Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Altres, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses

Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista en defensa de la Ràdio i Televisió de Mallorca

Publicat per dia 15 juliol 2011 – 14:37Cap comentari | 298 views

Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista en defensa de la Ràdio i Televisió de Mallorca

Share to Google Plus

Des de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista ens oposam a la clausura i tancament per part de l’actual govern del PP al Consell, de la ràdio i televisió públiques depenents d’aquesta institució. Així mateix volem mostrar la nostra solidaritat i suport a les treballadores i treballadors de l’ens, el futur dels quals quedarà sentenciat si, finalment, es duu a terme la liquidació d’aquest.

Els arguments esgrimits pel Partit Popular a l’hora de prendre aquesta decisió no tenen res a veure amb el que ens pretenen vendre. L’excusa que el manteniment de M suposava un forat i una sagnia econòmica per a la institució insular no es correspon amb la realitat. TV-Ona Mallorca han estat un exemple d’eficiència i bona gestió i això què amb un pressupost limitat, com el que han tingut, no es podien fer massa  coses. Res a veure amb ,per exemple, la situació d’IB-3. En tot cas, ha quedat palesa la idea que es poden fer una bona televisió i ràdio,  objectives, de qualitat i arrelades al país sense emparar-se contínuament en criteris basats, únicament, en els índex d’audiència.

La decisió presa pel PP és per tant única i exclusivament política. I que recorda el cas de Som Ràdio ara fa 8 anys, quan el partit d’extrema dreta va clausurar l’emissora  després d’haver tornat al poder en les eleccions de 2003. Suposa un pas més cap a la involució en els drets democràtics més fonamentals com el dret a la llibertat d’expressió i que ens mostra clarament quina és la deriva ideològica a la qual ens volen dur, tot seguint la línia encetada per Camps al País Valencià. Una blaverització de la societat illenca i l’exaltació més rància del nacionalisme espanyol, feixista, totalitari i excloent. Tots aquells mitjans que no segueixin els seus postulats per tant ,i més si són en català, han de ser eliminats.

En tot cas des de la nostra organització volem dir que donarem suport i ens adherim a totes aquelles accions que es vagin convocant per tal de defensar la existència i  continuïtat d’uns mitjans públics, de qualitat i en català i que han suposat una importantíssima eina per a la vertebració, normalització cultural i lingüística i  la cohesió social de l’illa i un instrument no menys destacat per la integració de les noves ciutadanes mallorquines i mallorquins

REVOLTA GLOBAL-ESQUERRA ANTICAPITALISTA MALLORCA

Juliol 2011

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.