Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Altres, Estat espanyol i el Món, Feminisme, sexualitats i antipatriarcat, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Publicació oberta, Salut, Video

[Vídeo-comunicat] #BrigadesFeministes: Mallorca serà feminista o no serà

Publicat per dia 2 agost 2013 – 10:5826 Comentaris | 1.387 views

[Vídeo-comunicat] #BrigadesFeministes: Mallorca serà feminista o no serà

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Ja no es pot patir més violència estructural i terrorisme patriarcal. Per això, les Brigades Feministes ens hem organitzat per transformar la opressora realitat. Aquest és el nostre projecte polític, no és sols simbòlic si no que plantarem cara i no acotarem el cap. Davant tants d’atacs, començam la legítima defensa des dels feminismes i les accions directes.

 • Benaventurades les pobres del barri, perquè són les que pateixen els treballs precaris
 • Benaventurades les que criden, perquè seran escoltades
 • Benaventurades les que lluiten, perquè elles sembraran la igualtat i la justícia.
 • Benaventurades les marginades perque combaten l’aliança del capital i el patriarcat
 • Benaventurades les que avorten perquè són les que comanden en el seu cos
 • Benaventurades les maltractades, les violades, les vexades, les mutilades, les copejades, les insultades, les assenyalades, les discriminades perquè organitzaran la seva ràbia.
 • Benaventurats els homes que senten com a pròpia la nostra lluita perquè qüestionen els seus privilegis i rompen els rols de gènere.
 • Benaventurades les brutes, les histèriques, les boges, les mamarratxes, les desvergonyides, les irreverents, les contestaries perquè existeixen.
 • Benaventurades les grasses, les primes, les lletges, les peludes, les coixes, les cegues, les joves, velles i nines perquè van més enllà dels estereotips.
 • Benaventurades les negres, les sudaques, les mores, les gitanes, les xineses, les indígenes perquè en la seva identitat està la seva llibertat.
 • Benaventurades les trans, bollo, bi, inter i les asexuals perquè han fet de l’abolició de la norma la seva bandera.
 • Benaventurades les treballadores sexuals per la seva valentia davant la mirada estigmatitzadora de la societat patriarcal.
 • Benaventurades les que boixen on volen, quan volen, com volen i amb qui volen perquè el seu plaer és revolució.
 • Benaventurades les bruixes perquè tot i ser fulminades per la seva saviesa encara segueixen amb nosaltres.
 • Benaventurada la nostra lluita perquè la revolució serà feminista o no serà.

 

Mallorca, estiu del 2013

#BrigadesFeministes

26 Comentaris »

 • gilette escrigué:

  abaix la depil·lació!!

 • J.Stalin escrigué:

  VIVA LA LUCHA DE LA CLASE OBRERA, VIVA LA LUCHA DE LA MUJER!

 • Pepito Grillo escrigué:

  Missatge eliminat per l’assemblea de contrainfo.cat per faltar al respecte amb insults sexistes.

 • paco el flaco escrigué:

  Missatge eliminat per l’assemblea de contrainfo.cat per faltar al respecte amb insults sexistes.

 • Tomeu escrigué:

  No sou millors que els masclistes… per jo que estau dins el mateix sac

 • Marisol escrigué:

  Y tanto insulto a que viene?
  Mi hijo pequeño lo tiene claro: el que lo dice es
  chicas con hombres como tomeu.paco el flaco y compañia me animo aún más.
  Somos necesarias!!!!!
  Cuanto más me insultan mas me alegro de ser quien soy.
   
   

  • Tomeu escrigué:

   Ya me diras en que momento he insultado a alguien, el hecho de que no estes de acuerdo con lo que digo no conlleva a que esté faltando al respeto. Lo único que digo es que el machismo y el feminismo son manifestaciones de sexismo. Yo creo en la igualdad… y el feminismo, aunque sólo sea por lo etimologicamente significa, no lo es. Y no me malinterpretes, que también condeno al machismo tanto o más que tu.

 • Dones en Lluita escrigué:

  La polla violadora, a la licuadora!!
  Los hombres feministas FOLLAN MEJOR!!! 
   

 • c.rocher escrigué:

  @Tomeu
  Feminisme no és l’equivalent a masclisme, això es diu FEMELLISME!
  Força i suport a la lluita feminista que duen endavant tant dones com homes.

