Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Altres, Antifeixisme i xenofòbia, Art i cultura, Ciutat, Criminalització i repressió, Defensa del català, Desobediència, Drets bàsics, Ensenyament, Estat espanyol i el Món, Feminisme, sexualitats i antipatriarcat, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Països Catalans, Politiqueig, Salut

[Crònica] Una Revetlla més feminista i combativa que mai

Publicat per dia 21 gener 2014 – 11:33Cap comentari | 295 views
Share to Google Plus

20140119_04_RevetllaFeminista_1957_elindignado

El passat dia 19 els carrers de Ciutat acolliren un cercavila pels drets sexuals i reproductius de les dones, greument amenaçats per la nova llei de Gallardón. Així, sota el hashtag #RevetllaFeminista a les xarxes socials, les manifestants es reuniren a les 18:30 a les portes de l’església de Santa Eulàlia per fer-se sentir davant la multitud que inundava les festes de Palma. Només arribar, les forces de repressió es dirigiren a les convocades per avisar que haurien de sortir de dues en dues, ja que si no els hi era prohibit sortir ja que la marxa no estava convocada. Tanmateix, les assistents sortiren amb tota la dignitat, ja que era una reivindicació justa i digna: el dret sobre el propi cos.

Així, amb càntics com “Fora l’avortament del codi penal” es dirigiren cap a la seu del PP, cridaren l’atenció de totes les persones que poblaven la plaça de Cort a l’espera de la sortida del Drac de na Coca. La marxa fou molt animada, amb cançons i lemes escrites per l’ocasió que feien incidència en el caràcter classista de la llei, ja que les pobres moriran dessagnades i les riques avortaran a l’estranger ja que podran fer front a les despeses de desplaçament i dels viatges.

La marxa seguí el seu curs i es dirigí cap a plaça Major, a ritme de “A on són, no es veuen les que avorten del PP” i “Alerta, alerta, alerta que camina la lluita feminista per les vies mallorquines” fins arribar a plaça. De la mateixa manera, es dirigiren cap a Sant Miquel fins arribar a plaça d’Espanya. A plaça d’Espanya, les forces de repressió indicaren que les manifestants no podien continuar i, de la mateixa manera, elles indicaren la seva disconformitat amb l’ordre i decidiren desobeir-la. Així, la repressió actuà i volgué identificar una companya, mentre que algunes manifestants s’aferraren a ella perquè no se l’emportassin. Així, la policia acabà identificant tres manifestants, les quals foren amenaçades de detenció i de multes. També cal dir, que la policia expressà “Avui no us podem acompanyar ja que hi ha molta feina, no veieu que és un dia de festa?”, remarcant el caràcter paternalista i autoritari.

De totes maneres, i fent cas omís a la prohibició, algunes manifestants igualment es dirigiren de nou cap a l’objectiu final: plaça Major. Allà es toparen i s’uniren amb altres manifestants que protestaven per la Llei de símbols del govern Bauzá, vestides amb camisetes de Crida i amb llaços que representaven la senyera, la qual tampoc serà expulsada dels nostres centres ni de les nostres vides.

Per tant, enguany la Revetlla fou més combativa que mai. Ningú no té dret a decidir sobre els nostres cossos, la nostra educació ni els nostres símbols.

Fotos: Xarxes socials

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.