Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Altres, Felanitx

Inauguració de l’Ateneu de Felanitx

Publicat per dia 25 març 2014 – 12:19Cap comentari | 342 views

Inauguració de l’Ateneu de Felanitx

Share to Google Plus

Va arribar dia 15 de març i totes les mirades es dirigien cap a la nova iniciativa popular que naixia a Felanitx, l’Ateneu. Durant la jornada de la inauguració foren nombroses les persones que es varen acostar, unes 200, fins al carrer Zavellà amb la curiositat de veure en què consistia aquest nou espai autogestionat de Mallorca. La convocatòria va ser un èxit superant les expectatives que tenia el col·lectiu.

L’espai va obrir les portes a les 16.30h i, seguidament, els poetes Pau Vadell i Lucia Pietrelli varen fer una lectura de poemes, molt propera i emotiva. A continuació, Glòria Julià Estelrich i Joan Carles Vaquer ens van delectar amb unes cançons d’Ovidi Montllor. Més tard, i després de la presentació del projecte davant els assistents, el grup de punk-rock Drästica va donar el toc distintiu a l’acte, seguit d’una jam session on moltes de les persones del públic es varen animar a participar, tocant qualque instrument, cantant i ballant. A més d’això, l’artista local Txema Ciria va exposar a diferents espais de l’ateneu. Durant l’esdeveniment va haver-hi beure i menjar a preu popular.

L’Ateneu de Felanitx és un projecte que tracta de respondre a la necessitat de crear un espai autogestionat, al marge de les institucions, on tinguin cabuda els moviments socials i les persones amb inquietuds transformadores. No només és un espai per a la gent de Felanitx, sinó per totes aquelles persones d’altres municipis que vulguin formar part de la transformació social i cultural i, d’aquesta manera, descentralitzar les accions tranformadores, que quasi sempre queden a Ciutat. Aquest vol ser un espai obert a tothom amb la intenció de crear xarxa local, relacions entre moviments socials i alternatives al capitalisme.

L’Ateneu es gestionarà assembleàriament, és a dir, a través de la participació directa dels seus socis i sòcies i de les organitzacions que en formin part. L’Assemblea Permanent, que es reuneix periòdicament, n’és l’òrgan de decisió i l’objectiu d’aquesta és que estigui formada pels representants dels distints col·lectius. A l’Ateneu podreu trobar diferents espais com el cafetó, l’espai d’autoformació, una sala polivalent, la sala de reunions i es hall, on podreu desenvolupar les vostres iniciatives o projectes.

Per fer-te sòcia només has d’omplir el formulari que trobaràs a l’ateneu o sinó per correu electrònic.

Volem donar les gràcies a totes les persones que s’acostaren fins l’ateneu a gaudir d’un horabaixa diferent, ple de bon rollo i sobretot d’il.lusió. Això solament acaba de començar, queda un llarg camí per recórrer juntes!

Ateneu de Felanitx

Xarxes socials

Plana web

Facebook

Twitter

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.