  • Tomeu escrigué:

   Femellisme és una paraula inexistent, que no trobaràs a cap diccionari… Jo crec en la igualtat de generes, és una causa que he defensat durant tota la meva vida. Però el feminisme és tant sexisme com el masclisme, encara que sigui pel que etimològicament significa.

   • merx escrigué:

    Benvolgut Tomeu
    Els teus infundats comentaris m’han provocat ganes de dir-te coses lletges i de preguntar-te que et passa amb el feminisme que et posa tant nerviós. Massa vegades he sentit això de que feminisme es el mateix que masclisme però a l’inrevés. No sé si has sentit a parlar de l’opressió patriarcal, ni si has pensat en quins comportaments patriarcals reprodueixes en la teva vida cotidiana i et van tan bé que et fa por que el feminisme et prengui aquest dret. No m’he enfadat mes amb tu que amb la resta de cómplices del masclisme.

    Però seguint pràctiques budistes i el consell del meu metge xinés que em diu que em cuidi el fetge,  he respirat tres vegades i he realitzat un acte de sacrifici i pedagogia com els que ja no faig des de que vaig decidir deixar d’educar homes i simplement visc només amb persones que s’hagin fet el seu treball i autoanàlisi de l’opressió i del paper que hi jugeun. He buscat per tu les paraules al diccionari  i això és el que diu l’institut d’estudis catalans (http://dlc.iec.cat/results.asp).
    feminisme

    m. [LC] [SO] [PO] Moviment social que denuncia la submissió tradicional de les dones als homes i promou l’equiparació de drets entre els dos gèneres.
    m. [LC] [SO] Conjunt de teories que al llarg del temps fonamenten la lluita de les dones a favor de l’emancipació.
    m. [MD] Presència en un individu pertanyent al sexe masculí d’un cert nombre de caràcters sexuals secundaris femenins.
    masclisme
    m. [LC] [SO] Actitud basada en l’atribució de superioritat a l’home sobre la dona.
     
    VISCA LA LLUITA FEMINISTA
    CAIGUI LA PREPOTENCIA MASCLISTA
     

    • Tomeu escrigué:

     Benvolguda Merx.
     Primer de tot dir-te que no sé en que he pogut ofendre-te ni provocar que me vulguis escriure “coses lletges”, perquè que jo sàpiga només he posat el meu punt de vista que és tan vàlid com el teu. Al manco jo el teu, el respect.
     Me dóna la sensació de que te creus que tot aquell que no sigui feminista és forçossament un masclista i amb això deixa’m dir-te que vas ben equivocada, de la mateixa manera que hi vas quan decideixes jutjar la meva vida privada “patrialcal” la qual tu desconeixes completament, però que tan descaradament et prens el dret de jutjar amb tòpics que no ajuden a ningú.
     Soc el primer en manifestar-me sempre en favor dels drets de la dona i de la igualtat de gènere al carrer i no m’he acollonat mai d’expressar-ho públicament, així com enfrontar-me a qualque gallet retrògrad quan he considerat que no respetava els drets de les dones. I creu-me, m’ha costat més d’una amistat. Estic educant el meu fill i la meva filla de la mateixa manera i els don als dos els mateixos privilegis, fet que de vegades, sobretot en el tema de posar una hora d’arribada quan surten de festa, sorgeixen discussions perque algú considera que la nina ha d’arribar abans que el nin… i aquesta algú, és, mira tu per on, la mare. Però clar! com no me consider feminista per tu dec ser… com ho has dit? Ah sí! uns dels còmplices del masclisme.
     Finalment dir-te que moltes de les meves amigues, que sí me coneixen, me defineixen com a feminista; però jo no m’ho vull considerar, per motius SEMÀNTICS. Saps per què? Perque com he dit abans, ETIMOLÒGICAMENT feminisme vé de dues paraules “fèmina” + “isme” i com ja he dit abans, per jo, això no és igualtat. Simplement és per això. Si canviau el terme per “humanisme” ens entendríem tots molt millor. I si també llegissis millor, veuries que la paraula que he dit que no surt al diccionari és “femellisme”, gràcies pel teu interès, però ja n’estava informat de la definició de feminisme, per això que he dit “etimològicament”.
     Salut!
      
