Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Altres, Drets bàsics, Economia alternativa, Estat espanyol i el Món, Feminisme, sexualitats i antipatriarcat, Països Catalans, Politiqueig, Treball i economia

Demà arranquen les primeres jornades feministes dels Països Catalans!

Publicat per dia 15 novembre 2013 – 12:08Cap comentari | 248 views
Share to Google Plus

sli-femppcc01

Durant els darrers anys, el moviment feminista ha agafat molta força i combativitat arreu de tot el territori i és per això que cal un punt de trobada d’afinitats i per crear aliança entre tots els col·lectius que hi treballen. És per això, que des del feminisme anticapitalista de col·lectius com A cavall de forques, Acció Lila, Adona’t, Cau de Llunes, Gatamaula, Justa Revolta, La Ruda i l’Hora Bruixa s’han organitzat les primeres jornades feministes dels Països Catalans a Tarragona.

Amb aquesta trobada es vol debatre sobre temes i conceptes sobre els que reflexionen constantment els feminismes i arribar a teixir una vertadera força i solidaritat feminista i antipatriarcal. Així doncs, l’heterogeneïtat d’idees i de moviments confluirà en un espai de construcció i de lluita per intentar perfilar i consolidar el moviment feminista als Païssos Catalans.

 La programació de les jornades, en concret del dissabte, està dividida en dos blocs. El primer d’ells es basa en dos eixos fonamentals i les seves respectives preguntes: sobre quin subjecte construïm el feminisme? i quin és el projecte feminista dels Països Catalans?, evidenciant la necessitat de teixir afinitats entre els diferents col·lectius i reflexionar sobre el paper del moviment feminista i de les seves activistes. El segon bloc, dividit en quatre apartats, vol incidir sobre els eixos claus dels feminismes en l’actualitat. En primer lloc, es debatrà sobre els drets sexuals i reproductius, detenint-se en la lluita per l’avortament, la maternitat i la incidència de la lluita LGTBI. En segon lloc, el bloc destinat a debatre sobre l’eix socioeconòmic posarà sobre la taula la reflexió sobre el treball de cura i la triple presència de les dones al mercat laboral i a l’àmbit domèstic. El tercer apartat, englobat dins el títol de violències i agressions, està destinat a analitzar els atacs diaris a les dones, les dificultats a les quals s’enfronten les companyes feministes dintre dels moviments socials i la necessitat d’establir i reflexionar sobre l’autodefensa feminista davant tants d’atacs. Per acabar, hi haurà un bloc de caràcter general que vol respondre a l’ampla pregunta com vivim el feminisme? Per una altra banda, el diumenge estarà destinat a establir vincles entre els diferents col·lectius feministes, construir sinergies i a delimitar les diferents aliances possibles a construir.

Aquestes primeres jornades són esperades amb moltes ganes i il·lusió, tantes que ràpidament es varen cobrir totes les places. Unes companyes de Mallorca també es dirigiran cap a Tarragona i, per tant, realitzaran un seguiment de les mateixes a partir d’entrevistes, cròniques i articles que incidiran a donar força al moviment feminista i antipatriarcal.

Per a més informació: http://jornadesfeministesppcc.blogspot.com.es/ i @PPCCFeministes

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.