Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Altres, Llubí, Publicació oberta

Neix el col·lectiu “Es Fibló”, impetuosament i amb resistència des de Llubí

Publicat per dia 18 agost 2015 – 16:09Cap comentari | 535 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

A principi de l’any 2015 a Llubí un grup de joves que estàvem preocupats per la realitat social i cultural de Mallorca vam decidir posar en marxa un col·lectiu.

A través d’aquest volem treballar sobre l’entorn social, polític i cultural del nostre poble i la nostra illa, des d’una perspectiva crítica i autònoma a partir de l’autogestió i de manera totalment desvinculada a qualsevol partit polític. Aquesta situació ens va donar l’empenta definitiva per consolidar-nos i així començar a treballar pel poble.

izffQaUk_400x400

El nostre nom, ”Col·lectiu Es Fibló”, creiem que ens defineix a la perfecció, ja que segons el Diccionari català-valencià-balear, obra excepcional de Antoni Maria Alcover i Francesc de Borja Moll, es recullen diversos significats de la paraula “fibló”. Entre ells, hi ha una definició amb la que ens sentim orgullosament identificats: fibló, ”cosa molt impetuosa, en sentit material o moral, que avança malgrat la forta resistència”. Creiem que aquest nom s’adapta molt bé a nosaltres, perquè sabem que el camí serà difícil, però que al final aconseguirem els nostres objectius.

Funcionam de manera assembleària, per això convidam a tots els veïns del poble a participar-hi, i, d’aquesta manera, millorar el nostre envoltant. Dia 22 d’Agost ens presentam oficialment, podeu trobar l’esdeveniment aquí i a Facebook.

Vos animam a seguir-nos a Facebook i Twitter.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.