     VISCA LA LLUITA PER LA IGUALTAT DE GÈNERES
     CAIGUI LA PREPOTENCIA DE QUALSEVOL SEXE, RELIGIÓ, RAÇA O CLASSE SOCIAL

     • Xavier escrigué:

      Benvolgut Tomeu.
      Tu també redueixes a l’absurd els comentaris dels altres.
       
      No obstant això,
      podries aclarir què vol dir “etimològicament” feminisme?
      Primer: segons tu, i després fent un esforç per argumentar-ho.
      Perquè sembla que és el teu argument principal, i me tem que la teva noció d’etimologia, de l’etimologia de feminisme, i de feminisme, són un poc insuficients…
       
      Trob que t’ajudaria a clarificar-te també a tu, i després encara resultarà que ets feminista… Compte!

     • Tomeu escrigué:

      Es considera etimologia a aquella part de la gramàtica que comprén l’estudi de l’origen de les paraules.
       
      Per exemple aracnofòbia, vé de “aracno” + “fòbia”, és a dir por a les aranyes o més directament fòbia a les aranyes.
       
      Feminisme vé de la paraula “fèmina” + “isme”, és a dir que etimològicament (que no definició natural) significaria sistema, doctrina, pensament o escola (isme) a favor de les dones (fèmina). No contempla, etimològicament torn a repetir per si venen dubtes o inexplicables malentesos, cap altre dret dirigit als homes.
       
      I no, no me consider feminista per aquest simple motiu. Me consider humanista, paraula que de mode personal m’agrada més i que defineix millor la lluita per la igualtat.
       
      Salut!

     • Xavier escrigué:

      Vols dir, idò, que “marxisme” “significaria sistema, doctrina, pensament o escola (isme) a favor de Marx”. Per tal que sigui canonitzat, per exemple? De Marx, com a individu? De quin Marx? Catatrofisme: “a favor de las catàstrofes”?
      Aquest “a favor” teu, més lliure del que aparentes, és un poc problemàtic.
       
      Està bé l’etimologia, però no ens ha de reduir el camp del pensament, i la teva interpretació és francament reduccionista. No podria ser “a favor de la igualtat de les dones”?. Igualtat a qualsevol altre i, efectivament, com que històricament els homes han tengut una situació de domini (sí: tens raó: tots i cada un, no… però no s’ha de trampejar…) es pren el criteri de reivindicar la situació de qui ha patit discriminació.
      Masclisme és una actitud cultural de discriminació.
      Feminisme és un moviment històric d’emancipació.
      A partir d’aquí et pots situar on vulguis, a favor, en contra,… però no falsejar a partir deprejudicis o simplificacions.
      Triar per triar, jo trio moviments emancipatoris a humanismes vacus…
      Només això.

     • Tomeu escrigué:

      Catastrofisme, dins termes etimològics no signifca ser partidari de les catastrofes, sinó que és una paraula de derivació grega katastrophe que significa destrucció (però no n’estic del tot segur), que contempla la teoria partidària de que tota la geologia de la Terra va ser creada mitjançant terratrèmols i altres accidents naturals de manera sobtada. També és una corrent psicològica partidària d’uns valors, que francament, ara mateix no m’aconseguesc enrecordar. Marxisme és senzillament ser partidari de l’escola creada per en Karl Marx. No entenc on és la dificultat per entendre això ni quines problemàtiques, coherents i reals, et pugui plantejar.
       
      Tens raó en que no s’ha de reduir el camp de pensament, però tampoc s’ha de modificar la realitat al teu propi criteri i conveniència quan dius que dins l’etimologia la paraula feminista voldria o podria dir “a favor de la igualtat de les dones”. Me sap greu, però no. Les llengües són, o haurien de ser, objectives i convencionals i de la mateixa manera en que es defineix feminisme per “doctrina social favorable a la dona, a la qual es dóna capacitat i drets abans reservats als homes”, (que per cert i sortint del tema, no sé que té a veure aquest video a l’estil mescla de comunicat d’Al qaeda mescla sermó del Bon Jesús, amb el feminisme que dieu defensar), l’etimologia d’aquesta paraula, feminisme, dins la més estricta oficialitat indica que vé de la paraula llatina fèmina (dona, femella) + isme. Ara bé, si fas la teva lliure interpretació i decideixes que dins aquesta paraula hi figura qualque referent a la igualtat, tu mateix, endavant i molta sort.
       
