hace tiempo organizar una concentración en la Plaça d’Espanya contra los inmigrantes y les paramos los pies organizando una contra en forma de “diada multicultural”.
  Eso fué una buena vacuna, ya que mientras nosotros eramos unos 100, ellos eran apenas 5 y no han vuelto a organizar nada hasta la fecha.
  Habrá que estar atentos y cualquier movimiento que intenten, organizar algo el mismo día en el mismo sitio y a la misma hora.
   

 • Jo, k passa? escrigué:

  La lucha contra el fascismo es la lucha por la libertad, contra el racismo, el sexismo, el capital y toda autoridad:
  Alerta, Alerta antifascista!!!
  Suenan clarines llamando a la guerra otra vez,
  la bestia parda ha despertado, no hay que dejarla crecer.
  No permitamos que haya una víctima más,
  hagamos un frente todas las fuerzas que la entierre de una vez.
  ¡Alerta, alerta, alerta antifascista! ¡Alerta, alerta, alerta antifascista!
  Extrema derecha, poder paramilitar ¿Quién los entrena? ¿Quién los financia? esos que sabes muy bien.
  No pararemos frente a la agresión, debemos unirnos, pararles los pies, quizás no sea tarde esta vez.
  ¡Alerta, alerta, alerta antifascista!
  ¡Alerta, alerta, alerta antifascista!
  ¡Alerta, alerta, alerta antifascista!
  ¡Alerta, alerta, alerta antifascista!
  Organicemos la autodefensa, vamos a por ellos allí donde estén.
  ¡Difusión antifascista!
  No podemos esperar nada del Gobierno que ampara y protege asesinos,
  pues tod@s sabemos que el fascismo, es lacayo del capitalismo.
  ¡No! ¡No! ¡No pasarán!
  ¡No! ¡No! ¡No pasarán!
  ¡Alerta, alerta, alerta antifascista! ¡Alerta, alerta, alerta antifascista!

  http://www.masquepalabras.org/sindios/canciones/alertaantifascista.mp3

 • Josep Lluís López Honrubia escrigué:

  Señores,
  mi nombre es Josep Lluís López Honrubia y les escribo este correo electrónico para comunicarles que si no retiran este artículo de su página web que hace alusión a mi persona, emprenderé acciones legales y les pondré una denuncia en el Juzgado de lo Penal de Palma de Mallorca.
   
  Atentamente.
                        Josep Lluís López Honrubia. 18-11-2015, Palma de Mallorca.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.