Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Altres, Ciutat, Drets bàsics, Estat espanyol i el Món, Feminisme, sexualitats i antipatriarcat, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Salut

Escarni pel dret a decidir

Publicat per dia 18 maig 2013 – 9:482 Comentaris | 514 views

Escarni pel dret a decidir

Share to Google Plus

L’Ajuntament de Palma ha organitzat al carrer Blanquerna una mostra de paradetes de les diferents associacions de Ciutat. Vistes les seves sinèrgies i cordialitats amb la dreta ultracatòlica, donà permís perquè l’organització “Derecho a Vivir” també hi tingués un lloc especial. Aquest tipus de col·lectius es dediquen a adoctrinar als infants mitjançant uns valors conservadors i religiosos que volen retornar a un model de família propi del Franquisme o de temps anteriors. A més, porten per bandera la vulneració del drets bàsics de les dones, forçant a una maternitat obligatòria sense cap tipus de suport. Cal mencionar, que els infants que per allà jugaven portaven totes banderetes i globus amb missatges com “Aborto cero” o “Ni un aborto más”, evidenciant la manipulació i adoctrinament que fan aquest tipus d’associacions amb les més petites.

En aquest sentit, l’Assemblea Antipatriarcal els hi va fer una visita per assenyalar-los com els inhibidors dels drets femenins, en perfecte coordinació amb el govern central i balear, els quals responen als seus interessos religiosos. Així, una quinzena de persones es dirigiren amb globus que simulaven un embaràs i amb càntics com “Avortament lliure i gratuït”, “Traieu els rosaris dels nostres ovaris” o “El meu cos la meva decisió”.

Seguidament, es llegí un manifest que destacà el paper retrògrad i manipulador d’aquest tipus d’associacions i la seva cordialitat amb el PP, que s’està manifestant amb un constant suport i amb la contrareforma de la llei que es vol aprovar. En acabar la lectura, les participants es punxaren el globus que portaven a la panxa per simbolitzar el dret a decidir sobre el propi cos i que les dones no faran una passa enrere en la defensa dels seus drets sexuals i reproductius.

Aquí podeu veure algunes fotos de l’acció:

El manifest llegit durant l’acció:

NOSALTRES PARIM, NOSALTES DECIDIM!

Aquest tipus d’associacions representen la dreta ultracatòlica que s’empenya en atacar, una vegada més, els drets de les dones, aquest cop, en matèria d’avortament, un àmbit que ha comptat amb una aferrissada lluita del feminisme durant anys i en el qual s’està donant amb la nova llei del Partit Popular un retrocés de 30 anys en els nostres drets. I nosaltres ni podem ni volem acceptar-lo.

I és que aquesta llei suposa:

· Eliminar la llibertat d’avortar sense necessitat de cap al·legació durant les 3 primeres setmanes.

 • Reduir del temps de marge en els supòsits establerts (es passa de 22 a 14 setmanes).
 • No considerar com a supòsit la malformació greu del fetus; a més de delegar en una comissió jurídica o mèdica la decisió final.
 • Eliminar la distribució de la pastilla de l’endemà.
 • Negar a les dones d’entre 16 i 18 anys el dret a decidir sobre el seu propi cos, dins el petit marge de possibilitats.
 • No contemplar cap mena de programa d’educació sexoafectiva
 • Possibilitat de punir dones o metges que practiquin l’avort fora de la llei en el Codi Penal

Aquestes accions responen clarament a la voluntat de reforçar les posicions de superioritat establertes en la societat capitalista, patriarcal i catòlica d’avui en dia, fent palès que existeixen unes causes estructurals de fons assentades en una base religiosa i en una moral conservadora i ultracatòlica, al servei de l’Església i dels poders fàctics que eliminen els drets socials més elementals.

Es fomenta així que les dones posin la seva vida en perill quan es rebel·len contra el sistema patriarcal que les oprimeix. A més, la reproducció obligada suposa un cost emocional molt elevat, una càrrega econòmica no desitjada, l’exclusió del mercat de treball (acomiadaments improcedents, conciliació …), i reforça el relegament de la dona al rol de reproductora i a l’àmbit privat.

 No restarem passives, doncs, davant aquesta nova agressió. Reclamem:

  1. El dret a l’avortament lliure i gratuït, en el marc de la sanitat pública per a totes les dones, migrades o autòctones.
  2. Un pla d’educació sexoafectiva eficient, coeducadora i en clau de gènere, que no promogui relacions desiguals i perilloses
  3. L’accés gratuït a la píndola de l’endemà.

Nosaltres parim, nosaltres decidim!

Assemblea Antipatriarcal

2 Comentaris »

 • pep escrigué:

  Salut companys i companyes de la ass. antipatriarcal.  He de dir, que sempre he estat en contra de les presons i de les lleis “positives” de l’Estat. He cregut que te que predoninar la llibertat individual -per tant una ética autonoma. Per aixó pense que el esser viu que duu una dona dins el ventre es un SUBJECTE DE LLIBERTAT, i que no es  PROPIETAT PRIVADA de la mare -ni del pares-. Què li faria jo doncs a una dona abortista? Jo no li faria absolutament res (no aniria a molestarla a casa seva com fan els antiabortistes als EEUU). Pero si un dia me preguntas la meva opinió (que no es més que una opinió) le respondria que ha comés un liberticidi. gracies per la lectura.Adeu

 • joan escrigué:

  en pauet alies “el tonto la colleja” no fa falta que es posi un globus, hahahhahaha. Visca la llibertat d’expressió!!!!! sense coaccions de quatre moixos

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.