      És just lluitar pels drets de les dones i com ja he dit reiteradament, sóc el primer en implicar-me a manifestar-me en el seu favor. Però no fotiguem! també és just defensar els dels homes (que creu-me si te dic que en cert punts legislatius i juridics estam a un nivell inferior) dins la més plena igualtat. I clar que les dones han patit discriminació! I això s’ha d’arreglar dins tots els àmbits! però de la manera en que ho estau fent, que només creau discrepància i sobretot divisions socials, no. No arreglareu res si enlloc d’anar a l’unison amb la societat voleu ser diferents; la societat s’arregla des de dins. No som totes i tots persones? llavors per què tant de símbol de la feminitat amb un puny alçat? Per què tant aficar exclussivament la paraula “dona” per tot? És això el que enteneu per igualtat? Al meu criteri no. A la inversa, però sexisme, que no deixa de ser això: sexisme.
       
      Jo crec en l’emancipació de la dona i que un dia pugui veure que tots tenguem una igualtat real en oportunitats, drets i obligacions (tant en els contextes favorables com en els desfavorables). Però ho soc des de l’humanisme, que per cert si et sembla vacu, que vols que te digui?… com diuen travessant la mar i més cap a l’oest, “apaga y vámonos”.
       
      Salut!

 • Un d' es carrer escrigué:

  Patètic.

  • merx escrigué:

   patetic és:
    
   -el feminicidi a l’estat espanyol (una dona morta violentament cada setmana)
   -la violació
   -l’abús sexual a nenes dins de la pròpia familia
   -la depilació
   -les dietes
   -netejar el lavabo, la cuina, l’habitació, els calçotets del teu marit, fer-li dinar i sopar ser complaent amb ell a tota hora
   -la diferència salarial entre homes i dones
   -la invisibilitat lèsbica
   -la invisibilitat trans
   -la familia nuclear obligatòria
   -que et diguin guapa pel carrer
   -que et diguin gorda pel carrer
   -haber de portar sostens
   -haber de portar mitjes i faldilles
   -fer-te malbé l’esquena amb les sabates de taló
   -no poder ensenyar el pit nu quan treballes a l’hort en un dia de calor
   -que un tio que no te ni idea de qué es aquesta opressió cotidiana li doni per contestar “patètic” a la lluita feminista.
    

 • marcos escrigué:

  quina anada d’olla! …i quina barreja d’ous amb caragols
  Si creis que aixó és feminisme……endavant i sort

 • mariano escrigué:

  Quina merda! Que no podeu defensar el feminisme sense acudir a retòrica religiosa? Això de “benaventurades” m’ha deixat molt mal cos.

 • marcos escrigué:

   
  En Mariano té raó, la retorica religiosa i aquest tò messianic és poc indicat pel que es pretén.
  Dire quatre coses i llevors ja em criticau:
  1. La dona pateix una explotació evident, peró convé diferenciar nivells i no caure en confusions absurdes
      Violència= molt greu
      Diferencia salarial= greu
      Depilar-se = hàbit higiènic (segons la cultura)
   
  2. Aixó que es pot canviar de sexualitat com de camisa i que els que tan els hi va una cosa com l’altre molen més i són més revolucionaris/es és un doi…..”abolir la norma” diu el manifest. No es cap norma es natual. Soc el primer en reconeixer els drets del homosexuals pero aixó no vol dir que el normal sigui tenir relacions homosexuals, i per “Normal” vull dir majoritari ( no ho mal interpreteu)
  Ja em perdonareu per no ser tan avançat com voltros …peró a mi m’agraden les dones, i molt. 
   
  3. Respecte a aixó d’agradar o no, convé tenir en compte que de la mateixa manera que la dona es lliure de vestir com vulgui, o estar grassa o prima o actuar així o d’altre manera….jo, per exemple, soc lliure de relacionar-me amb les dones que més m’agradin , o es que el homes no tenen drets?
  I les dones? es relacionen amb tot tipus d’homes o trien els atlètics, saludables, atractius i nets? volen tipos bruts, vells, marratxos….? Idó per que ens publicitau les bondats de les dones que són així.
   
   
  Un poc de coerència i menys tonteries anarko-infantils. Hi ha molts de motius pels que la lluita de la dona és important i irrenunciable.
  Amb els desbarats aquets només donau ales a quatre cavernícoles i asustau a la gent amb sentit comú
   
  Salut!
   
