Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Altres, Ciutat, Defensa dels animals, Drets bàsics, Estat espanyol i el Món, Feminisme, sexualitats i antipatriarcat, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Publicació oberta

Les #BrigadesFeministes agitem els carrers de Ciutat

Publicat per dia 19 agost 2013 – 12:156 Comentaris | 609 views

Les #BrigadesFeministes agitem els carrers de Ciutat

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Després de la presentació de les #BrigadesFeministes, a la barriada de Son Oliva també ens hem organitzat per plantar cara al patriarcat i al capitalisme. D’aquesta manera, portam a terme una de les primeres accions d’agitació per plantar cara al masclisme més institucional i als costums més retrògrads i masclistes.

Degut a l’objectiu descentralitzador de les Brigades, nosaltres he decidit organitzar-nos per la nostra barriada, esperant que sorgeixin més escamots a altres indrets de Ciutat i de Mallorca. Decidirem atacar punts claus dels nostres carrers, com ara el SOIB, per remarcar la terrible incidència de la crisis a les dones, la plaça de bous, allà on es convergeix l’espanyolisme més ranci, combinat amb altes dosis de masclisme i especisme o algunes esglèsies, estretament vinculades amb l’Estat per a reprimir a les dones i als seus cossos.

Seguirem actuant davant de l’amenaça constant del patriarcat esperant que la resposta antipatriarcal vagi creixent. Per això, hem realitzat uns cartells que aquí adjuntam per convidar-vos a que també agiteu les vostres barriades.

La revolució serà feminista o no serà!

Ciutat, Estiu 2013

6 Comentaris »

 • marcos escrigué:

   
  uff…quin cartells i pintades més educatius i edificants, de molt bon gust…. per desgracia ho possau a ou  per que el qui diven que aixó es cosa de cuatre bolleres resentides acabi semblant que tenen raó.
  El feminisme no és aquest frikisme que feis
  Per cert, per que teniu aquesta obsessió amb el sexe ? hi ha altres coses a la vida…. sabeu?

 • Joana escrigué:

  Per aquestes coses, jo vaig deixar de ser feminista. I això de feminisme o barbàrie és com dir “qui no pensi milimètricament com nosaltres, està equivocada (o és un masclista en cas de ser home)”… i perdonau, però només hi ha un patró que s’adapti a aquest pensament… i és una cosa ben lletja.

  • Marcos escrigué:

    
   tens raó Joana, peró et diria que no renunciis al feminisme (l’autèntic) tan sols per que ara hi hagi la moda de imitar a les pallases de Femen o al altre producte comercial , també made in CIA, les Pussy Riot.
   Feminisme es simplement demandar el que es de tota justicia: igualtat entre homes i dones. Ni estravagancies absurdes, ni odi ni desconfiança a ningú per no ser dona i evidentment fugir de tots els esteriotipus, de tots, també dels que s’imposen desde aquest pseudo-feminisme friki.
   Ser homosexual no mola, és simplement una cosa natural, ho ets o no i s’ha de respectar a tothom per igual. Ara bé, que no vengui ningú a contar-me que és més avançat/a o transgresor/a per ser homosexual, que ha transgredit “la norma”, bla,bla,bla… aixó és de pena.
    
    
    

   • Joana escrigué:

    El feminisme té dues variants: la teòrica i la pràctica. La teòrica és ben maca, idealista i respetuosa; la pràctica és destructiva i negativa en tots els aspectes, però clar, és molt “progre”. I t’assegur que avui en dia per cada un/a que tu anomenes “feminista autèntica” n’hi ha vint de tancats/des que no veuen més enllà d’una suposada rebel.lió anarco-pueril que no admet més enllà del que creuen: pintar parets con a “niñatos graffiteros”, fotos de dones bel.licistes que no instigues més que violència, d’infants i persones amb gestos fora de qualsevol contexte educatiu, comunicats a l’estil terrorista… I què és això de que la revolució serà feminista o no serà? que m’estàs dient? que si no pens exactament com les feministes ja estic fora de qualsevol revolució? Me sap greu, però això és pur FEIXISME. Cadascú pot enfocar la seva identitat com li doni la gana i no pel fet de que algú pensi diferent ja ha d’estar sistemàticament equivocat; amb això va ben malament el feminisme actual, no m’estranya que la majoria d’homes i dones hi estem en contra.

   • Joana escrigué:

    I si, tens raó, aquí donen a entendre que l’homosexualitat és una opció més revolucionària que l’heterosexual. Ser gai, lesbiana, bisexual o heterosexual són enfocaments iguals en dignitat i respecte. Però si jo fos lesbiana, me sentiria molt ofessa amb la segona foto, que sembla negar la seva naturalitat, com si ser homosexual es centrés només en ser una manera de provocar i donar la nota.
     
    I com l’homosexualitat i heterosexualitat són opcions igual de vàlides, està tan fora de lloc com si penjassin al carrer una foto d’un home i una dona, amb un missatge que posés “jo li meng la polla i ell a mi la cotorra”. No seria absurd?

 • pep escrigué:

  Aaaande vas con esa metralleta muchacha a ver si te se dispara y haces daño a alguien !!!! i en lo que pertoca a la homosexualitat-heterosexualitat-bisexualitat, etc, com a llibertari crec que les orientascions sexuals son lliures -es a dir que podem optar per una o una altra en diferents circimstancies-, dit d’unaltra manera no estem determinats per la biología, la psicologia, o la sociologia, i  que som lliures per elegir (hi ha que tenir en comte que a Espanya esta prohibida la poligamia i la poliandria al Codi Penal). Salut i anarquia.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.