   
   
   
   
   
  2.
   

 • Gai Anticapitalista escrigué:

  Tot el meu suport a aquesta excel·lent iniciativa. No fa falta dir res més. Estic esparverat de la quantitat de neandertals que pul·lulen per aquí com si res. És vergonyós i trist que en aquestes alçades hàgim de suportar, fins i tot aquí, aquesta colla de sonats medievals.
  Pel que fa a la homosexualitat Marcos aqui si m’has donat de ple i no estaré tranquil fins que et contesti. Sóc homosexual i així com tu et vantes que t’agraden molt les dones doncs a mi em passa el mateix amb els homes. Crec que no feia falta remarcar les opcions personals de cadascú però no m’ha quedat més remei davant els teus excessos de testosterona i xuleria de masclet heterosexual que no els suport en absolut. No tens ni idea, ni punyetera idea del que jo he tingut que passar per acceptar-me tal i com sóc, perquè ,sí, el model que se’ns ha venut dels homes amb les dones sí, és una norma imposada
  Una norma imposada per aquest model de societat en que vivim, profundament patriarcal, masclista, misògin i LGTBIfòb on tot s’organitza en base a una presumpta “superioritat física” del mascle tradicional.
  Afirmes que l’homosexualitat no és el comportament “normal” o majoritari en les relacions afectives i que sents no ser tan “avançat” com nosaltres. En aquest darrer aspecte et dono tota la raó…d’avançat ben poc, ans al contrari. L’homosexualitat es ben present a la natura i és tan normal com qualsevol altra classe d’opció. El que passa és que gent com vosaltres només acceptau com a correcta i vàlida un sol tipus de sexualitat. No enteneu que n’hi ha més i que s’han d’acceptar totes. A més els que defensau que el normal són les relacions heterosexuals ho feis des d’un plantejament purament reproductiu, de perpetuar l’espècie, en definitiva d’un plantejament fonamentat en el sotmetiment sí o sí de la dona a l’home i no és això EN ABSOLUT. La sexualitat és quelcom més que engendrar descendència. És plaer, gaudir un de l’altre, sempre en igualtat i respecte.

 • marcos escrigué:

   
  Gai Anticapitalista……tú saps llegir???
  Au ! agafa aire , descansa i torna a llegar el meu missatge… a veure on possa que no respecti als homosexuals??
  “excessos de testosterona i xuleria de masclet heterosexual “… a on ??
  Si tens algún problema de personalitat o amb la teva identitat, mira em sap greu, peró ja diràs de que t’he de demanar per jo. Mai he discriminat a ningú, i si respecto és perque em respectin a mi.
  Certament l’homosexualitat està present a la natura, de forma molt minoritaria per cert ( la ciencia així ho demostra ) i evidentment en res contribueix a la perpetuació de l’espècie.
  Esper que hagis entés el que et vull dir…….Salut!
   
   

 • Marga escrigué:

  A jo m’agraden molt ses dones, de veres, m’agraden ses meves amigues, mumare, sa meva padrina, sa meva germana, sa meva tia Catalina, ses veinades, sa sogra i ses cunyades. També ses companyes de feina i de lluita! 
  I com que m’agraden tant ses dones, la lluita serà feminista o no serà! 
   
  PD: No etenc quin problema teniu amb sa PARAULA FEMINISME, fins i tot mumpare que té 64 anys ho ha entes.
  PD: Pensau que es diccionari es un recurs útil per saber el significat de qualsevol paraula, MENYS EN CONCRET I EXCLUSIVAMENT la paraula FEMINISME, per a la qual vosaltres heu decidit donar-li el sentit que més us convé? 
  PD: No entec tampoc com podeu dir que vos agraden molt ses dones però es FEMINISME o ses FEMINISTES no. 
  En fi, on no n’hi ha no en cerquis. 
  ENHORABONA!!!!
   

 • pep escrigué:

  El  millor lligam  envers la dona i l’home l’amor. ¡ni dictadura del patriarcat, ni dictadura de génere¡ Una vegada en la vida vaig posar la  mà damunt una dòna: ho duré tota la vida a sobre de la meva consciencia. Després el psiquiatres em donaren Zyprexa (antipsicotic), i m’ham sortit mames, i panxeta com a les dones.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.